Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie Graikijos krantų atsiras du povandeniniai archeologiniai parkai

Šių metų vasarą visi nardymo ir istorijos mėgėjai galės išbandyti naują pramogą šalia Graikijos krantų. Čia, jūroje, netoli nuo Pilos miesto, Peloponeso pusiasalyje, bus atidaryti du povandeninės archeologijos parkai. Visi nardymo mėgėjai galės susipažinti su Antikos laikų istorija iš dar nematytos pusės, panirę po vandeniu, skelbia portalas MarketingGreece.com.
Antikos pasaulis taps prieinamas nardymo pramogas mėgstantiems turistams
Antikos pasaulis taps prieinamas nardymo pramogas mėgstantiems turistams / MarketingGreece.com nuotr.

Pirmajame povandeniniame archeologiniame parke šalia Sapiencos salos visi norintys galės apžiūrėti Romos ir Bizantijos laikais nuskendusių laivų liekanas. Čia, jūros dugne, guli ir nuskendusių laivų kroviniai: granito kolonos, amforos ir akmeniniai sarkofagai. Antrasis povandeninis parkas bus atidarytas Navarino įlankoje Jonijos jūroje. Čia jūros dugnas nusėtas Navarino mūšio metu nuskendusiais laivais ir karo atributais (1827 m.).

Peloponesas – tai Mikėnų civilizacijos lopšys, Sparta su jos vyriškumo mokykla, antikinis Epidauro teatras, bizantiškosios kultūros miestas Mistra. Tai ir Korintas, Manis, ir daugelis kitų mažiau ar daugiau lankomų vietų, bylojančių apie senosios Europos dvasią. Be to, Peloponesas garsėja ir kaip derlingiausia alyvmedžių žemė. Žaliuojantys alyvuogių sodai – tipiškas Peloponeso peizažas, traukiantis turistų akį.

Nors XIX-XX a. pusiasalis tapo skurdžiu užkampiu, o jo gyventojai emigravo į didelius miestus, ypač Atėnus ir į kitas šalis, daugiausiai JAV ir Australiją, šiandien – tai viena garsiausių Italijos turistinių krypčių. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius