Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarp dešimties vis didesnio turistų dėmesio sulaukiančių Europos miestų atsidūrė ir Vilnius

Viena iš pasaulinių kelionių svetainių internete Virtualtourist.com atrinko dešimt Europos miestų, kuriuos būtina pamatyti dabar. Juos atrinko keliaujantys portalo redaktoriai ir nariai. Vilnius taip pat sulaukė dėmesio. O Pasaulis kišenėje skaitytojai taip pat prie kiekvienos dešimtuke esančios vietos ras nuorodas į ilgesnius ir detalesnius pasakojimus apie beveik kiekvieną iš šių būtinai aplankyti rekomenduojamų Europos miestų.
Vilnius vis dažniau minimas turistų dienoraščiuose
Vilnius vis dažniau minimas turistų dienoraščiuose / Mykolo Vadišio nuotr.

Lvovas, Ukraina

Daugiau apie Lvovą skaitykite čia. 

Lvovas, kaip Vakarų Ukrainos miestas tampantis moderniu verslo centru, anonimiškoje keliautojų atrankoje buvo pripažintas labiausiai tinkančiu būtent dabar aplankyti miestu Europoje. Daugelis šio miesto įžymių vietų susikoncentravę kompaktiškame senamiestyje. Tai padaro Lvovą dar patrauklesnį savaitgalio kelionėms.

123rf.com nuotr./Lvovas naktį
123rf.com nuotr./Lvovas naktį

 Be daugybės architektūrinių paminklų prilygstančių Vienos ir Paryžiaus pastatams Lvovas liepos mėnesį organizuoja ir „Naktinio Lvovo“ festivalį, kurio metu rengiama virš 100 naktinių turų per miestą ir teatrinių pasirodymų.

Hamburgas, Vokietija

Hamburgas, Vokietija
Hamburgas, Vokietija

Įsikūręs Šiaurės Vokietijoje, ant Elbės upės kranto, Hamburgas ilgą laiką tūnojo Berlyno šešėlyje. O be reikalo. Būdamas antras didžiausias Vokietijos miestas, metropolis ant vandens su daugybę gatvės pramogų, Hamburgas ateinančiais metais tikrai turėtų sulaukti daug daugiau turistų dėmesio.

Vilnius, Lietuva 

Tai namai didžiausiam barokinio stiliaus senamiesčiui visoje Rytų ir Centrinėje Europoje. Todėl Lietuvos sostinė ypač turėtų sudominti keliautojus mėgstančius architektūrą. Švento Petro ir Povilo bažnyčia – barokinis šedevras, o kur rožinis Šv. Kotrynos bažnyčios fasadas. Visa tai sunku praleisti pro akis.

Karaliaus Mindaugo paminklas
Karaliaus Mindaugo paminklas

Daugybė virtualtourist.com narių rekomendavo skaitytojams aplankyti Šv.Jonų bažnyčią ir jos varpinės bokštą. Be to, pabrėžiama, kad nors Vilnius ir žymus savo baroku, tačiau nelieka abejingų gotikinei Šv. Onos bažnyčiai. Tarp labai rekomenduojamų aplankyti objektų, minimi ir Aušros vartai.

Valensija, Ispanija

Visai netoli nuo Barselonos esanti Valencija pagaliau išsikovoja trečio didžiausio Ispanijos miesto ir patrauklios turistų vietos titulą. Miestas turi patrauklią istorinių vietų ir modernumo samplaiką. Čia daugybė religinių atspindžių - bažnyčių, celių ir kitų krikščionybei svarbių vietų. Čia taip pat rasite į UNESCO paveldo sąrašą įtrauktos gotikinės architektūros, kuri rodo, kokią svarbią vietą senovėje užėmė Valencija viduržemio jūros pirklių žemėlapyje.

Auaros Matulaitytės nuotr./Turtuolių rajonas Valensijoje
Aušros Matulaitytės nuotr./Turtuolių rajonas Valensijoje

Iš naujesnių architektūrinių stebuklų galima būtų paminėti Santiago Calatravaso Menų ir Mokslo miestą – kompleksą, kuris apjungia IMAX teatrą, didžiausią Europoje akvariumą, interaktyvų mokslo muziejų ir keturias scenos menų sales.

Portas, Portugalija

Išstatytas dviejuose šlaituose prie Douro upės krantų, Portas ilgai buvo mėgstamiausias tarp svetainės lankytojų ir keliautojų. Jo istorinis centras taip pat priklauso UNESCO pasaulio paveldui, o ten gaminamas vynas žinomas netgi dar labiau.

Kristinos Aksamitaitės nuotr. /Kontrastingasis Portas
Kristinos Aksamitaitės nuotr. /Kontrastingasis Portas

Visos turistų mėgstamiausios miesto vietos daugiausiai susigrūdusios Ribeiros rajone šalia vandens. Čia daugybė architektūros šedevrų, bažnyčių, verta pasidairyti ir Sao Bento traukinių stotyje, pasigrožėti keraminėmis plytelėmis, stabtelėti Lello knygyne. 

Portas turi ir naujai pastatytų įžymių turistų vietų, tokių kaip Muzikos namai, kuriuose už 10 eurų kiekvieną sekmadienį galima pasiklausyti klasikinės muzikos.

Daugiau apie Portą skaitykite čia.

Zagrebas, Kroatija

Kroatija naujoji Europos Sąjungos narė, tad ir ilgus metus Kroatijos kurortinių miestų šešėlyje buvusi sostinė Zagrebas pasiruošęs atsiverti turistams. Pats smagiausias dalykas Zagrebe – funikulieriumi pakilti link Aukštesniojo miesto, kur yra Zagrebo katedra, Šv. Morkaus bažnyčia, Lotrscak bokštas. 

123rf.com nuotr./Zagrebo katedra
123rf.com nuotr./Zagrebo katedra

Zagrebo bažnyčias privalo pamatyti ir istorijos, ir architektūros mėgėjai. Taip pat turistai užsimena apie apsipirkimų promenadą Oktagon, žemutinėje miesto dalyje. 

Daugiau apie Zagrebą skaitykite T.Marcinkevičiaus pasakojime.

Valeta, Malta

Tik 93 km nuo Italijos salos Sicilijos nutolusi Malta visada turėjo didelę strateginę reikšmę Viduržemio jūros prekybos ir politiniuose žaidimuose. Galiausiai ji susiformavo kaip nauja, labai įdomi turistams kelionių kryptis. 

Malta kone visa ia akmens.
Malta kone visa iš akmens.

Valeta, kaip ir daugelis kitų šio sąrašo miestų, įtraukta į UNESCO paveldo sąrašą. Taip pat tai miestas, kuris 2018 metais bus Europos kultūros sostinė. Ir ne be reikalo, nes tai viena labiausiai istoriškai koncentruotų vietų pasaulyje. Mažame mieste rasite įvairių istorinių ir architektūrinių žymių. 

Apie Maltą ir jos sostinę Valetą daugiau rasite čia.

Budapeštas, Vengrija

Nors jis ilgai buvo labiausiai vertų apžiūrėti miestų sąrašuose, tačiau panašu, kad pagaliau Budapeštas išsikovojo vietą tarp nuolat turistų lankomų ir garbinamų miestų. Tai iš tiesų du miestai ant Dunojaus upės krantų. 

Vis dėlto Vengrijos sostinė labiausiai įsimena dėl romantiškos architektūros, puikių vaizdų nuo aplinkui esančių kalvų ir, žinoma, SPA kultūros. 

Budapeato panorama
Budapešto panorama

Budos pilis, Žvejo bastionas ir Mato bažnyčia – visi trys stūkso Budos dalyje. O Parlamento rūmai bei Gresham pilis, taip pat visa stulbinanti vengriškoji Art-Nouveau architektūra atsidūrė Pešto pusėje. Visa tai galima įamžinti plaukiant laivu Dunojumi. 

Ryga, Latvija

Kai daugelis Baltijos miestų tik pradeda populiarėti tarp turistų, Ryga neabejotinai turi ką pasiūlyti keliautojo akiai. Miestas žinomas, kaip turintis vieną didžiausių Art-Nouveau architektūros kolekciją Europoje. 

Latvijos sostinė Ryga
Latvijos sostinė Ryga

Senoji Ryga – istorinis miesto centras dešiniajame Dauguvos upės krante, taip pat yra mėgstamas dėl savo skverų, aikščių ir akmenimis grįstų gatvių.

Ką galima nuveikti Rygoje savaitgalį?

Sarajevas, Bosnija ir Hercogovina

Nors daugelis žino apie šio miesto etninius neramumus 1990 metais, tačiau tik nedaugelis susipažinę su Sarajevo istorija ir sėkmingu atstatymu. Miestas nuolat buvo tarp Romos, Osmanų ir Austrijos-Vengrijos imperijų, taip pat ir jų įtakoje. Ši įtaka labiausiai ir matosi Sarajevo centre bei priemiesčiuose. 

Besidomintiems Europos karų istorijomis ir įvairių imperijų susikirtimo taškais – Sarajevas ideali vieta. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius