Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žurnalisto eksperimentas: aplink pasaulį apkeliavo už 1000 eurų

Vokietijos televizijos kanalo SWR žurnalistas Thomas Niemietzas sugebėjo įgyvendinti savo tikslą – per 40 dienų apkeliauti aplink pasaulį išleidęs tam vos 1000 eurų, rašo „Spiegel.“
Traukinys Indijoje
Kelionės / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Eksperimentas

„Aš buvau penkiuose žemynuose. Apie tai negalėjau nė svajoti. Iki Australijos galima nukeliauti išleidus palyginus nedidelę pinigų sumą, net ir turint omenyje tai, kad aš sustojau Afrikoje ir Azijoje. Tačiau aš buvau tikras, kad Sidnėjuje ar kokiame Australijos užkampyje mano pinigai tikrai baigsis. Tačiau į namus Vokietijoje aš grįžau su 39,48 eurais kišenėje“, – pasakojo T.Niemietzas.

Kelionėje žurnalistas atsisakydavo bet kokios prabangos, keliaudavo pigiausiu įmanomu transportu, kartais rinkdavosi ir autostopą.  T.Niemietzas sako, kad egzotiškomis kelionėmis dabar jau nieko nebenustebinsi, o jis norėjo įrodyti ką kita – kad keliauti galima ir išleidžiant visai nedaug pinigų. Į 1000 eurų sumą žurnalistui įėjo ir nakvynės pigiuose viešbučiuose bei maistas.

Didžiausią darbą žurnalistui teko atlikti ieškant pigių lėktuvų bilietų internete. Pigiausiai bilietus jam pavykdavo įsigyti iš žmonių, kurie dėl kažkokių priežasčių paskutinę minutę turėdavo keisti planus ir parduodavo bilietus už pusę kainos. Anot keliautojo, jeigu nebūtų pavykę tokiu būdu įsigyti itin pigių bilietų, apie kelionę į JAV jam būtų tekę užmiršti.

Pavyzdžiui, iš Sidnėjaus į Havajus keliautojas bilietą pirko už 145 eurus. Tiesa, žurnalistui teko atšaukti planus aplankyti Pietų Ameriką, nes keliaudamas jis nerado pigių būdų nusigauti į šį žemyną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius