-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

10 dalykų, kuriuos keliautojas turėtų padaryti per gyvenimą

Daugelis keliautojų mėgsta užsibrėžti sau tikslus, susirašyti planelį pasaulio vietų ir įspūdžių, kuriuos norėtų patirti per gyvenimą. Matadornetwork.com žurnalistai surinko universaliausius ir populiariausius keliautojų norus bei parengė sąrašą dalykų, kuriuos keliautojui būtina įgyvendinti.
10 dalyku kuriuos turi padaryti_mazas
Keliautoja / sxc.hu nuotr.

1. Įkelti koją į kiekvieną iš septynių žemynų. Antarktida gali atrodyti kaip viena sunkiausių užduočių, tačiau tam ir yra gyvenimo kelionės. Aplankę visus septynis žemynus tikrai galėsite vadintis tikru pasaulio keliautoju.

2. Pervažiuoti kokią nors valstybę dviračiu. Tam reikia pasiruošti, tačiau tokie įspūdžiai šimtą kartų gyvesni, nei apžvelgus pakeles per automobilio langą.

3. Pajodinėti kuo nors didesniu nei žirgas. Kelionė per džiungles ant dviejų aukštų namą primenančio dramblio nugaros tikrai paliks įspūdį visam gyvenimui.

4. Mėnesį pagyventi pas vietinius gyventojus. Patirtis, kurią gausite lankydamiesi ir gyvendami pas čiabuvius, bus daug naudingesnė nei šokinėjimas iš vienos turistinės vietos į kitą.

5. Aplankyti autentišką bliuzo barą Čikagoje. Kas gali būti geriau, kaip palikti visas Lady Gagas nuošalyje ir pasinerti į tikrą bliuzo dvasią?

6. Išmokti užsienio kalbą. Žinoma, visada reikia pasverti mokymuisi paskirtą laiką ir kalbos reikalingumą, tačiau dabar yra daug priemonių, kurios padės prakalbėti kita kalba daug greičiau.

7. Apkeliauti Indiją traukiniu. Važiuoti išplėtotu ir viską siekiančiu Indijos geležinkeliu – vienas geriausių būdų pamatyti šalį.

8. Įkopti į vieną iš septynių didžiausių pasaulio viršukalnių. Nors tam reikia gero fizinio pasiruošimo ir ryžto, tačiau kiekvienas keliautojas kažkur širdyje turi svajonę atsistoti ant vienos iš aukščiausių kalnų viršūnės.

9. Panardyti su bangininiu rykliu. Pasiplaukiojimas šalia švelnaus milžino žydrame vandenyne tikrai sapnuosis visą likusį gyvenimą.

10. Dalyvauti viename iš Brazilijos karnavalų. Po tokio masinio vakarėlio jūsų gyvenime nebenustebins joks kitas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius