-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

10 geriausių žvejybos vietų Europoje

Europos žemynas – vienas iš žvejų rojų žemėje. Čia apstu ežerų, upių, marių, jūrų ir įvairiausių rūšių žuvų. Senajame žemyne sau tinkamą žvejybos būdą ir vandens telkinį gali atrasti kiekvienas mėgstantis laikyti meškerę.
Žvejybos vietos Europoje
Žvejybos vietos Europoje / 123rf.com nuotr.

Žuvys jau nuo Antikos laikų yra svarbus Viduržemio jūros pakrantės žmonių pragyvenimo šaltinis, Didžiosios Britanijos upėse susiformavo aristokratiškos muselinės žvejybos tradicijos, o Šiaurės kraštuose galima pagauti didžiausias lašišines žuvis. 

Lietuviai – taip pat žvejų tauta, tad „Pasaulis kišenėje“ ir iExplorer.com siūlo į kitą užsienio kelionę ar atostogas įsimesti meškerę. Žinoma, prieš tai pasidomėkite konkrečios šalies žvejybos taisyklėmis, kad netektų nemaloniai pabendrauti su gamtos apsaugos pareigūnais. 

1. Laksos upė, Islandijoje

Muselinė žvejyba šiaurinės Islandijos upėse yra labiausiai žinoma dėl didelių laimikių – 10 kg sveriančių lašišų. Pridėkime įspūdingą Islandijos gamtą, puikias sąlygas sudarytas žvejams ir gausime nepakartojamas atostogas. 

VIDEO: Žvejyba Islandijoje

2. Altos upė, Norvegijoje

Vis dėlto, patys geriausi lašišų gaudymo taškai ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje yra būtent Norvegijoje. Tą išbandė jau ir ne vienas lietuvis. Arktiniai kalnų upių vandenys gali padovanoti ir 15 ar net 30 kg sverečius laimikius. Tad į šią šalį be gerų ir tvirtų meškerių geriau nekeliaukite. 

VIDEO: Didžiosios lašišos Norvegijoje

3. Orknio salos, Škotija

Šios atšiaurios Škotijos salos pasižymi ne tik rūkais, avininkyste ir tuo, kad vasara temperatūra čia tesvyruoja iki 12 laipsnių šilumos. Tai taip pat viena iš pagrindinių Europos žvejų susirinkimo vietų. Salose veikia daug žvejybos turų operatorių, o jie užtikrins, kad atsivežę meškerę, ištrauksite visko – nuo lašišų, upėtakių ir ešerių iki  menkių ar net ryklių.  

VIDEO: Upėtakis Orknio salose

4. Vakarų pakrantė, Airijoje

Vakarų Airijos upės, ežerai ir jūros įlankos žuvingumu garsėja visame pasaulyje. Čia pilna margųjų upėtakių, Atlantinių lašišų ir gėlavandenių žuvų. Be to, po žvejybos Airijoje visada rasite kur atsigerti „Guinness'o“ alaus. 

VIDEO: Upėtakių žvejybą Vakarų Airijoje

5. Kolos pusiasalis, Rusija

Ilgus metus Kolos pusiasalis buvo tik Sovietų Sąjungos šalių privilegija, todėl lietuviams jis neblogai žinomas. Atsidarius sienoms, pastaruosius 20 metų ši žuvų pilna vieta populiarėja ir tarp vakarų Europos žvejų. Tai pirmiausiai lašišų žvejybos rojus. 

6. Kanarų salos, Ispanija

Pasimetusios plačiame Atlanto vandenyne, šios mažos Ispanijai priklausančios salos tikrai turi ką pasiųlyti žvejams. Išplaukę į atvirus vandenis čia turėsite progą ištraukti mėlynąjį marliną, tuną, ryklį ar žuvį, kurios pavdinimo net nežinosite. 

VIDEO: Kardžuvė Gran Kanarijoje

7. Laplandija, Švedija/Suomija

Nepaliestos žemės už Poliarinio rato – puiki vieta muselinės žvejybos mėgėjams. Čia galite sugauti margųjų upėtakių, šalvių, lašišų, didelių kiršlių ir kitos baltos žuvies. Daugybėje Suomijos ežerų apstu lydekų, ešerių ir taikios žuvies ramiam poilsiui su plūdine meškere rankose.

VIDEO: Filmas apie žvejybą Švedijos Laplandijoje

8. Alpių ežerai, Šveicarijoje

Smaragdiniai žerai ir mineralų pilnos skaidrios, mėlynos upės snieguotų Alpių papėdėje privers jus pasijusti tarsi žvejo sapne. 

9. Šiaurės Italija

Šioje Italijos dalyje galima rasti ir ramių Toskanos upių, ir šniokščiančių Alpių upelių. Be abejo, čia galima puikiai pažvejoti museline meškere.

VIDEO: Žvejyba Italijos Šiaurėje

10. Ebro slėnis, Ispanija

VIDEO: Ispaniškas šamas

Šis regionas Ispanijoje garsėja savo didžiuliais karpiais ir šamais, kurie gali sverti net ir 140 kg.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius