Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 labiausiai nuviliančių vietų žemėje, į kurias užsukę sugrįžti nebenorėsite

Internetas pilnas sąrašų, kuriuose keliautojams patariama, į kurias pasaulio vietas verta važiuoti. „Business Insider“ pateikia kitokias rekomendacijas – remiantis interneto forume „Reddit“ atlikta apklausa, skelbiama, kurios pasaulio vietos keliautojus labiausiai nuvilia.
Kasablankos dangoraižiai
Kasablankos dangoraižiai / 123rf.com nuotr.

Šiame sąraše yra net du turistiniai objektai Italijoje, taip pat medaus mėnesio kryptimi vadinami Maldyvai ir Egiptas, į kurį traukia nemaža dalis lietuvių.

123rf.com nuotr./Žymioji mečetė Kasablankoje
123rf.com nuotr./Žymioji mečetė Kasablankoje

1. Kasablanka

Vakarų Maroke esančio miesto pavadinimas daugumai siejasi su legendiniu filmu „Kasablanka“. 1942-aisiais JAV sukurtoje romantinėje dramoje vaidina tų laikų kino dievaičiai – Humphrey'us Bogartas ir Ingrida Bergman. Miesto pavadinimas kilęs iš dviejų ispaniškų žodžių casa blanca, kas reiškia „baltas namas“.

Nors iki šiol apie Kasablanką sklinda daug legendų, ten apsilankę keliautojai prisipažįsta nusivylę. „Mažiausiai įdomus miestas didžiulėje ir žavingoje šalyje. Kasablanka yra, tiesiog, didelis liūdnas verslo rajonas pakrantėje. Išskyrus vieną nepadoriai brangią mečetę (Didžiąją Hasano II mečetę – aut. past.), kurią pastatė vienas iš buvusių karalių, ten nieko įdomaus nepamatysi“, – savo įspūdžiu apie Kasablanką pasidalino vienas „Reddit“ forumo dalyvis.

123rf.com/Malė
123rf.com/Malė

2. Malė

Maldyvų salų sostinę skalauja Indijos vandenynas. Tačiau romantikos, kuri dvelkia kitose salose, čia nerasi nė su žiburiu. Todėl keliautojai pataria vengti šio miesto: „Atvažiavote ir keliaukite toliau. Malė nėra ką pamatyti, nebent apsipirkti prekybos centruose“, – tikina jie.

123rf.com nuotr. /Jamaika
123rf.com nuotr. /Jamaika

3. Jamaika

Regis, atsipalaidavę žmonės, šokantys saulėtuose paplūdimiuose – štai tokie vaizdiniai iškyla prakalbus apie Jamaiką. Tačiau Karibų jūroje esanti sala ir valstybė kai kuriems turistams palieka slogų įspūdį. „Jei norite gyventi „viskas įskaičiuota“ viešbutyje neiškeldami iš jo kojos ir nuolat mokėti arbatpinigius dirbtinai besišypsantiems vietiniams už bet kokią paslaugą, važiuokite į Jamaiką. Tačiau jei norite tyrinėti gamtą ir kultūrą, ši šalis turėtų nuvilti“, – tikina Aussydog pasivadinęs „Reddit“ apklausos dalyvis.

123rf.com/Gizos piramidė
123rf.com/Gizos piramidė

4. Egipto piramidės, Kairas

Kelionės į Egiptą lietuviams kurį laiką buvo tokios pat įprastos kaip apsilankymas Palangoje. Šiuo metu srautas ten dėl terorizmo grėsmės sumažėjęs, vis dėlto Lietuvoje sunkiai rastumėte žmogų, kuris Egipto piramidžių nėra matęs nors kartą gyvenime.

Sunku pasakyti, kas turistus ten traukia, tačiau kai kuriuos įprasti egiptietiški turistiniai objektai erzina. „Piramidžių vaizdas Kaire matomas iš visur, todėl, atrodo, kad persekioja. Lygiai taip pat persekiojamas jautiesi vietinių prekeivių, kurie bando parduoti savo prekes už tokią kainą, kad iš karto norisi nuo jų pabėgti“, – teigia Kairu nusivylęs keliautojas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Pizos bokštas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Pizos bokštas

5. Pizos bokštas

Vienas iš žinomiausių Italijos simbolių – pakrypęs Pizos bokštas – nuotraukose atrodo įspūdingai. Tačiau tikrovė gali nuvilti. „Jis toks mažytis, palyginus su tuo, ko tikiesi iš nuotraukų. Net pastatai, esantys aplink bokštą yra gražesni. Pizos bokštas mane nuvylė“, – „Reddit“ anketoje atsakė Happypants69 slapyvardžiu pasivadinęs vartotojas.

123rf.com/Rašmoro kalnas
123rf.com/Rašmoro kalnas

6. Rašmoro kalnas, Pietų Dakota, JAV

Nacionalinis Rašmoro kalno paminklas – monumentali skulptūra, pagerbianti keturis JAV prezidentus: George'ą Washingtoną, Abrahamą Lincolną, Theodorą Rooseveltą ir Thomasą Jeffersoną. Rašmoro kalnas – tai savotiškai šventa vieta, kiekvienam save gerbiančiam JAV piliečiui. Tačiau šią vietą lankantys turistai dvasingumą pajunta ne visada. „Važiuoji į Pietų Dakotos kalnus pamatyti tai (Rašmoro kalno monumentą – aut. past.). Ateini į lankytojų centrą, kuriame pilna žmonių. Tada keliauji į „denį“, nuo kurio ir žiūri į tas „galvas“. Atstumas iki jų pakankamai didelis. Todėl įspūdžiai nuvylė“, – teigia vienas iš apklausos dalyvių, lankęsis Rašmoro kalnuose.

Shutterstock nuotr./Stounhendžas Anglijoje
Shutterstock nuotr./Stounhendžas Anglijoje

7. Stounhendžas, Didžioji Britanija

Stounhendžas – vienas svarbiausių priešistorinių statinių Europoje, pietinėje Anglijoje, siekiantis neolito ir bronzos amžių. Jį sudaro ratu išdėstyti didžiuliai akmenų stulpai. Dažnai šis objektas patenka į lankomiausių turistinių vietų sąrašus. Tačiau šįkart jis užima 7 vietą tarp labiausiai keliautojus nuvylusių objektų. „Jie mažesni nei atrodo, apžiūrėti juos galima tik iš toli. Be to, norint pasiekti šią vietą iš Londono tenka važiuoti valandas – tikrai neverta“, – įsitikinęs apklausos dalyvis.

123rf.com/Daytonos paplūdimys
123rf.com/Daytonos paplūdimys

8. Daytonos paplūdimys, Florida, JAV

Pasaulis pilnas gražių paplūdimių, tačiau šis – vienas tų, kurie nepalieka jokio įspūdžio. „Reddit“ forumo verdiktas – negaiškite laiko, važiuodami ten.

Medeinos Čijauskaitės nuotr./Pompėjos griuvėsiai
Medeinos Čijauskaitės nuotr./Pompėjos griuvėsiai

9. Pompėja, Italija

Istoriniai Pompėjos miesto griuvėsiai pilni turistų ir būtent tai nemažai daliai keliautojų nepatinka. „Ten nieko ypatingo, išskyrus minias turistų. Vertingiausi radiniai perduoti muziejui, tad dabar čia net nėra į ką žiūrėti. Jei norite kažko panašaus tik su mažiau žmonių, aplankykite Herkulanėjaus miesto griuvėsius – abu miestai buvo užkloti vulkaninio purvo sluoksniu, be jokių gyvybės žymių ir palaidoti išbuvo po žemėmis 1700 metų, kol jų neaptiko archeologai“, – pataria „Reddit“ apklaustas turistas.

„Scanpix“ nuotr./Gibraltaras
„Scanpix“ nuotr./Gibraltaras

10. Gibraltaras

Tarp Afrikos ir Europos esantis Gibraltaras garsus savo uola, kurioje rasti pirmieji pasaulyje neandertaliečių raižiniai. Prieš 40 tūkst. metų padarytos įrėžos byloja, kad neandertaliečiai buvo mąstančios būtybės. Tokie unikalūs radiniai vilioja žmones aplankyti Gibraltarą.

Tačiau kai kurie po pirmo vizito jaučiasi nusivylę: „Tai nieko daugiau nei didelė uola. Gibraltare užtenka kelių valandų. Toliau ten nėra ką veikti, todėl planuotis kelionės vien į šią vietą, neverta“, – nusivylimo neslėpė forumo „Reddit“ dalyvis.

Kitų nuomonė svarbi, tačiau pasikliauti vien ja nereikia. „Pasaulis kišenėje“ rekomenduoja patiems aplankyti šiuos objektus ir sau patvirtinti arba paneigti čia išsakytą kitų keliautojų ir turistų nuomonę. O jei norėsis – pasidalinti savo įspūdžiais su 15min skaitytojais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius