Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 saulėčiausių Europos miestų

Jei pažvelgę per langą matote tik pilkai purviną dangų, greičiausiai nesąmoningai pradedate galvoti apie saulėtą miestą. Kartu su „Ryanair“ tinklaraščiu kviečiame sužinoti, kurie Europos miestai patys saulėčiausi. Galbūt į kurį nors pats metas nusipirkti skrydį?
Lisabona
Lisabona / 123rf.com nuotr.

1. Valeta, Malta

123rf.com nuotr./Valeta
123rf.com nuotr./Valeta

Maltos sostinėje Valetoje saulė šviečia maždaug 2 957 valandas per metus. Tačiau toks oras leidžia ne tik mėgautis paplūdimiais, bet ir atrasti barokinę miesto architektūrą bei apžiūrėti gamtos grožį, pavyzdžiui, nuplaukti prie Mėlynosios lagūnos ar Žydrojo lango.

2. Sevilija, Ispanija

123rf.com nuotr./Sevilija
123rf.com nuotr./Sevilija

Saulė čia šviečia maždaug 2898 valandas per metus. O kol ji šviečia turistai mėgaujasi klausydamiesi flamenko muzikos ir stebėdami nuostabius flamenko šokėjų pasirodymus, kurie vyksta tiesiog gatvėse. Jei lankysitės pavasarį (pavyzdžiui, savaitę prieš Velykas), turėsite progą pažinti ir kitas regiono tradicijas: tuo metu čia vyks Semana Santa procesijos. O vėliau (dvi savaitės po Semana Santa) – spalvingas Feria de Abril festivalis.

3. Marselis, Prancūzija

123rf.com nuotr./Marselis
123rf.com nuotr./Marselis

Saulė Marselį – antrąjį Prancūzijos miestą – lepina 2858 valandas per metus. Pridėkime nuostabų Viduržemio jūros klimatą, jo dovanojamą maistą ir vaizdus, ir neberasite priežasčių, kodėl jūs dar ne Marselyje, viename iš jame esančių restoranų.

4. Alkantė, Ispanija

123rf.com nuotr./Alikantė
123rf.com nuotr./Alkantė

2864 – tiek valandų per metus Alkantės gyventojai ir turistai gali džiaugtis saule. Tūkstančiai europiečių ją jau atrado ir čia planuoja savo atostogas bei mėgaujasi puikiais paplūdimiais ir kitais kurorto privalumais, tarp kurių – pasivaikščiojimas promenadomis, naktinis gyvenimas ir pasakiški saulėlydžiai (bei saulėtekiai – nelygu, kada nuspręsi pasigrožėti saule).

Jei apsilankysite birželį, papulsite į garsųjį Las Hogueras de San Juan festivalį. O jei bilietus įsigysite vasariui ar kovui, turėsite progos sudalyvauti tradiciniuose žiemos karnavaluose ir ispaniškai atšvęsti Užgavėnes.

5. Lisabona, Portugalija

123rf.com /Lisabona
123rf.com /Lisabona

Portugalijos sostinėje saulė šviečia 2799 per metus, tad būti geros nuotaikos lisaboniečiams kur kas lengviau nei šiauriau Europoje gyvenantiems žmonėms. Portugalijos sostinė – puiki kelionės kryptis, kad ir kuriuo metų laiku ten skristumėte.

6. Atėnai, Graikija

123rf.com nuotr./Atėnai
123rf.com nuotr./Atėnai

Graikijos sostinėje tikrai gausite pakankamą dozę vitamino D. Be to, turėsite progą dar kartą (arba pirmą kartą) savo akimis išvysti tai, apie ką mokykloje skaitėte vadovėliuose – išlikusius antikinius statinius. Jei 2771 valandą per metus šviečianti saulė nėra pakankamas motyvas ieškoti bilietų į Atėnus, pridėsime, kad Atėnuose yra puikūs paplūdimiai, o kavinių ir restoranų siūlomi patiekalai – tokie, dėl kurių kai kurie turistai į Graikiją sugrįžta vėl ir vėl.

7. Madridas, Ispanija

123rf.com nuotr./Madridas
123rf.com nuotr./Madridas, El Retiro parkas

Dėl švelnaus klimato Madridas turistams patinka visada. Atvykus ten nereikėtų praleisti pasivaikščiojimo po El Retiro parką, taip pat užsukti į Nacionalinė muziejų Centro de Arte Reina Sofia, kuriame turėsite progą pasigrožėti Picasso, Miro ir Dali šedevrais. Kiek valandų per metus Madride šviečia saulė? 2769-ias.

8. Nica, Prancūzija

Asmeninė nuotr./Nicos panorama
Udriaus Armalio nuotr./Nicos panorama

2724-ios – tiek valandų per metus Nicoje galite mėgautis saule. Nieko keisto, jog šis miestas nuo seno mėgstamas saulėtų orų gerbėjų. Grožėtis nuostabiu gamtovaizdžiu galėsite tiek vaikštinėdami pėsčiomis promenadomis, tiek važiuodami automobiliu. Iš lėto keliaudami senamiesčio gatvelėmis užsukite paragauti žymiųjų ledų į Fenochio Glacier.

9. Valencija, Ispanija

123rf.com /Paplūdimys Valencijoje
123rf.com /Paplūdimys Valencijoje

Nuostabūs paplūdimiai, įspūdinga architektūra ir daug saulės. Jei tiksliai – tai 2660 valandų per metus. Jei lankysitės šiame krašte, nepraleiskite progos paskanauti tradicinės valensiškos paeljos. Tokia klaida būtų neatleistina.

10. Barselona, Ispanija

123rf.com /Barselona
123rf.com /Barselona

Ryški, drąsi, energinga – Barselona visuomet sukuria pojūtį, jog patekai į šventę. Pajūrio miestas turi bohemiško žavesio ir aktyvų naktinį gyvenimą. O kur dar Antonio Gaudi architektūra! Visa tai ištyrinėti dažniausiai pavyksta saulėtu oru, nes Barselonoje saulė vidutiniškai šviečia net 2524 valandas per metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius