Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 dažniausios klaidos, kurias tikriausiai darote dėdamiesi daiktus į lagaminą

Apie tai greičiausiai jau esate skaitę ir sau kartoję, kad tikrai įsiminsite. Tačiau prieš naują kelionę greičiausiai šiuos patarimus pamiršote ir vėl į atostogas išskridote su daugybe nereikalingų daiktų. Kaip to išvengti? Nedaryti visiems įprastų penkių klaidų. Štai jos.
Susidėti daiktus lengviau, kai sudaromas sąrašas
Susidėti daiktus lengviau, kai sudaromas sąrašas / Fotolia nuotr.

1. Per daug batų

Sportiniai bateliai, aukštakulniai, basutės, na, gal dar vieni klasikiniai batai... Ar tikrai per savaitę atostogų jums prireiks visų šių batų? Greičiausiai ne, nebent jūsų kelionės tikslas – pademonstruoti kuo daugiau stilingų aprangos derinių. Tačiau tokiu atveju net ir šešių porų batų neužteks.

Vis dėlto, jei jūsų atostogos standartiškos ta prasme, kad žadate tik būti paplūdimyje ir pasižvalgyti po apylinkes, greičiausiai jums užteks vos poros batų porų.

Daug skraidantys keliautojai pataria: į lėktuvą lipkite su tais batais, kurie jums patogiausi – nesvarbu, sportiniai batai tai ar basutės.

Tokiu atveju į lagaminą įsimeskite antrą porą „patoguolių“. O visa kita (jei tikrai prireiks) galėsite įsigyti vietoje. Esame tikri – pliažo šlepečių ar panašių batų be vargo rasite bet kurioje atostogų vietoje – net atokiausioje saloje.

Fotolia nuotr./Moteris pakuoja lagaminą.
Fotolia nuotr./Į lagaminą geriausia įsidėti patogiausius batus

2. Per daug higienos reikmenų

Įprastas vaizdas: prieš kelionę vonioje peržiūrite savo higienos reikmenis ir svarstote, ką imti, o ko ne. Iš pradžių greičiausiai susidedate keletą indelių – kasdienio kremo, jūsų plaukams tinkamiausio šampūno ir balzamo, dantų pasta. Tačiau netrukus greta išsirikiuoja daugybė buteliukų ir indelių, taip pat muilas. Skrendant atostogauti, o juo labiau į kelių dienų „City Break“ tipo kelionę tikrai nebūtina į lagaminą susikrauti pusės vonios spintelės turinio.

Grįžkite prie tų daiktų, kuriuos išsirinkote pirmiausia (jau minėtų kelių indelių). Jie yra tai, ko reikia. Tikrai. Visa kita greičiausiai rasite viešbutyje (šampūno, muilo, dušo želė).

123rf.com nuotr./Lagaminas, pilnas daiktų
123rf.com nuotr./Lagaminas, pilnas daiktų

3. „O gal prireiks daiktai“

„O jei stipriai atšals ir keturias iš penkių dienų lis? Man tikrai prireiks dviejų megztinių, storesnių kelnių“. Pažįstamos mintys? Ne tik jums. Iš tiesų šioje vietoje labai svarbu suprasti, kad visos spintos nesusidėsite. Be to, dažniausiai per atostogas jums prireikia vos dviejų trijų rūbų derinių. Tad rinkdamiesi juos tiesiog įvertinkite, kas su kuo geriausiai dera ir įsidėkite į lagaminą. Užteks vieno megztinio. Tikrai. O jei atšals, bus proga be sąžinės priekaištų apsilankyti parduotuvėse ir išsirinkti naują šiltesnį rūbą.

4. Nesivežkite daiktų (rūbų), kurie skirti tik vienai progai (vietai)

Ši taisyklė netinka tiems, kurie į kelionę ar atostogas vyksta žinodami, kad jų metu vyks iškilminga vakarienė (pavyzdžiui, vestuvių, jubiliejaus), susitikimas su verslo partneriu arba, pavyzdžiui, keliausite kažkur, kur būtina speciali apranga. Tarkime, slidinėti. Visais kitais atvejais venkite į lagaminą krautis daiktų, kurie tik užims vietą, bet greičiausiai net nebus ištraukti visos kelionės metu.

5. Mažas daiktas – daug paskirčių

Sutaupyti vietos lagamine (arba net keliauti tik su kuprine) labai padeda tokie daiktai, kaip didelis šalikas ar skara. Jie užima mažai vietos, tačiau gali būti panaudoti 101 atveju: paplūdimyje, lankant bažnyčias ir (o taip, per atostogas tikrai gali atšalti!) vėsų vakarą vakarieniaujant pajūrio restorane arba vaikštinėjant po naktinį miestą.

VIDEO: Patinka maloni šiluma ant kaklo? 5 netikėti būdai, kaip dėvėti skarą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius