-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

5 gražiausios stovyklavimo vietos

Nakvynę palapinėje gali gerokai apkartinti lietus, pro plyšį įsispraudęs uodas ar greta įsikūrę triukšmingi poilsiautojai. Tačiau tokius nepatogumus užmiršti padeda ryte pasitinkantys vaizdai – baltos kalnų viršūnės bei skaidrūs ežerai. Siūlome nuobodžias viešbučių lubas iškeisti į žvaigždėtą dangų ir pristatome 5 įspūdingiausias vietas, kur galima pasistatyti palapinę.
Stovyklavietė su pasakišku vaizdu
Stovyklavietė su pasakišku vaizdu

1. Rytas ten, kur susilieja žemė ir dangus

Jungtinių Amerikos Valstijų šiaurėje plytinčiame Jūrų ešerių ežere ne tik pasigausite keletą žuvų vakarienei, bet ir pasimėgausite nuostabia panorama: perregimas vandens paviršius susilieja su žydru dangumi, o horizonte stūkso daugiau nei 3 kilometrų aukščio Heiburno kalnas. Nors vėsiame, vos keletą laipsnių siekiančiame vandenyje maudytis išdrįs ne kiekvienas, toks gamtos vaizdas pranoks net ir ryškiausius sapnus.

Jungtinių Amerikos Valstijų šiaurėje plytinčiame Jūrų ešerių ežere ne tik pasigausite keletą žuvų vakarienei, bet ir pasimėgausite nuostabia panorama.
Jungtinių Amerikos Valstijų šiaurėje plytinčiame Jūrų ešerių ežere ne tik pasigausite keletą žuvų vakarienei, bet ir pasimėgausite nuostabia panorama.

2. Nakvynė paslapčių pašonėje

Maču Pikču tvirtovė apipinta legendomis – XVI amžiuje ją paslaptingai apleido visi gyventojai, o dabar čia apsilanko tik turistai. Nors šventyklos griuvėsiai gniaužia kvapą užsukus bet kuriuo paros metu, sakoma, kad inkų buveinė gražiausiai atrodo anksti ryte. Tad verta su palapine įsikurti pusiaukelėje ir vos pakilus saulei padaryti keletą puikių nuotraukų.

Nakvynė Maču Pikču apylinkėse.
Nakvynė Maču Pikču apylinkėse.

3. Palapinėje – pakeliui į nirvaną

Azijoje įsikūrusi Butano valstybė garsėja neįprasta politika: kiekvienas sprendimas priimamas atsižvelgiant į tai, kaip tai paveiks gyventojų laimę. Keliaudami po budizmo karalyste vadinamą šalį pasidžiaukite ne tik atmosfera, bet ir Himalajų kalnų didybe. Pabudę greta Tso Phu viršukalnės neskubėkite ropštis iš miegmaišio. Trumpa meditacija sniegynų ir žydro dangaus fone gali padėti pasiekti aukščiausią palaimos būseną – nirvaną.

Nakvynė palapinėje Butane.
Nakvynė palapinėje Butane.

4. Lietuviški vardai Australijos viršukalnėse

Nors gali atrodyti, jog viešint Snieguotuosiuose kalnuose labiau praverstų ledo namelis – iglu nei palapinė, net ir nešilta nakvynė tikrai paliks įspūdį. Tolumoje baltuojančių sniegynų vaizdus naktį pakeičia žvaigždėtą dangų nuspalvinanti Šiaurės pašvaistė. Čia būtina apsilankyti kiekvienam mūsų šalies patriotui – aukščiausia Australijos viršūnė pavadinta lietuvių karvedžio Tado Kosciuškos vardu.

Snieguotuosiuose kalnuose.
Snieguotuosiuose kalnuose.

5. Greta didmiesčio – kalnų ramybė

Svečiuojatės didžiausiame Čilėje, Santjago mieste, ir pavargote nuo transporto grūsčių bei triukšmo? Gera žinia – norint atsipūsti nereikės daugybės valandų leisti automobilyje keliaujant dulkėtais takais. Vos už šimto kilometrų nuo sostinės stūkso Baños Morales kalnai, dažnai užmirštami net ir vietinių gyventojų. Rytinę ramybę su arbatos puodeliu rankoje čia pagardina horizonte iškylančios beveik dviejų kilometrų viršūnės – tokios idilės nesudrumstų nė anksti suskambęs žadintuvas.

Baños Morales kalnai Čilėje.
Baños Morales kalnai Čilėje.

Egzotinių kelionių specialistai – kelioniuakademija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius