-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

9 Latvijos vietos, kurias būtina aplankyti šią vasarą

Vasaros atostogas planuojantiems Baltijos šalyse siūlome bent savaitę skirti ir Latvijai. Čia rasite ne tik laukinių paplūdimių, gūdžių girių ir skaidrių ežerų, bet ir puikius kurortus, miestus su viduramžių palikimu ir moderniu gyvenimo būdu.
Liepojos ežeras
Pėsčiųjų takas prie Liepojos ežero / 123rf.com

Informaciją parengė viešbučių rezervavimo sistemos „Travel On Spot“ specialistai. Daugiau apie keliones sužinokite čia.

1. Rundalės pilis

Pietų Latvijoje, Žiemgalos žemių lygumose, pastatytą Rundalės pilį verta aplankyti dėl jos išskirtinio interjero ir dekoracijų. Jas apie 1768 m. kūrė Berlyno skulptorius Johannas Michaelis Graffas ir du italų tapytojai, atvykę iš Sankt Peterburgo, – Francesco Martini ir Carlo Zucchi. Pilies teritorijoje yra parkas su rožių sodais, žaliu amfiteatru ir fontanais. Be to, čia veikia ir Rundalės pilies muziejus, kuriame surinkta daug istorinės informacijos ir eksponatų.

123rf.com nuotr./Rundalės pilis
123rf.com nuotr./Rundalės pilis

2. Rygos senamiestis

Rygos senamiestis – į UNESCO paveldo sąrašą įtrauktas labiausiai lankomas Latvijos turistinis objektas. Ir ne veltui. Čia atvykėliai iš visos Europos ne tik lanko bažnyčias, muziejus ir galerijas, bet ir skaniai valgo bei linksminasi nesibaigiančiose barų, restoranų, kavinių ir naktinių klubų gatvėse. Ne taip jau toli nuo Vilniaus ir Talino įsikūrusi Ryga daugeliui Baltijos šalių gyventojų tampa savaitgalio pramogų sostine.

123rf.com/Rygos senamiestis
123rf.com/Rygos senamiestis

3. Jūrmala

Tai vienintelis oficialus Latvijos pajūrio kurortas, be to, jis įsikūręs tik už 15 km nuo Rygos oro uosto. Tad nenuostabu, kad vasarą šioje vietoje susirenka daugybė žmonių. Antra vertus, poilsiautojai čia randa viską, ko reikia geram poilsiui: švarią jūrą ir orą, geras aptarnavimo ir apgyvendinimo paslaugas, mineralinio vandens ir purvo procedūrų, daug sveikatinimo paslaugų. Be to, čia gausu pušynų, o medinė architektūra sukuria išskirtinį miesto veidą.

123rf.com nuotr. /Paplūdimys Jūrmaloje
123rf.com nuotr. /Paplūdimys Jūrmaloje

4. Gaujos nacionalinis parkas

Tai didžiausias ir seniausias nacionalinis parkas Latvijoje. Jame klesti gausi gamtos įvairovė, akis džiugina skirtingi kraštovaizdžiai, styro uolos, užsukti traukia urvai, čiurlena daug upelių ir yra nemažai gamtos, kultūrinių ir istorinių paminklų, vertų jūsų dėmesio. Čia ne tik galėsite išsiruošti į žygį, bet ir smagiai pažvejoti, paplaukioti baidarėmis ar valtimis, pasivažinėti dviračiais, rinkti miško gėrybes, o žiemą net ir paslidinėti.

Wikipedia nuotr. /Kuldyga
Wikipedia nuotr. /Kuldyga

5. Kuldyga

Tai senas, vikingų laikus menantis miestas. Viduramžiais tai buvo Kuršių žemių prekybos centras, iš kurio prekybos laivai siekė net Tobago ir Gambijos krantus, kur buvo įkurtos Kuršo kolonijos. Dabar Kuldyga – jaukus miestukas, kuriame vyksta daug išskirtinių kultūrinių renginių ir gyvena gražūs bei įdomūs žmonės. Ventos upės pakrantėje įkurta dar 2007 m. ji laimėjo geriausios turistinės vietovės Latvijoje apdovanojimą.

6. Turaidos muziejaus rezervatas

Visa Turaidos muziejaus rezervato teritorija turtinga archeologinių, architektūrinių, istorinių ir meninių vertybių, kurios atspindi 1000 metų Latvijos istorijos. Turaidos akmeninė pilis, Rožės memorialas, bažnyčia ir Bažnyčios kalnas, Liaudies dainų sodas ir kalnas bei kiti monumentai, įkurti 43 ha teritorijoje, tad gero pusdienio aplankyti šiai vietai tikrai reikės. Smagiausia čia lankytis per vidurvasario šventę, kai Turaidoje vyksta liaudies dainų festivalis.

Turaidos pilis šiandien.
Wikipedia.com/ Turaidos pilis

7. Ciesis

Tai miestas, kuriame susitinka Latvijos senovė ir modernumas.

Jis yra vienas seniausių šalies miestų, kuriame buvo įsikūrę Livonijos ordino magistrai.

Ir dabar čia išlikusios senos viduramžių sienos, antra vertus, graži miškų ir ežerų apsupta vieta tapo tikru turistų traukos centru su kavinėmis ir restoranais.

Ciesis – tai vartai į Gaujos nacionalinį parką, tad lankydami vieną įsimintiną Latvijos vietą, aplankysite ir kitą.

Failiem.lv nuotr./Liepoja
Failiem.lv nuotr./Liepoja

8. Liepoja

Liepoja dar vadinama vėjų miestu. Baltijos jūros pakrantėje įkurtas uostamiestis – trečias didžiausias miestas Latvijoje. Dabar tai viena smagiausių ir jaukiausių vietų šalyje. Čia yra 8 km paplūdimys, vyksta daug meno ir kultūros renginių, veikia vienas jaukiausių ir įdomiausių turgų Europoje, mieste gausu ir Latvijos architektūros pavyzdžių. Vasara čia vyksta šiuolaikinės ir populiariosios muzikos festivaliai.

123rf.com nuotr./Ventspilio uostas
123rf.com nuotr./Ventspilio uostas

9. Ventspilis

Tai dar vienas senas, gilias tradicijas turintis pajūrio miestas Latvijoje, tačiau jis dabar ir vienas sparčiausiai augančių šalyje. Puikių paplūdimių apsuptas, Livonijos ordino pilimi papuoštas Ventspilis tampa vis patrauklesne vieta ne tik gyventi, bet ir turistams lankytis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius