Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Brangiausių pasaulio miestų viršūnėje – ir vėl Singapūras

Net jei ir nesate taupantis keliautojas, greičiausiai vis dėlto atkreipiate dėmesį į straipsnius apie tai, kuriuose pasaulio miestuose turistai bus priversti palikti daugiausia pinigų. Remiantis naujausiais duomenimis, toks šiuo metu yra Singapūras, rašo Morgenpost.de
Singapūras
Singapūras / „Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr.

Brangiausiu pasaulyje miestu Singapūras yra paskelbiamas jau ketvirtus metus iš eilės. Remiantis savaitraščiu „The Economist“, pragyvenimo išlaidos šiame Pietryčių Azijos mieste-valstybėje yra tokios didelės kaip niekur kitur.

Antroje vietoje yra Honkongas, trečioje – Ciurichas. Iš viso buvo įvertinti 133 miestai. Pigiausiai keliauti ir gyventi galima Almatoje Kazachstane, Lagose Nigerijoje ir Bangalore Indijoje.

123rf.com/Ciurichas
123rf.com/Ciurichas

Tyrimo metu įvertintos daugiau nei 150 dalykų kainos. Tarp jų – ir maisto produktai, ir rūbai, nuoma, komunaliniai mokesčiai. Tiesa, tarp tyrimo objektų nebuvo vidutinis darbo užmokestis ir alga.

Rezultatai rodo, jog Singapūre gyvenimas net 20 proc. brangesnis nei Niujorke.

Nors šių metų brangiausių pasaulio miestų sąrašas didelių naujienų nepateikė, kai kurios šalys nustebino. Dideli pokyčiai užfiksuoti Didžiosios Britanijos miestuose. Dėl susilpnėjusio svaro sterlingų Londonas šiuo metu užima 24 brangiausių pasaulio miestų sąrašo vietą (pernai jis buvo 18 vietoje), Mančesteris – 51 vietą (pernai – 25 vietą).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius