Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dešimt laimingiausių šalių pasaulyje

Kasmet pasaulyje rengiamos apklausos, vykdomi tyrimai ir paskelbiamos pačios laimingiausios šalys pasaulyje. Dažniausiai šiame reitinge dominuoja Skandinavijos šalys, Kanada, Australija ir Naujoji Zelandija. Kurias iš jų jau esate aplankę?
Dešimt laimingiausių pasaulio šalių
Dešimt laimingiausių pasaulio šalių / 123rf.com nuotr./ Travel On Spot koliažas

Informaciją parengė viešbučių rezervavimo sistemos „Travel On Spot“ specialistai. Daugiau apie keliones sužinokite čia.

Baltijos šalys šiame sąraše nėra aukštai: Lietuva atsidūrė 60 (tarp Bolivijos ir Baltarusijos), Latvija sąraše – 68 (tarp Libijos ir Kipro), o Estija – 72 (tarp Rumunijos ir Jamaikos).

Laimingiausių pasaulio šalių dešimtukas atrodo taip:

10. Švedija

Tai tik viena iš penkių Skandinavijos valstybių, esančių dešimtuke. Trečia didžiausia Vakarų ir Šiaurės Europos valstybė turi ir nuostabios gamtos, ir puikių miestų, aukštą pragyvenimo lygį bei saugią ir socialiai orientuotą aplinką.

123rf.com/Moteris bėga maratoną Stokholme
123rf.com/Puikios fizinės formos vyresnė moteris bėga maratoną Stokholme

9. Australija

Šis atskiras ir iš pažiūros nesvetingas mažas žemynas tapo gero gyvenimo ir laimės sinonimu daugeliui pasaulio žmonių. Būdami atokiau nuo viso pasaulio problemų ir karų, australai sugebėjo susikurti puikius gyvenimo standartus ir moka jais džiaugtis.

123rf.com/Sidnėjus
123rf.com/Sidnėjus

8.  Naujoji Zelandija

Dažnai ši šalis pavadinama pasaulio pakraščiu, tačiau apie jos gamtos grožį ir įvairovę žino beveik kiekvienas Žemėje. Naujojoje Zelandijoje gyvena pasaulio piliečiai, kuriems netrūksta nei veiklos, nei pinigų, nei geros kompanijos.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./8. Naujoji Zelandija
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Naujoji Zelandija

7. Nyderlandai

Viena tankiausiai apgyvendintų Europos valstybių, kurią šylant klimatui gali užlieti jūros, vis tiek nepraranda optimizmo. Nyderlandai garsėja asmeninės laisvės žmogui suteikimu, aukštu pragyvenimo lygiu ir atvirumu pasauliui bei kitataučiams.

123rf.com/Mergina Amsterdame
123rf.com/Mergina Amsterdame

6. Kanada

Antros plotu didžiausios pasaulio valstybės Kanados išskirtiniai bruožai –didelės žmonių laisvės, aukštas pragyvenimo lygis ir labai saugi daugiakultūrė aplinka.

O gamtos grožis, įvairovė ir platybės Kanadoje geros nuotaikos ir noro džiaugtis pasauliu gali įkvėpti net ir didžiausiam paniurėliui.

5. Suomija

Suomija – tai Europos Kanada. Šimtai tūkstančių ežerų, snieguota Laplandija, miškai ir Baltijos jūra, keturi metų laikai – viskas ko reikia, kad žmonės jaustųsi laimingi. O jei dar prisideda ir puikus humoro jausmas, uždirbami geri pinigai ir išradingumas, tai tamsios žiemos naktys tikrai netaps kančia.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Suomijoje, Ylläs savivaldybėje galima rasti kelias elnių fermas, kuriose šiuos įstabius raguočius galima fotografuoti, paglostyti ir pasivažinėti jų traukiamomis rogėmis.
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Suomijoje, Ylläs savivaldybėje, gyvenantys žmonės 

4. Norvegija

Norvegai turtingi nafta, tačiau puikiai žino, ką su šiuo turtu daryti.

Tai įrodo ir šis žmonių laimės indeksas, kuriame daug pasaulio valstybių, turinčių brangius gamtos išteklius, nė nepatenka į laimingiausiųjų šimtuką.

Žinoma, fiordai, uolos, kalnai ir upės prideda šaliai dar daugiau žavesio, o žmonėms – laimės.

123rf.com/Merginos Norvegijoje
123rf.com/Merginos Norvegijoje mėgaujasi kava uoste

3. Islandija

Tai dar vienas tolimas pasaulio kampelis su atšiauriomis gamtos sąlygomis. Visoje Islandijoje gyvena tiek žmonių, kiek yra vidutiniame Europos mieste. Bet būtent tai, kad daugelis vieni kitus pažįsta bei pasitiki, leidžia islandams jaustis laimingais. O kur dar mažas nusikalstamumas, maži mokesčiai, nemokama sveikatos apsauga ir aukštasis mokslas.

123rf.com nuotr./Atostogos Islandijoje įsimins dėl nuostabaus gamtovaizdžio
123rf.com nuotr./Islandai moka mėgautis savo atšiauria gamta

2. Šveicarija

Tai šalis, įsikūrusi vienuose gražiausių pasaulio kalnų – Alpėse. Be to, daugelis šveicarų kalba vokiškai, prancūziškai ir angliškai. Ir tai viena konkurencingiausių pasaulio šalių, kur žmonių uždarbis didžiausias, infrastruktūra puikiai išvystyta, mokesčių sistema subalansuota, demokratija įtvirtinta.

Justinos Butkutės nuotr./Kopenhaga
Justinos Butkutės nuotr./Kopenhaga

1. Danija

Danai gyvena net 9 metais ilgiau nei vidutinis pasaulio žmogus – vidutiniškai 80 metų. Tai ekonomiškai stipri valstybė, kurioje socialinė atskirtis tarp įvairių žmonių grupių labai maža. Be to, jau yra padaryta tyrimų, kurie įrodė, kad danai yra ir genetiškai laimingesni nei daugelis kitų pasaulio tautų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius