Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gamtos stebuklų šalis – Madagaskaras, kur į dangų stiebiasi 800 m aukščio akmeniniai „medžiai“

Madagaskaro saloje slepiasi sunkiai pasiekiamas ir įspūdingas Cingi de Bemarahos gamtos rezervatas (malag.k Tsingin'ny Bemaraha). Jis garsėja išlikusiais nepaliestais senoviniais mangrovių miškais ir juose gyvenančiomis įvairiomis retomis lemūrų ir paukščių rūšimis. Tačiau labiausiai tarp keliautojų šią vietovę populiarina – įstabūs karstinio reljefo dariniai – akmeniniai bokštai su dantytomis smailėmis, giliais kanjonais ir neįveikiamais olų bei tunelių labirintais, tarp kurių veisiasi įvairūs reti augalai ir gyvūnai. „Pasaulis kišenėje“ šį kartą pasakoja jums apie nepakartojamą gamtos stebuklą – Madagaskaro akmeninį mišką.
Akmeninis miškas Magadaskare – Cingi de Bemarahos gamtos rezervatas
Akmeninis miškas Magadaskare – Cingi de Bemarahos gamtos rezervatas / Wikipedia.org nuotr.

Cingi de Bemarahos gamtos rezervatas yra netoli vakarinės Madagaskaro pakrantės. Dėl unikalių karstinių reljefo darinių ir išlikusių mangrovių miškų, kuriuose gyvena įvairios lemūrų rūšys, 1990 metais paskelbtas UNESCO pasaulio paveldo paminklu. Pietinė Cingi regiono dalis paskelbta Cingi nacionaliniu parku ir pritaikyta turistinėms reikmėms, o šiaurinė – griežtai saugoma kaip rezervatas. Artimiausias žmonių gyvenamas taškas – Moradavos miestas, esantis už 150 km nuo šio rezervato.

123rf.com nuotr./Akmeninis miakas Magadaskare  Cingi de Bemarahos gamtos rezervatas
123rf.com nuotr./Akmeninis miškas Magadaskare – Cingi de Bemarahos gamtos rezervatas

Šis įspūdingas masyvus Madagaskaro akmenų miškas susiformavo prieš milijonus metų, iš Jūros periode susikaupusių nusėdusių porėtų uolienų klodų. Ištįsus tūkstantmečius kalkakmenį plovė lietus ir ardė vėjas. Laikui bėgant uolienos iro, tirpo, eižėjo, kol galiausiai akmenį pavertė tuo, ką šiandie mato turisto akis – akmenų mišką su į viršų išsistiebusiomis aukštomis, plonomis, dantytomis smailėmis bei spygliais.

123rf.com nuotr./Akmeninis miakas Magadaskare  Cingi de Bemarahos gamtos rezervatas
123rf.com nuotr./Akmeninis miškas Magadaskare – Cingi de Bemarahos gamtos rezervatas

Kai kurie dariniai siekia 800 metrų aukštį ir vietine malagasių kalba yra vadinami „Tsingy“. Išvertus į lietuvių kalbą pažodžiui, tai reikštų „kur niekas negali keliauti basas“. Ir iš tiesų, keliauti po šią vietovę be tvirtų batų turistams kone neįmanoma. Tačiau ir alpinistiniu inventoriumi apsišarvavę tyrinėtojai, čia patiria daug iššūkių, mat akmeninių smailių viršūnės yra plonos, plikos ir aštrios lyg peilis.

VIDEO: Cingi de Bemarahos gamtos rezervatas Magadaskare

Izoliuotose vidinėse rezervato teritorijose dažnai atrandamos anksčiau nežinomos gyvūnų ir paukščių rūšys, pavyzdžiui, naujos lemūrų, varlių, šikšnosparnių rūšys.

Turistinėms reikmėms yra pritaikyta pietinė Cingi regiono dalis. Čia yra įrengti įvairių sudėtingumo kategorijų turistiniai takai pėstiesiems. Sunkiau praeinamose vietovėse pastatyti tilteliai, geležinės kopėčios ir mediniai takeliai. Vaizdingiausiose vietovėse įkurtos apžvalgos aikštelės, nuo kurių iš viršaus atsiveria puiki panorama į akmeninių smailių ir bokštelių jūrą.

Wikipedia.org nuotr./Akmeninis miakas Magadaskare  Cingi de Bemarahos gamtos rezervatas
Wikipedia.org nuotr./Akmeninis miškas Magadaskare – Cingi de Bemarahos gamtos rezervatas

Be to, po vietovę galima keliauti tik su vietiniu gidu. Įėjimo kaina siekia apie 12 dolerių, įskaitant vietinį gidą ir kelionei reikalingos įrangos nuomą.

Šio gamtos stebuklo koordinatės:   18°44'30"S   44°46'59"E.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius