Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gražiausi Europos miestai pasiruošę nustebinti turistus: kur keliauti šventėms?

Neišvengiamai artėja daugelio laukiamiausios metų šventės – šv. Kalėdos ir Naujieji metai. Vietoje to, kad sėdėtume namie, šiemet turime visas sąlygas saugiai keliauti ir šventėms aplankyti gražiausius Europos miestus. Dauguma jų yra vos kelios valandos lėktuvu nuo Lietuvos, tad ilgai svarstyti tikrai neverta – pats metas pradėti planuoti įsimintiną kelionę šventėms, rašoma pranešime spaudai.
Gražiausi Europos miestai pasiruošę nustebinti turistus: kur keliauti šventėms?
Gražiausi Europos miestai pasiruošę nustebinti turistus: kur keliauti šventėms? / Unsplash/Pixabay nuotr.

Neatrastas Budapeštas ir terminės maudyklės

Pixabay nuotr./Kalėdinis Budapeštas
Pixabay nuotr./Kalėdinis Budapeštas

Didžiausias Vengrijos miestas neretai susilaukia gražiausio miesto Europoje įvertinimo. Šventinis sezonas čia ypatingai vertinamas ir miesto gyventojai nori nustebinti turistus gausiomis kalėdinėmis mugėmis, kurios nominuojamos kaip vienos iš gražiausių ne tik Europoje, bet ir pasaulyje.

Atvykę į Budapeštą galėsite ne tik pasimėgauti tradiciniais valgiais ar gėrimais, bet ir pačiuožinėti ant ledo čia esančios Vajdahunyad pilies pašonėje, apsilankyti šviesų šou, rengiamu ant šv. Stepono bazilikos sienų.

Jeigu norite atsipalaiduoti ir pabėgti nuo žiemos šalčių, Vengrijos sostinėje galite išmėginti termines maudykles. Šiame mieste yra daugiau nei 118 natūralių terminių šaltinių, kurie kasdien tiekia 70 milijonų litrų gydomojo vandens į dešimtis veikiančių SPA centrų.

Pažvelkite į poliarinę pašvaistę

Pixabay nuotr./Aurora Borealis, Norvegija
Pixabay nuotr./Aurora Borealis, Norvegija

Įspūdingų vaizdų mėgėjams verta apsilankyti Norvegijoje. Pamatyti gamtos sukurtą šviesos stebuklą pasiseka ne kiekvienam, tad tai galimybė, kuri gali pasitaikyti tik vieną kartą gyvenime. Poliarinę pašvaistę patogu stebėti lapkričio-balandžio mėnesiais, todėl Kalėdų laikotarpiu apsilankę Norvegijoje pasisemsite nepamirštamų įspūdžių.

Šventiniu periodu šioje Skandinavijos šalyje kiekvienas ras veiklą, atitinkančią asmeninius pomėgius. Mėgstantys aktyvų laisvalaikį gali išbandyti slides ar snieglentes – čia yra tam pritaikytų parkų. Tuo tarpu norintys ramaus poilsio gali apsilankyti Norvegijos nacionaliniame balete ir pasimėgauti įspūdingu Kalėdų klasikos – „Spragtuko“ – pastatymu.

Kalėdos Baltijos šalyse

Pažvelgę į kalendorių pamatysime, kad Kalėdas šiemet švęsime savaitgalį. Šventiniu laikotarpiu nesirengiantys ilgoms atostogoms turėtų apsvarstyti artimas kelionių kryptis. Trumpai savaitgalio išvykai švenčių laikotarpiui galite rinktis kaimynines valstybes – Latvija ir Estija yra pasirengusios priimti svečius.

Pasak legendos, dar 16 a. Rygos centrinėje aikštėje iškilo pirmoji bendruomenei skirta kalėdinė eglė. To meto gyventojai papuošė ją dirbtinėmis rožėmis ir rinkosi švęsti. Šiandien net keliose Rygos aikštėse vyksta tradicinės šventinės mugės, kurios lankytojus vilioja karšto vyno ir meduolių kvapais, originaliomis kalėdinėmis dovanomis.

Estijos sostinė nenusileidžia Rygai rengdami įspūdingas Kalėdų muges. 2019 m. Taline įrengtas šventinis turgelis buvo išrinktas geriausiu Europoje. Šiemet centrinėje aikštėje įsikursiantis Kalėdų miestelis ir vėl lauks lankytojų. Apsilankę mugėje pasivaikščiokite po šalia esantį Talino senamiestį, kuris Kalėdų laikotarpiu sužimba lempučių šviesoje.

Ką verta žinoti prieš keliones?

Planuodami keliones atidžiai patikrinkite, kokie COVID ribojimai taikomi šalyje, į kurią vykstate. Paprastai skirtingos taisyklės taikomos ir šalies viduje – persirgusiems ar pasiskiepijusiems asmenims ir neturintiems imuniteto galioja skirtingi reikalavimai. Pasidomėkite, kokių dokumentų reikia atvykstant į šalį – ar būtinas testo rezultatas, kokias formas reikia užpildyti prieš lipant į lėktuvą, galbūt turite užsiregistruoti specialioje sistemoje prieš atvykdami.

Situacijai dėl naujų COVID atmainų plitimo ir atvejų dažnėjimo kintant, apie kelionės sąlygas verta pasidomėti prieš pat skrydį. Detalesnę informaciją galite sužinoti specialiame polapyje www.vno.lt/paprasta.

Galiausiai, atsižvelkite į tai, kad šventiniu laikotarpiu oro uostuose yra daugiau žmonių. Prieš kelionę atsakingai planuokite savo laiką ir į oro uostus atvykite bent keliomis valandomis anksčiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius