Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ieškai linksmybių? Susiplanuok kelionę į geriausius Europos karnavalus

Plunksnos, blizgučiai, kuriais išpuošti įmantrūs kostiumai, garsi muzika, šokiai ir dainos iki paryčių, daugybė maisto bei gėrimų – visa tai dovanoja karnavalai, kurie vyksta ne tik Brazilijoje ar kitose Pietų ir Centrinės Amerikos šalyse, bet ir Europoje.
Sitges festivalis
Sitges festivalis / 123rf.com

Aviakompanijos „Ryanair“ tinklaraštis pristato geriausius karnavalus, į kuriuos galima nuskristi pigių oro linijų skrydžiais, nes jie vyksta Europoje.

Vienas jų – Londono Noting Hilo kvartale rengiamas didžiausias Europoje gatvės meno festivalis – vyksta dabar. Tačiau į tuos, kurie vyksta vasarį susiplanuoti kelionę dar tikrai galite.

Rijekos karnavalas Kroatijoje

Nuo 1982 metų organizuojamas Rijekos karnalavas, palyginti su kitais pasaulyje vykstančiais karnavalais, yra labai jaunas. Vis dėlto nepaisant to, jis nė kiek jiems nenusileidžia. Be to, Rijekos karnavalas turi savo tradicijas, kurių nerasite niekur kitur. Pavyzdžiui, tik jo metu galima išvysti (ir išgirsti) Zvoncari. Tai varpelių skambintojai – grupė vyrų, apsirengusių kaip gyvūnai ir skambinančių varpeliais. Manoma, kad šis garsas turėtų išbaidyti piktąsias dvasias, atsėlinančias žiemą.

Spalvingasis karnavalas vyksta kasmet sausio-kovo mėnesiais. 2017 m. jis suplanuotas sausio 17 d. – kovo 1 d.

123rf.com/Sitges
123rf.com/Sitges karnavalas

Sitges karnavalas Ispanijoje

Šis karnavalas kartais pavadinimas didžiausiu vakarėliu Ispanijoje. Žinant, kaip ispanai mėgsta linksmintis, toks įvertinimas jau pats savaime sako, jog šventė tikrai įspūdinga.

Tai iš tiesų ypatingas renginys: visą karnavalo savaitę mieste vyksta įvairiausi renginiai ir vakarėliai, kurių svarbiausi – du paradai, kurių pavadinimų paaiškinti tikriausiai nereikia: „Pasileidėlių paradas“ ir „Naikintojų paradas“.

Abu paradai sutraukia didžiulį skaičių dalyvių – jo metu pasirodymus ant maždaug 50-ies skirtingų platformų rodo 3000 artistų. Čia tikrai netrūksta garso, šviesos, blizgučių, plunksnų ir ryškių spalvų.

Karnavalas vyksta kasmet vasarį.

Kelnas, Vokietija

Kelne vykstantis persirengėlių karnavalas yra vienas didžiausių šalies kultūrinių renginių, dar žinomas kaip „Pašėlusios dienos“.

Jo metu baruose, miesto aikštėse, gatvėse ir kitose viešose vietose vyksta nesibaigiantys vakarėliai. O karnavalo kulminacija įvyksta „Rožinį pirmadienį“. Tądien per miestą leidžiasi princas ir valstietė mergelė, lydimi kitų parado dalyvių – persirengėlių, tarp kurių visada būna klounų. Parado metu išdalinama 140 tonų saldumynų, taip pat daugybė gėlių.

Belieka pridurti, kad festivalis taip pat vyksta vasarį.

„Scanpix“/AP nuotr./Venecijos karnavalo akimirka
„Scanpix“/AP nuotr./Venecijos karnavalo akimirka

Venecija, Italija

Kas nežino Venecijos karnavalo? Skirtingai nei karščiu alsuojančiame Rio de Žaneire, Venecijoje karnavalo dalyvių kostiumai kur kas uždaresni. Tačiau tai netrukdo patekus į patį karnavalo sūkurį pajusti pulsuojant erotiką. O jei dar įsmuksite į uždarą ir paslaptingą vakarėlį, vykstantį viename iš daugelio istorinių Venecijos namų...

Venecija jau pati savaime žadina smalsumą, kuria paslaptį. Karnavalo metu ši nuotaika pasiekia maksimumą. Tad pradėkite planuoti, po kokiu kostiumu ir kauke norėtumėte pasislėpti ir ieškokite vasario mėnesiui bilietų į Veneciją. Laimi tie, kurie į karnavalo ritmu gyvenančią Veneciją kelionę planuoja iš anksto. Paskutinės minutės užsakymai – gerokai brangesni.

Gran Kanarijos karnavalas, Kanarai, Ispanija

Las Palmas karnavalas – vienas didžiausių Ispanijoje. Be to, jis yra vienas šviesiausių iš panašių renginių. Ir ne tik dėlto, kad fiesta vyksta didžiausioje Kanarų saloje – Gran Kanarijoje, kurioje tuo metu šviečia saulė (kai daugelyje kitų Europos vietų vasaris – vienas niūriausių metų mėnesių...).

Karnavalo metu miestas tiesiog sprogsta nuo spalvų ir garsų gausos, pulsuoja Lotynų Amerikos muzikos ritmais. Gatves užplūsta magijos meistrai, akrobatai, šokėjai ir kitokio meno atlikėjai. Žinoma, būna ir paradas – kaip gi be jo! Tradiciškai po eisenos per miestą šventė persikelia į pramogų parką „Santa Catalina Park“, kur visą naktį tęsiasi linksmybės. Šis vakarėlis – karnavalo kulminacija, tad visi ten patekę stengiasi išgerti jį iki paskutinio gurkšnio.

123rf.com/Las Palmas karnavalas
123rf.com/Las Palmas karnavalas

Tenerifė, Kanarų salos, Ispanija

San Kruze vykstantis karnavalas panašus į Las Palme siaučiančią fiestą. Iš tiesų tuo metu linksminasi visa Tenerifė, tačiau didžiausi vakarėliai vyksta didžiausia mieste, sostinėje Santa Kruz. Tad, jei tuo metu lankysitės, būtinai ten užsukite – išvysite daug įspūdingais kostiumais apsirengusių ir iš širdies linksmybėms atsidavusių vietinių ir turistų.

Sakoma, kad Tenerifėje vykstančiuose karnavaluose geriausiai jausis tie, kurie neabejingi salsai ir visai Lotynų Amerikos muzikai. Kas gali būti geriau nei judinti klubus mėnesienos šviesoje skambant pačias kojas kilnotis kviečiantiems ritmams?

Paryžius, Prancūzija

Sunku patikėti, bet kiekvieną vasarį madingasis Paryžius kuriam laikui virsta... Tropikais. Karibų krantų muzika, maistas ir šokiai tūkstančius šokėjų, muzikantų, dainininkų ir atlikėjų išveda į gatves. Ant per miestą judančių platformų jie išdarinėja tai, ką moka geriausiai – linksminasi Jamaikos stiliumi.

Pridėkite egzotiškus patiekalus ir gėrimus ir neabejokite – pamatyti ir sudalyvauti nors kartą gyvenime Paryžiaus karnavale verta.

Simonos Lezdinos nuotr./Noting Hilo karnavalas Londone
Simonos Lezdinos nuotr./Noting Hilo karnavalas Londone

Noting Hilo karnavalas, Londonas, Didžioji Britanija

Noting Hilo karnavalas – didžiausias gatvės festivalis Europoje. Kasmet į jį suplūsta nemažiau nei milijonas žmonių. Visi jie švenčia Londono Karibų bendruomenės šventę. Mat prieš tapdamas vienu brangiausių bei madingiausių Londono rajonų, Noting Hilas XX a. 6-ajame dešimtmetyje garsėjo afrikiečių ir išeivių iš Karibų jūros regiono bendruomene.

Prieš atvykdami čia pasiruoškite: karnavale neišvengiamai šoksite, švęsite, daug gersite ir valgysite.

Rugpjūčio pabaigoje vykstantis festivalis tęsiasi kelias dienas. Pirmąją – sekmadienį – tradiciškai skelbiama vaikų diena. O pirmadienį, kuri šalyje yra išeiginė (nes tuo metu yra UK Summer Bank Holiday weekend), vyksta pagrindiniai renginiai – paradai ir eisenos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius