Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanija uždaro kai kuriuos paplūdimius

Ispanijos valdžia uždarė daugelį šiaurės Atlanto pakrantėje esančių Galicijos ir Astūrijos paplūdimių. Šias vietoves puola pavojingos „Pelagia Noctiluca“ medūzos ir „Physalia physalis“ jūros gyviai, vadinami „portugališkais laiveliais“. Šimtai tūkstančių šių gyvūnų, pavojingų žmonių sveikatai, prieš keletą dienų pastėbėti Ispanijos pakrantėse, rašo „The Telegraph“.
Medūzos Tokijaus akvariume
Medūzos / „Scanpix“ nuotr.

Teigiama, kad minėtų medūzų prisilietimas ne tik labai skaudžiai gelia, bet ir sukelia aštrias alergines reakcijas, kurios gali baigtis mirtimi. „Portugališkas laivelis“ turi ilgą uodegą, kuri kartais siekia dešimtis metrų. Šio gyvio beveik neįmanoma pastebėti vandenyje. O ir ištrauktas į sausumą jis nepraranda visų savo nuodingų savybių, todėl reikia būti atsargiems ir vaikštant basomis po pakrantę.

Pelagia Noctiluca medūzos – tai nedideli tamsoje šviečiantys padarai, kurių prisilietimas nudegina žmogaus odą.

Vietos Raudonojo kryžiaus darbuotojai, padedantys gelbėtojams paplūdimiuose, praneša, jog artimiausiomis savaitėmis paplūdimiai atidaryti nebus, o visi poilsiautojai turi laikytis toliau nuo vandens.

Savo ruožtu ekologai tikina, jog šiais metais stebimas medūzų ir „portugališkų laivelių“ susibūrimas – stambiausias per visą dešimtmetį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius