Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Išskirtiniai Gruzijos kampeliai – Ananūrio tvirtovė

Nors Gruzijoje daugybė nuostabių vietų, viena labiausiai lankomų – Ananūris. Tai klasikinė tvirtovė, kurios viduje yra kelios bažnyčios ir XI a. gynybinis bokštas. Ananūrio tvirtovės kompleksas stovi ant Žinvalio rezervuaro krantų, kuris stulbina savo turkio mėlynumo vandenimis. Kadaise čia būta kunigaikščių Eristavi rezidencijos.
Ananūrio tvirtovė ir vienuolynas
Ananūrio tvirtovė ir vienuolynas / 123rf.com

Šie kunigaikščiai priklausė įtakingai feodalų dinastijai, valdžiusiai teritoriją nuo XIII a., kol juos nuvertė konkurentas. Tada žemės perėjo Kachetijos karaliui Iraklijui II.

Pilyje buvo gyvenama iki XIX a. pradžios. Sovietmečiu, apie 1980-uosius, nuspręsta pastatyti Žinvalio hidroelektrinę stotį ir suformuoti šioje vietoje būtiną vandens rezervuarą, iš kurio geriamasis vanduo būtų tiekiamas Tbilisiui. Pagal pradinį planą apsemta turėjo būti ir Ananūrio tvirtovė. Tačiau Gruzijos visuomenei pasipriešinus užtvankos aukštis buvo sumažintas ir tvirtovė liko stovėti didžiulio kalnų ežero pakrantėje.

Puikūs vaizdai, kalnai, vanduo, vaizdinga tvirtovė... Viską apžiūrėti užtruks apie valandą. Dabar išlikusi tik tvirtovė – apačioje buvęs kaimelis jau ilsisi tvenkinio dugne, taigi apsistoti nėra kur. Nuo Tbilisio iki Ananūrio vietovės – 66 km gražiu keliu.

Informaciją parengė viešbučių rezervavimo sistemos „Travel On Spot“ specialistai. Daugiau apie keliones sužinokite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius