Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip apsaugoti savo daiktus kelionėje

Būti mobiliam ir nepriklausomam kelionėje yra didelis privalumas, tačiau jei turite sukrovę visus svarbiausius daiktus vienoje kuprinėje, būtina tai apsaugoti. O saugoti bagažą kelionėje tenka nuo trijų dalykų: nuo vagių, nuo pametimo ir nuo paties savęs.
Ilgapirščiai keliautojų kuprinėse dažniausiai ieško smulkių daiktų
Ilgapirščiai keliautojų kuprinėse dažniausiai ieško smulkių daiktų. / 123rf.com nuotr.
Temos: 1 Kelionės

Vagys ieško smulkmės

Norite to ar ne – vagysčių kelionėje pasitaiko. Dažnam teko prarasti kamerą, megztuką ar pinigų vienoje ar kitoje kelionėje. Tačiau kai pažiūrime į tas situacijas iš šalies, pamatome, kad dėl prarastų daiktų dažniausiai esame kalti mes patys. Kaip to išvengti?

Pirmiausiai, visada kelionėje turėkite pinigų laikymo diržą arba krepšelį po drabužiais. Tai užtikrins, kad pinigai, kreditinės kortelės, pasai ar kiti svarbūs dokumentai visada bus šalia jūsų, po drabužiais ir tokiose vietose, kur vagis niekaip nesugebės įkišti savo ilgų pirštų. Piniginėje laikykite tik mažas sumas pinigų, tai labai dažnai gali išgelbėti visą jūsų kelionės biudžetą.

Pavojinguose miesto rajonuose ar tik atvykę į naują vietą niekada nesiafišuokite su prabangiais fotoaparatais. Keli gražesni kadrai tikrai neverti visos technikos praradimo. Apsiuostykite aplinkoje, įsitikinkite, kur ir kada saugiai galite išsitraukti fotoaparatą, ir tada pradėkite rinkti įspūdingiausius kadrus kelionių albumui.

Kita efektyvi apsaugos priemonė – spynos ant kuprinių užtrauktukų ar lagaminų. Vagys dažniausiai ieško kažko smulkaus, ką galėtų pagriebti ir nevaržomi pabėgti. Spynos, tokią galimybę labai sumažina. Juk grobti visą sunkų bagažą tikrai nėra pats racionaliausias vagystės būdas. Tad vagis ieškantis grobio, pamatęs ant kuprinės užtrauktuko spyną, patrauks prie kitos, mažiau apsaugotos.

Kad pamestą daiktą lengviau atrastų...

Dėl prarastų daiktų dažniausiai esame kalti mes patys.Apie oro uostuose pamestą ar į kelionės vietą neatvykusį bagažą neverta nė minėti. Tai patyrė visi daugiau keliaujantys. Atsiminkite, kad keliaudami tik su viena kuprine, galėsite ją kartu įsinešti į lėktuvą ir taip išvengsite visų su bagažo pametimu susijusių problemų. Tai dar vienas privalumas, kurį įgyja visi mokantys kompaktiškai susikrauti savo kelionės reikmenis.

Jei vis dėlto kuprinę pasiunčiate į bagažo skyrių, prikabinkite kortelę su vardu ir adresu, kad oro uosto darbuotojai galėtų jus lengvai atrasti. Dar geriau jei prie kuprinės pritvirtinsite išskirtinį ženklą (pvz. Lietuvos vėliavėlę, ženkliuką ar kita simbolį) pagal kurį bus lengviau išskirti jūsų krepšį iš gausios krūvos kitų pasimetusių kuprinių.

Akylumas padės išvengti nemalonumų

Vis dėlto dar dažniau nei daiktus pameta oro uosto personalas ar pavagia ilgapirščiai, juos prarandame mes patys. Tai paliekame drabužį ar skėtį autobuse, tai akiniai nuo saulės pradingsta. Dar blogiau, kai neberandame ką tik rankoje laikyto paso.

Nuo tokių nemalonių netikėtumų pirmiausiai apsaugo geras pasiruošimas kelionei ir žinojimas, kurioje kišenėje, kurioje vietoje kiekvienas daiktas turi būti po jo panaudojimo. Jei jau turite diržą, kuriame galite susidėti pinigus ir dokumentus, tai niekur kitur jų ir nebedėkite. Įpraskite automatiškai kas kažkiek laiko pasitikrinti visus svarbiausius daiktus, ypač prieš išlipdami iš autobuso, prieš palikdami viešbučio kambarį ar prieš pakildami nuo pietų stalo.

Bet kokiu atveju, jei jau pametėte vieną kitą smulkesnį daiktą, negraužkite savęs ilgai. Atsiminkite ir tai, kad visada galima nueiti į vietinę parduotuvę ir nusipirkti naujus akinius nuo saulės.

Straipsnis parengtas pagal Howtotravellight.com informaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius