Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kitų metų „Novaturo“ vasaros kelionių sezone – 6 naujos kryptys

Didžiausias kelionių organizatorius Baltijos šalyse „Novaturas“ paskelbė būsimo vasaros kelionių sezono krypčių sąrašą. Tradicinių ir lietuvių jau pamėgtų poilsio vietų sąrašą papildo net 6 naujos kryptys – Kipras, Koso sala ir Chalkidikės pusiasalis Graikijoje, Kroatija, Sicilija ir Andalūzijos regionas Ispanijoje. Pridėjus tradicines ir lietuvių jau pamėgtas poilsio vietas, iš viso kitąmet „Novaturas“ siūlys rinktis iš 15 poilsio kelionių krypčių – tai daugiau nei iki šiol plačiausią pasirinkimą turėjusio 2007-ųjų vasaros sezono metu.
Koso sala
Koso sala

Rekordiškai daug naujų krypčių

„Tiek naujienų vienu metu siūlome pirmą kartą – Lietuvos ir kartu visų trijų Baltijos šalių rinkos savo potencialo piko dar nėra pasiekusios, todėl šiomis naujovėmis sieksime jas sudominti ir išjudinti. Esame tikri, kad patogiu skrydžiu pasiekti Graikiją, Kroatiją, Siciliją ir kitus pietų Europos kurortus susigundys net tie, kurie iki šiol nebuvo bandę mūsų paslaugų“, – teigia „Novaturo“ generalinis direktorius Linas Aldonis.

Kroatija
Kroatija

Šią savaitę startuojančio vasaros kelionių sezono išankstinio pardavimo metu, „Novaturo“ prognozėmis, favoritais išliks lietuvių jau pažįstamų krypčių trejetukas: Turkija, Bulgarija ir Kreta. Iš naujienų didžiausia sėkmė prognozuojama Kiprui bei Graikijai.

„Remdamiesi ankstesne patirtimi bei klientų nuomonės tyrimais, ryžomės drąsiam ir kartu inovatyviam žingsniui vienu metu pristatyti tokį kiekį naujienų. Dalis jų tikrai taps vasaros kelionių flagmanais, tokiais, kokie dabar yra Turkija arba Bulgarija“, – dėsto „Novaturo“ vadovas.

Kipras Larnaka
Kipras Larnaka

Šiose šalyse turistų taip pat laukia alternatyvos jau anksčiau pažintiems kurortams – Turkijos gerbėjams siūlomi nauji, turistų dar nedaug tepaliesti kurortai Kašas ir Čalyšas, Kretoje lauks Džordžopolis, Bulgarijoje – Sozopolis.

Lietuvių kelionių planavimas – jau kaip vakariečių

Pasak „Novaturo“ vadovo, šiemet vasaros kelionių sezono išankstinis pardavimas startavo

Malaga Ispanijoje
Malaga Ispanijoje

daugiau nei mėnesiu anksčiau nei praėjusiais metais. „Lietuviai įvertino išankstinio pardavimo privalumus – kelionių kainą ir plačias pasirinkimo galimybes, todėl jo metu parduodame net trečdalį visų kelionių. Šiemet, tikimės, ši dalis tik didės“, – prognozuoja L. Aldonis.

Jo teigimu, kai kurie Europos didieji kelionių organizatoriai taip pat jau startavo su vasaros kelionių išankstiniu pardavimu, orientuodamiesi į prieššventinį laikotarpį. „Dar prieš 3-4 metus Lietuvoje tai būtų atrodę kaip neįmanomas dalykas, dabar jau galime džiaugtis, kad mūsų rinka kelionių planavimo prasme lygiuojasi į Vakarų Europos šalis“, – sako L. Aldonis.

Chalkidike Graikija
Chalkidike Graikija

Kelionių organizatoriaus pasiūlą stiprinama ne tik pristatant naujus kurortus, tačiau ir atnaujinant viešbučių sąrašą lietuvių jau pamėgtose poilsio vietose. Kaip pastebi „Novaturas“, vis daugiau poilsiautojų nori aukštesnės klasės viešbučių – besirenkančių 4-5 žvaigždučių viešbučius šiemet buvo 20 proc. daugiau nei pernai.

Vasarai planuoja 90 tūkst. poilsiautojų

„Novaturo“ vasaros kelionių sezonas kitąmet startuoja balandžio mėnesį ir truks iki spalio pabaigos. Turistai galės rinktis iš 15 poilsio kelionių krypčių: Turkija, Bulgarija, Kreta, Rodo ir Koso salos bei Chalkidikės pusiasalis Graikijoje, Kroatija, Maljorka, Andalūzijos regionas Ispanijoje, Kipras, Sicilija, Portugalija, Egiptas ir kt.

Lapkričio pradžioje pasibaigusio „Novaturo“ 2011-ųjų vasaros kelionių sezono metu, poilsio keliones iš kelionių organizatoriaus trijose Baltijose šalyse įsigijo 75 tūkst. klientų – 10 proc. daugiau nei 2010-aisiais. Planuojama, kad kitąmet vasaros kelionių sezono metu su „Novaturu“ ilsėsis 90 tūkst. poilsiautojų iš Baltijos šalių.

Šių metų favoritai

Lietuvių atostogų favoritė 2011-ųjų vasaros metu išliko nepakitusi – Turkiją poilsiui rinkosi šiek tiek daugiau nei pusė visų turistų, atostogavusių su „Novaturu“. Kretos salą rinkosi kas penktas „Novaturo“ klientas iš Lietuvos, Bulgariją – kas dešimtas klientas. Pastarosios populiarumas, lyginant su praėjusiais metais, augo labiausiai. Prie labiausiai augusių krypčių galima priskirti ir Rodo salą – ją rinkosi 32 proc. daugiau keliautojų, nei praėjusį sezoną.

Sicilija
Sicilija

Didžiausias poilsinių ir pažintinių kelionių organizatorius Baltijos šalyse „Novaturas“ veiklą vykdo nuo 1999 metų. Per metus „Novaturas“ organizuoja virš 1700 skrydžių daugiau kaip 20 krypčių. 2010 metų „Novaturo“ įmonių grupės apyvarta buvo 201,7 mln. litų, o „Novaturo“ paslaugomis pasinaudojo 103 tūkst. Baltijos šalių gyventojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius