Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl kelionėje tereikia vienos kuprinės?

Savarankiško keliautojo moto – „visada viskam pasiruošęs“. Tiesa, senokai praėjo tie laikai, kai tarpžemyninėms kelionėms reikdavo kelių dėžių bagažo ir trijų nešikų, kad būtum pasiruošęs viskam. Dabartiniai keliautojai turi viską susikrovę kompaktiškoje erdvėje, o į kelionę pasiimti universalūs daiktai praverčia daugelyje situacijų.
Už lagaminą su ratukais baisiau tik tas pats lagaminas su sulūžusiais ratukais
Už lagaminą su ratukais baisiau tik tas pats lagaminas su sulūžusiais ratukais / 123rf.com nuotr.
Temos: 1 Kelionės

Geras kelionės bagažo pakavimas reiškia pusiausvyrą tarp daiktų esančių kuprinėje svorio ir reikalingumo. Patyręs keliautojas niekada nepaims nei per daug, nei per mažai. Viena vertus, visada jūsų lagamine ar kuprinėje bus būtiniausi drabužiai ir daiktai. Antra vertus, pakuojant daiktus svarbiausia atsikratyti baimės, kad kažko pritrūksite kelyje.  Štai keli patarimai padėsiantys išsivaduoti iš baimių ir į kelią traukti lengvomis galvomis bei kuprinėmis.

Dvejoji – palik namie

Jei norite pasiimti trečią porą batų ar dar vieną megztuką kokiai nors išskirtinei progai, galite ramiai padėti šiuos daiktus atgal į spintą. Jei tik į galvą šovė klausimas „vilkėsiu aš tai ar ne?“, pamąstykite, kaip bus gera keliauti su lengvesne kuprine. O juk nieko tokio neatsitiks, jei su tais pačiais batais nueisite ir į muziejų, ir vakarėlį.

Ir net jei paliksite kažką reikalingo namie... Kitose šalyse taip pat yra parduotuvės! Pamiršote šiltesnį megztinį važiuodami į Nepalą? Nesijaudinkit. Nepaliečiams taip pat būna šalta.

Dažniau keliaudami stenkitės įsigyti kompaktiškų ir lengvų daiktų. Juk normalaus dydžio fenas, didelis šampūno buteliukas ar knygos storais viršeliais tikrai nepalengvina jūsų kuprinės.

Keliaujant Portugalijoje teko sutikti keliauninką, kuris savo lagamine turėjo įsimetęs lygintuvą. Nors ir mažas bei lengvas, tačiau toks daiktas privertė patyrusius keliautojus griebtis už galvos ir išspaudė šypseną. Lygintuvus palikit namie – visada rasit kur išsilyginti marškinius, ar tai bus nakvynės, ar privatūs namai, juo labiau – viešbutis.

Pagrindinis keliautojo tikslas – mobilumas

Būtent dėl judėjimo suvaržymo kiekviena sunkesnė rankinė, kiekvienas papildomas lagaminas yra nepageidautinas tikram keliautojui. Turint tik vieną kuprinę, jums niekada neteks jaudintis dėl didesnių bagažo mokesčių skrendant lėktuvu, nereikės jos per jėga grūsti į bagažines ar talpyklas. Nardydami miestų turguose ir siaurose gatvelėse su viena kuprine neišvartysite prekystalių, o išlipę mieste iš traukinio pėstute galėsite pasiekti nakvynės vietą, nereikės mokėti už taksi.

Patikėkite, papildomas lagaminas yra jūsų didžiausias priešas. Geriau pagalvojus, net nėra racionalios priežasties kelionėje turėti dar papildomą bagažą – visiškai užtenka kuprinės ir rankinės smulkiems daiktams.

Vien jau plastikiniai ratukai ant lagamino dugno... Su jais ramiai pravažiuosite oro uosto grindiniu, tačiau išėję į gatvę pradėsite nejučiomis keiktis. Nieko nėra baisiau už lagaminus su ratukais, kaip tie patys lagaminai su sulūžusiais ratukais.

Be to, daugiau bagažo – daugiau netvarkos jame. Susiorganizuokite visus daiktus vienoje kuprinėje, atskyrose kišenėlėse susidėkit reikalingiausius daiktus ir kelionės metu sutaupysite marias laiko.
Leiskitės į žygį lengvi ir pamatysite, kaip kelionė nušvis kitomis spalvomis.

Tekstas parengtas pagal Howtotravellight.com info.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius