-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokias programėles verta atsiųsti prieš išvykstant į kelionę?

Sakoma, kelionėje tikrą draugą pažinsi: jis gali padėti tuomet, kai nežinai kelio ar paskutinę minutę nerandi nakvynės vietos. Tačiau šiais laikais neretai gyvus patarimus pakeičia išmanusis telefonas. Kad kelionėje jis būtų geriausias patarėjas, pasiruoškite jau namuose.
Išmanusis telefonas šių dienų keliautojams – geriausias draugas
Išmanusis telefonas šių dienų keliautojams – geriausias draugas / 123rf.com nuotr.

„Samsung“ produktų žinovas Lietuvoje Audrius Granickas pataria, kokias „Android“ programėles verta atsisiųsti į telefoną prieš išvažiuojant į kelionę. 

„Word Lens“

Jeigu keliaujate į Portugaliją, Vokietiją, Italiją, Rusija ar Ispaniją ir iš užsienio kalbų mokate tik anglų, Jums ši programėlė labai pravers. Naudodami „Word Lens“ galite nukreipti kamerą į jums nežinoma kalba parašytus užrašus, pavyzdžiui, į kelio ženklus ar netgi nedidelius skelbimus, ir „World Lens“ akimirksniu išvers užrašą į jūsų pasirinktą kalbą (tiesa, lietuvių kalba dar nėra palaikoma).

Nuostabu ir tai, kad programėlė veikia be interneto ryšio, todėl žodžius bei tekstus versti galėsite be papildomų mokesčių. „Samsung“ atstovo A. ranicko teigimu, programėlės, nereikalaujančios interneto prieigos itin naudingos, nes tyčinis ar netyčinis mobiliojo interneto užsienyje naudojimas yra pagrindinė priežastis, dėl kurios žmonėms vėliau tenka permokėti už mobiliojo ryšio sąskaitas.

„Airbnb“ ir „Skyscanner“

„Airbnb“ – tai programėlė, kuri leidžia telefone ar planšetiniame kompiuteryje ne tik išsirinkti nakvynės vietą iš 35 000 siūlomų miestų, tačiau čia pat ją ir užsisakyti. Aplikacija taip pat padeda „medžioti“ paskutinės minutės pasiūlymus, susisiekti su nakvynės vietos šeimininkais ir gauti tikslius nurodymus, kaip atvykti.

Kaip teigia A.Granickas, toks mobilumas nuolat keliaujantiems žmonėms labai reikalingas, nes padeda taupyti laiką ir leidžia pasirinkti geriausius apgyvendinimo variantus investuojant minimalias pastangas.

Naudojantis išmaniomis aplikacijomis sutaupyti laiko bei pinigų galima ir ieškant lėktuvo skrydžių. Viena geriausių tokių – „Skyscanner“.

Naudojantis ja, galima rasti pačius geriausius pigių skrydžių pasiūlymus, kuriuos pateikia šimtai avialinijų kompanijų, tarp kurių ir lietuvių pamėgtos „Rynair“ ar „Wizzair“.

„Tourist Eye“

„Tourist Eye“ – viena iš dažniausiai kelionėse naudojamų programėlių. Ji skirta tiems, kurie nemėgsta planuoti kelionių. Programėlė "parodo" visus šalia esančius lankytinus objektus, pramogas, restoranus ir t.t. Apsilankę tam tikroje vietoje, galėsite ją įvertinti.

Programėlė taip pat leidžia peržiūrėti kitų vartotojų vertinimus ir taip atsakyti į kelionėje dažnai kylančius klausimus, kaip pavyzdžiui, į kurį restoraną eiti, kokiu metu geriau aplankyti konkretų objektą ir panašiai. Galiausiai, programėlėje galima susidaryti planą ir pasirinkti vietas, kurias norėsite aplankyti ateityje.

„Camera360 Ultimate“

Kelionėse visi fotografuojame. Žmonės fiksuoja kelionių akimirkas, norėdami išsaugoti brangius momentus ir pasidalinti jais su artimaisiais. Šiais laikais nuolatinių inovacijų dėka išmanieji telefonai turi puikias kameras.

Tačiau, jei norite savo telefono kameros funkcijas praplėsti dar labiau, atsisiųskite „Camera360 Ultimate“ – tai geriausia „Android“ kameros programėlė, su kuria galima pasirinkti galybę nuotraukos filtrų, užfiksuoti puikią panoraminę nuotrauką, šiek tiek pakeisti kameros nustatymus ir t.t. Taip pat ši programėlė palaiko sinchronizaciją su asmenukių lazdomis!

„Waze“

„Waze“ – tai navigacinė programėlė. Sakote, turiu „Google Maps“, kodėl turėčiau kažką siųstis? Tačiau „Waze“ programėlė yra ypatinga tuo, jog tai – socialinė GPS navigacija. Vadinasi, jūs matote kitus vairuotojus, naudojančius „Waze“, jie gali pranešti apie kamščius, kelių statybas, kelių eismo kontrolę, avarijas ir t.t. „Waze“ tiks norintiems sutaupyti ne tik laiko, bet ir nervų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius