Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kuo patogiausia važiuoti į Kroatiją ir po ją keliauti?

Pats populiariausias būdas keliauti po Kroatiją – automobiliai. Jų čia galima lengvai išsinuomoti, o ir savo automobiliu keliauti palyginti patogu. Be to, šioje Balkanų šalyje puikiai išvystytas ir viešasis transportas: dažnai kursuoja autobusai, skraido vietinės reikšmės lėktuvai, važinėja traukiniai.
Keliauti po Kroatiją patogiausia automobiliu
Keliauti po Kroatiją patogiausia automobiliu / 123rf.com nuotr.

Kroatijoje itin patogu naudotis išsinuomotais automobiliais. Nuomos punktai čia išbarstyti po visą pakrantę ir kiekviename žingsnyje, o ir keliai, bent jau kurortinėse zonose, labai geri. Transporto judėjimas – dešine puse. Be to, vairuotojai palyginti mandagūs ir tikrai neprivers užsieniečių pasijusti nejaukiai jų keliuose. Išsinuomoti automobilį Kroatijoje gali kiekvienas 21-erių sulaukęs ir ne mažiau nei trijų metų vairavimo patirtį turintis žmogus. Jis turi turėti kreditinę kortelę, pasą ir vairuotojo pažymėjimą. Tiesa, jei kartais neturite kreditinės kortelės, galite palikti 150–300 eurų užstatą. Savaitei apynaujo automobilio nuoma be draudimo kainuoja apie 290 eurų, su Kasko draudimu apie 350 eurų. Verta prisiminti, jog beveik visos stovėjimo aikštelės ir gatvės miestuose yra mokamos, tad nepamirškite susimokėti už stovėjimą, nes mašina tuoj pat bus nutempta arba už valytuvo rasite užkištą baudos kvitą. 

123rf.com nuotr./`v. Donato bažnyčia Zadare
123rf.com nuotr./Šv. Donato bažnyčia Zadare

Kroatijoje yra renkami kelių mokesčiai – čia reikia mokėti už tam tikras kelio atkarpas. Prie jų įrengtos užkardos, prie kurių turėsite susimokėti.

Populiariausiu viešuoju transportu Kroatijoje laikomas autobusas. Bilietus galima įsigyti stotyse ir spaudos kioskuose. Jei važiuojate mieste, bilietus turėtumėte žymėti panašiai kaip ir Lietuvoje – vos įlipus į autobusą ir saugoti juos iki pat kelionės pabaigos. Didesniuose miestuose galima įsigyti ir dienos ar kelių dienų abonementą, tinkantį visoms transporto rūšims. Jis kainuoja apie 1 eurą. O štai Zagrebe, viename iš Kroatijos turizmo perlų, galima įsigyti ir turistinę kortelę „Zagreb Card“. Ji leidžia naudotis visomis miesto transporto priemonėmis, keltuvais į kalną, suteikia nuolaidą bilietams į muziejus, naudojama ir kaip nuolaidų kortelė parduotuvėse, restoranuose ir automobilių nuomos punktuose. „Zagreb Card“ galioja tris paras ir kainuoja apie 8 eurus.

123rf.com nuotr./Dubrovnikas - Kroatijos turizmo centras.
123rf.com nuotr./Dubrovnikas - Kroatijos turizmo centras.

Geležinkelis Kroatijoje išvystytas silpnai. Daugiausiai bėgių nutiesta šiaurinėje šalies dalyje. Iš sostinės traukiniai reguliariai kursuoja į Splitą, Osijeką, Varaždiną, Pulą, Rieką. Vasarą transporto kursuoja daugiau. Todėl ir traukinių grafikas vasaros sezonui pakeičiamas dažnesniu.

Be kita ko, Kroatijoje veikia ir vidaus skrydžiai. Juos vykdo vietinė oro bendrovė „Croatia Airlines“. Reisai tarp Zagrebo ir kitų turistinių miestų – Splito, Zadaro, Dubrovniko ir Pulos – vykdomi kasdien. Skrydis užtrunka kiek mažiau nei valandą, be to, itin greitos ir paprastos bilietų įsigijimo procedūros bei patikros nevagia brangaus turistams laiko. Bilietas Į abi puses vienam žmogui kainuoja apie 120–130 eurų sezono įkarščio metu.

Taip pat Kroatijos pakrantėje visur siūloma išsinuomoti ir vandens motociklą. Juo taip pat galima keliauti. Ypač patogu apžiūrinėti salas ir įlankas. Užstatas už vandens motociklą – 100 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius