Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Lankomiausios pilys Čekijoje: kuriose jau lankėtės?

Viena iš pirmųjų minčių, atėjusių į galvą, įsivaizduojant kelionę Čekijoje, greičiausiai bus ne kas kitas kaip pilis. Ši šalis iš tiesų turi daug puikiai išlikusių rūmų, pilių ir panašių statinių. Nemaža dalis jų rekonstruotos ir atvertos lankytojams. Kartu su Čekijos turizmo atstovais 15min pristato jums populiariausias šios šalies pilis.
Karlšteino pilis
Karlšteino pilis / Ladislav Renner nuotr.

2016 metais turistai dažniausiai aplankė pilį Česky Krumlove. Pernai čia lankėsi 426 tūkst. svečių. Antroje vietoje atsidūrė Lednicės rūmai, o trečioje Hluboká nad Vltavou rūmai.

„CzechTourism“ skelbia, kad šiemet daug šalies pilių turistinį sezoną pasitiks atsinaujinusios. Pavyzdžiui, balandį Česky Krumlovo miesto pilis atidaro lankytojams ne tik muziejų, bet ir renesanso ir baroko apartamentus bei sodą. Muziejus yra vadinamoje Mažojoje pilyje, viename iš seniausių ir vertingiausių pilies komplekso statinių, kuri stovi antrame kieme.

Aleš Motejl nuotr./Česky Krumlovas
Aleš Motejl nuotr./Česky Krumlovas

Čia galima išvysti šimtus eksponatų, tarp kurių – kasdienio naudojimo daiktai: senoviniai šviestuvai, koklių krosnis ir panašūs. Turistai gali aplankyti ir ginklų sandėlį, kalyklą, lobyną, kuriame yra ypač vertingų relikvijų – pavyzdžiui, Šv.Reparatos relikvijos.

Dabartinė pilies išvaizda pasikeitusi. Tačiau įsivaizduoti, kaip pilis atrodė XVI amžiaus viduryje galima išsinagrinėjus muziejuje saugomą pilies maketą.

Lednicės rūmai, kuriuos pernai aplankė 411 tūkst. svečių, balandžio pradžioje atidaro visus ekskursijų maršrutus. Be to, šiemet turistų joje laukia atnaujintas pilies parko minaretas, garsus savo rytietišku interjeru.

Pernai į Hluboká nad Vltavou rūmus atvažiavo 293 tūkst. svečių. Tačiau net jei ir buvote tarp jų, šiemet apsilankę šioje pilyje rasite naujienų – turistams sudarytas naujas ekskursinis maršrutas. Šie rūmai ne veltui vadinami vienais gražiausių Čekijoje ir neretai lyginami su Vindzoro rūmais.

 Libor Sváček nuotr./Hluboká nad Vltavou rūmai
Libor Sváček nuotr./Hluboká nad Vltavou rūmai

Dėl panašumo ši „čekiškoji Vindzoro pilies kopija“ yra dažna filmavimo vieta. Ypač daug čia sukurta vaikams skirtų filmų – pasakų.

Atvykus į Čekiją būtina aplankyti ir kitas pilis bei rūmus, pavyzdžiui: Karlšteino pilį, Kromeržyžo arkivyskupo rūmus, Konopiště pilį ir Valticės rūmus, Pernštejno pilį, Bouzov pilį bei Sychrovo rūmus.

 Libor Sváček nuotr./Bouzov pilis
Libor Sváček nuotr./Bouzov pilis
CzechTourism archyvas/Konopiště pilis
CzechTourism archyvas/Konopiště pilis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius