Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai turistai ištikimi Europos kurortams, kelionių agentūroms ir „Google“

Daugiau nei 61 proc. apklausoje dalyvavusių lietuvių, rinkdamiesi atostogų kryptį, pirmenybę teikia poilsinėms kelionėms Europos kurortuose, informacijos apie šalis ieškosi „Google“, o kelionių planavimo rutiną mielai perleidžia agentūroms.
Korfu, Graikija
Korfu, Graikija / 123rf.com

Graikija, Ispanija, Turkija – tai mėgstamiausios atostogų kryptys, jos lyderiauja ir tarp dažniausiai lankomų šalių, tokias tendencijas atskleidžia kelionių agentūros TopTravel.lt atlikta klientų apklausa.

„Šiais metais keliautojai dažniausiai atostogavo bei planuoja atostogauti Europos kurortuose. Kaip ir praėjusiais metais, populiariausia šalimi išliko Turkija, ją dažniausiai atostogoms rinkosi daugiau nei 25 proc. apklaustųjų, pernai tokių buvo kiek daugiau nei 26 proc. Antroji pagal populiarumą šalis buvo Graikija (16,5 proc.), toliau rikiavosi Ispanijos kurortai (14,8 proc.). Šiais metais populiariausiųjų atostogų krypčių trejetuke neliko Egipto, tam įtakos galėjo turėti šiaurinę Afrikos dalį krėtę neramumai bei terorizmo išpuoliai”, – apklausos duomenis komentavo TopTravel.lt vadovas Tadas Rimkus.

Tarp kelionių prioritetų – ir pažintinės išvykos Europoje, jas rinktųsi 21,4 proc. turistų. Tolimųjų kraštų kelionėms pirmenybę teiktų kiek daugiau nei 9 proc. apklaustųjų. Poilsį ir keliones po Lietuvą mieliau rinktųsi 4 proc. respondentų.

Šilumos paieškos ir ištikimybė „Google“

Nors paskutinės minutės kelionės vis dar yra labai populiarios, tačiau nedaug apklausoje dalyvavusių lietuvių ryžtasi planuoti atostogas prieš pat išvykimą, taip daro vos 6,8 proc. Didžioji dalis tautiečių į kelionės planavimą žiūri atsakingiau ir planuoti pradeda prieš pusę metų (38,4 proc.) ar bent prieš kelis mėnesius (38,6 proc.).

Vida Press nuotr./Draugai
Vida Press nuotr./Draugai

Dažniausiais kelionės partneriais tampa draugas ar sutuoktinis (35,7 proc.), tačiau labai mėgstama keliauti ir su visa šeima, atostogas su vaikais bei sutuoktiniu ar draugu renkasi beveik 30 proc. apklaustųjų. Yra tokių, kuriems atostogų partneriai nereikalingi, keliauti vieni renkasi kiek daugiau nei 4 proc. respondentų.

Praktišką požiūrį ir keliavimo aistrą lietuviai labiausiai išreiškė atsakydami į klausimą apie atostogų šalies pasirinkimo kriterijus. Geriausias atostogų kainos ir kokybės santykis šalies pasirinkimą nulemia beveik 23 proc. keliautojų. Dar tiek pat renkasi atostogas tose šalyse, kuriose nėra apsilankę. O daugiau nei 20 proc. atostogauti nori tik ten, kur šilta.

Sprendimą, kurią šalį atostogoms rinktis, žmonės dažniausiai priima patys, tai nurodė beveik 20 proc. keliautojų. Kitiems didžiausią įtaką šalies pasirinkimui daro kelionių agentūrų naujienlaiškiai (18,3 proc.) bei kitų žmonių kelionių įspūdžiai (17,8 proc.).

Savarankiškumu apklaustieji lietuviai pasižymi ir informacijos paieškose. Didžioji dalis keliautojų, daugiau nei 26 proc., informacijos apie planuojamą aplankyti šalį ieško pasitelkdami paieškos sistemą „Google“. Šis skaičius, lyginant su 2015 metų apklausos rezultatais, nepakito. Daugiau nei 20 proc. lankosi specialiose turizmo svetainėse, daugiau nei 16 proc. apklaustųjų skaitinėja forumus bei socialinius tinklus.

Atostogų metu didžioji dalis keliautojų lanko žymiausias kurortų vietas (33,3 proc.), ilsisi paplūdimyje ar viešbutyje (30,4 proc.). Besidžiaugiančių naujų atradimų pojūčiais irgi nemažai, beveik 12 proc. mėgsta lankytis vietiniuose restoranuose ir kavinėse, o nieko neplanuoja ir stengiasi atrasti naujas vietas šiek tiek daugiau nei 10 proc. turistų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius