Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mindaugas Stasiulis: „Į Tenerifę dar ne kartą grįšiu“

Visada linksmas ir gerai nusiteikęs, šmaikštusis televizijos ir radijo laidų vedėjas Mindaugas Stasiulis jau ne pirmi metai žiemos sezonu atostogauja Tenerifėje – didžiausioje ir neabejotinai gražiausioje Kanarų saloje, kuri priklauso Ispanijai. Daugelis šią salą dėl pastovaus klimato vadina amžinojo pavasario sala: saulė čia šviečia net 300 dienų per metus. Pasak M.Stasiulio, tai idealus kraštas atostogoms, kai norisi šilumos ir komforto, bet tingisi toli skristi.
Mindaugas ir Karolina Stasiuliai
Mindaugas ir Karolina Stasiuliai

– Atostogoms  pasirinkote vieną didžiausių ir neabejotinai gražiausių Gran Kanarijos salų. Kokį  įspūdį Jums paliko  Tenerifė?

– Tenerifėje su žmona Karolina atostogavome du kartus. Abu kartus poilsiauti lėkėme iškart po Naujųjų metų. Tokiu metu nelabai yra iš ko rinktis: Europoje drėgna ir šalta, Egiptas su įkyriais turgaus prekeiviais ir savo „hello, my friend, special price for you“ mums – nelabai prie širdies, o Tailandas, kuriame mielai atostogautume, mums buvo per toli.

Todėl rinkomės salą, kurioje bet kada galima poilsiauti, nes saulė čia šviečia 300 dienų per metus. Ir buvo fantastiška! Kai po metų vėl reikėjo nuspręsti, kur atostogausime, net neabejodami pasirinkome Tenerifę.  Skridome ramūs, nes tvirtai žinojome, kad viskas bus gerai.

  – Kokių atsiliepimų iki savo kelionės buvote girdėjęs apie Tenerifę?

– Aš dažniausiai stengiuosi galvoti savo galva ir neklausyti kitų  nuomonių, ypač tų,  kurie atostogų važiuoja ne į šalį, o viešbutį – išgerti ir suvalgyti savo viskas įskaičiuota. Neneigsiu, geras viešbutis ir kokybiškas maistas man taip pat  labai svarbu, bet kur kas svarbiau – pamatyti šalį, pajusti gyvenimo rimtą, patyrinėti papročius.

Atostogų metu tikiuosi ne tik gerai išsimiegoti ir skaniai pavalgyti, bet ir parsivežti gerų įspūdžių. Buvau girdėjęs, kad Tenerifėje populiaru nuomotis mašiną ir pačiam, vairuojant siaurais serpantinų keliais, grožėtis kraštovaizdžiu, tačiau tikrai nenumaniau, kad tai bus taip ekstremalu. 

Abu kartus mes su Karolina čia neišvengėme nuotykių. Kadangi esu vyras – tikrai visada tvirtai „žinau“, kur veda kelias (juokiasi). Matyt, todėl beveik visada nuklysdavome į pačias aukščiausias ir stačiausias kalnų kelio vietas. Buvo net tokių kelio atkarpų, į kurias vos kilo mašina.  Adrenalino ilgam užteko. Na, bet kita vertus, negi visą  laiką važiuosi tiesiai ir nuobodžiai magistrale. Reikia nuotykių, kad gyvenimas būtų spalvingesnis ir įvairesnis.

– Kiek laiko atostogavote ir ką veikėte atostogų metu Tenerifėje?

– Abu kartus keliavome su TEZ TOUR  kelionių organizatoriumi, tad  gyvenome jų rekomenduotame viešbutyje. Viskas buvo puiku. Žinau, kad ir savarankiškai be problemų galima rasti ir išsinuomoti apartamentus. Tiesiog mums su Karolina per atostogas nesinorėjo skusti bulvių, lupti svogūnų ir virti cepelinų (juokiasi).

Norėjome tikrų atostogų, per kurias galima pailsėti ir nuo darbų, ir  nuo buities. Todėl leidome kelionių organizatoriui viskuo pasirūpinti. Pirmą kartą atostogavome dešimt dienų, antrą – savaitę. Abu kartus derinome pasyvų poilsį su aktyviu: kartais ramiai ir romantiškai  drybsodavome prie baseino ar vandenyno, tačiau būdavo dienų, kai leisdavomės ieškoti nuotykių, keliaudavome po Tenerifės salą, lankydavome įsimintinas vietas. 

Išskirtinių aktyvių pramogų nebandėme, nes adrenalino ir įspūdžių pakankamai gaudavome keliaudami nuomotu automobiliu. Buvo akimirkų, kai rimtai kivirčijomės dėl to, kad nuklydavome nuo maršruto.

– Kokios, jūsų  aplankytos, Tenerifės vietos labiausiai įsiminė?

– Didžiulį įspūdį paliko trečias pagal dydį pasaulyje Teidės ugnikalnis. Teidės viršukalnė – aukščiausia vieta Ispanijoje, iškilusi virš jūros lygio 3718 metrų. Tobulas ir visas ugnikalnį supantis nacionalinis Teidės parkas.

Mineralai, uolos, dykumos ir sustingusi lava čia formuoja išskirtinius peizažus, primenančius Mėnulio ar Marso paviršių.  Vienu metu jautiesi astronautu Mėnulio peizaže, kitu jau esi alpinistas pakibęs virš debesų, trečiu – tiesiog žioplys pasiklydęs kalnų kaime. Tai tikrai labai stipru.

– Kokių  suvenyrų parsivežėte iš Tenerifės?

– Jau seniai nesivežu suvenyrų iš kelionių, nes suprantu, kad po kurio laiko juos vis tiek teks išmesti. Mane nervina, jei trečdalį kelionės laiko tenka iššvaistyti ieškant lauktuvių, amuletų ar suvenyrų. Tiesą sakant, man net truputį juokinga, kai žmogus su sombrero ant galvos lipa į lėktuvą ir netelpa pro duris.

– Ką patartumėte į Tenerifės salą  vykstantiems pirmą kartą?

– Niekur neskubėti ir dvi dienas ramiai mėgautis puikiu maistu, saule ir vandenynu. Ir tik vėliau tegu keliauja, laksto, ieško, grožisi ir gėrisi.

 

– Kur ir kaip dažniausiai  atostogaujate žiemą?

– Esame atostogavę Tailande. Ir šis kraštas mums labai patiko, todėl būtinai į jį grįšime. Svajojame apie kelionę į Floridą, Naująjį Orleaną,  kruizą į Karibų salas. Ir, žinoma, mes dažnai prisimename, o mintimis vėl ir vėl nusikeliame į Tenerifę! O, puikioji Atlanto vandenyno salele, mes pas Tave sugrįšime mañana! (isp. – rytoj)

 

Mindaugas Stasiulis
Mindaugas Stasiulis

Ar kelionių organizatorius pateisino jūsų atostogų lūkesčius?

Esame labai užimti, mano darbo pobūdis toks, kad  sunku iš anksto planuoti atostogas, todėl kelionės bilietus įsigijome pakankami vėlai, tikriausiai, kai iki atostogų buvo likus savaitė, o gal dvi. Todėl tikrai malonu, kad kelionių organizatorius turėjo mums ką pasiūlyti, nors jie orientuoti į tai, kad kelionės būtų planuojamos ir perkamos iš anksto. Mane sužavėjo jų lankstumas.

– Ar kitas savo šeimos atostogas taip pat patikėsite kelionių organizatoriui, o gal savarankiškai planuosite kelionę?

– Pradėkime nuo to, kad atostogoms pirmiausia reikia turėti  laiko ir, žinoma, atliekamų litų. O tada jau viskas paprasta: gali skambinti kelionių organizatoriui ir klausti, ką pasiūlys, o jei yra noro ir laiko, gali ir pats viską planuotis.  

– “TezTour “ rekomenduojami kurortai Tenerifėje:

Puerto de la Kruzas – vienas populiariausių kurortų Kanarų salose. Jis įsikūręs Tenerifės salos šiaurinėje dalyje, La Orotavaslėnyje, iš kurio atsiveria nepakartojamas vaizdas į Teidės ugnikalnį. Puerto de la Kruzą besirenkantys turistai mėgsta švelnų kurorto klimatą, gražų istorinį miesto centras su tradicine salos architektūra ir, žinoma, pramogas, kurių kurorte tikrai netrūksta. Šeimos šį kurortą vertina dėl šalia esančio populiaraus Loro parko.

El Medanas – nedidelis kurortasTenerifės pietuose tarp dviejų užgesusių ugnikalnių, atokiau nuo didelių turistinių centrų. Šį kurortą mėgsta vandens sporto entuziastai, nes čia nuolat pučia vėjai, netrūksta bangų. Tai tikras rojus norintiems ramaus ir nuošalaus poilsio.

Los Giganteso kurortas žavi jaukumu ir ypač traukia romantikos išsiilgusias poras bei ramaus poilsio norinčias šeimas su vaikais. Netoliese stūkso didingos 700 m aukščio pakrantėsuolos. Jas vietiniai laiko šventomis.

Kosta Adechė – pietvakarinėje salos dalyje įsikūręs vienas populiariausių ir prestižiškiausių Europos kurortų.  Čia suburti šiuolaikiškiausi viešbučių kompleksai, išsiskiriantys puikiu aptarnavimo lygiu, nuostabia architektūra.

Miestelio paplūdimiai pažymėti mėlyna vėliava, o infrastruktūra, aptarnavimas ir saugumas – aukščiausio lygio. Bet kuriuo paros metu čia atsiveria plačios laisvalaikio, pasilinksminimų ir sporto galimybės.

Į Tenerifę „Tez Tour“ rengia du skrydžius per savaitę – pirmadieniais ir penktadieniais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius