Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nakuru parkas Kenijoje – žvėrių mišrainė

Pirmas dalykas, kurį reikia padaryti nukeliavus į Keniją – aplankyti nacionalinį parką. Išsirinkti gali būti neįtikėtinai sunku, nes Afrikos širdimi vadinamoje šalyje yra apie keturiasdešimt įvairius gyvūnus bei gamtą saugančių teritorijų.
Liūtė ilsisi ant šakos. Nakuru parko liūtai laipioja medžiais.
Liūtė ilsisi ant šakos. Nakuru parko liūtai laipioja medžiais. / M. Vadišio nuotr.

Žymiausi Kenijos nacionaliniai parkai

Populiariausias iš parkų – Masai Mara. Tai vieno žymiausių Afrikos parkų Serengečio tęsinys besidriekiantis Kenijos savanose. Čia gyvena masajai, čia vyksta didžioji antilopių gnu ir kitų žvėrių migracija. Tačiau tai ir labiausiai lankomas Kenijos parkas. Prie gulinčio pavėsyje liūto Masai Maroje dažniausiai rasite penkis autobusiukus pilnus turistų.

Kitas žymus Amboseli parkas vilioja turistus Kilimandžaro panorama. Netoli Nairobio esantį parką lanko tingesni turistai, kurie nori pamatyti žirafas, dramblius ir liūtus lakstančius aukščiausio Afrikos kalno papėdėje.

Tsavo – didžiausias parkas Kenijoje. Sakoma, ten gyvena didžiausi Afrikos liūtai, tačiau, kad juos pamatytumėte, bekraštėse dykrose per parką teks keliauti kelias dienas.

Aplink Nakuru ežerą – safaris per pusdienį

Vis dėlto norintiems greitai, gana pigiai ir patogiai nufotografuoti daugelį laisvėje lakstančių Juodojo žemyno žinduolių, vertėtų rinktis Nakuru nacionalinį parką.

Aplink rožinių flamingų pilną Nakuru ežerą malasi tikra žvėrių mišrainė. Vieną minutę liūtė guli ant šakos – kitą jau doroja zebrą. Važiuojant pro buivolų bandą norisi išlipti ir kokį vieną kaip karvę pasimelžti. Nuo šios minties sulaiko tarp jų įsimaišęs raganosis. Antilopės patinas atrodo tuoj pats sukiš raitytus ragus mašinon, o sušvilpus, kaip naminiai šunys atbidzens hienos. Per kelia vienu šuoliu peršoka grakščios žirafos, o pakelėje saldainių ištiesusi ranką prašo beždžionėlė. Nusišypsojus sėkmei čia išvysite ir paslaptingiausią bei žaviausią Kenijos gyvūną – leopardą. „Jis yra visur, tik niekas jo nemato“,- taip šiuos gyvūnus apibūdina vietiniai.

Iš viso Afrikos žinduolių Top 10 Nakuru parke nerasite tik dramblio (jį galite patogiai stebėti Shimba Hills rezervate).

Įvažiavimas į Nakuru nacionalinį parką dienai kainuoja apie 50 eurų (170 litų), tačiau antraip nei didžiuosiuose parkuose čia viskam apžiūrėti užtenka gero pusdienio, o ne kelių dienų. Nuo šešių ryto iki vidurdienio Nakuru parkas jus prifarširuos gražiausių Kenijos vaizdų, o kitą dienos dalį jau galėsite lakstyti su Kenijos maratonininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius