Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naują žiemos sezoną čekai pradeda iš pagrindų atnaujinę slidinėjimo kurortus

Čekijos slidinėjimo kurortai intensyviai ruošiasi 2016/2017 sezono atidarymui. Po pernykščių rekordinių investicijų, šiemet dauguma centrų teigia paruošę naujienų slidininkams, rašo „CzechTourism“.
Slidinėjimas Čekijoje
Slidinėjimas Čekijoje / David Marvan nuotr.

Pranešama, kad ruošdamiesi naujam sezonui dauguma kurortų išplatino ir modernizavo dirbtinio sniego sistemas. Pavyzdžiui: Klynovece prie Rūdinių kalnų buvo išplatintos slidinėjimo trasos šiaurės nuokalnėje. Severák modernizavo slidinėjimo mokyklą. SkiResort Černá hora – Pec išplėtė pasiūlymus šeimoms su vaikams.

Nors daug kur atlikti atnaujinimai, kainos nedidės. Kai kurie kurortai jau paskelbė naujo sezono kainas – jos tokios pat, kaip ir praėjusiais metais.

Kaip ir anksčiau, Čekijoje atostogausiantys slidininkai galės naudotis Czech Skipass pasiūlymu – viso sezono abonementu į 23 didžiausius slidinėjimo kurortus visoje Čekijoje. Abonementų turėtojai iš viso galės naudotis 190 km slidinėjimo trasų, 34 keltuvais.

Kokie darbai atlikti skirtinguose Čekijos slidinėjimo kurortuose?

SkiResort Černá hora – Pec slidinėjimo kurortas

Tai yra didžiausias Čekijos slidinėjimo kompleksas, jungiantis 41 km slidinėjimo trasų penkiuose tarpusavyje sujungtuose kurortuose.

Šiemet lankytojai jame ras naują slidinėjimo mokyklą, atnaujintas nuomos ir slidinėjimo įrangos servisas, bus siūloma paslauga – vaikų priežiūra. Veiks sporto parduotuvė, „Salomon Atomic“ bandomasis centras.

Vaikai tobulinti slidinėjimo įgūdžius galės net keturiose naujose mokyklose. Be to, čia veiks vienintelis aštuonių asmenų keltuvas Čekijoje (Černohorský Express). Visi šie darbai kainavo apie 40 milijonų Čekijos kronų (apie 1,5 mln. eurų).

Klynoveco prie Rūdinių kalnų slidinėjimo centras

Šiame kurorte buvo išplatintos slidinėjimo trasos šiaurės nuokalnėje. Modernizuota dirbtinio sniego sistema. Nuo šiol lankytojai „SKI PASS“ galės patogiau įsigyti internete. Investicijų kurortui bendra suma siekia apie 5 milijonų Čekijos kronų (apie 185 tūkst. eurų).

Kouty slidinėjimo centras

Jis yra didžiausias kurortas Moravijoje. Bendras trasų ilgis – 11,5 km. Ilgiausia slidinėjimo trasa Moravijoje – 3050 m. Nuo šiol čia bus ir pirmas šešių asmenų keltuvas Čekijoje. O sezono metu kurorte galės gyventi net 300 žmonių.

Lipno slidinėjimo centras

Investavus 34 milijonų Čekijos kronų modernizuota dirbtinio sniego sistema. Sujungtos bei išplatintos Promenádní ir Lišáka Foxe trasos. Be to, nuo šiol šiame kurorte vaikų lauks animacijos pramogos su „Fox“ (lape).

Herlíkovice – Bubákov slidinėjimo centras

Modernizuoti sniego valytuvai bei dirbtinio sniego sistema. Visa tai kainavo apie 5 milijonų Čekijos kronų (apie 185 tūkst. eurų).

SKiMU Malá Úpa

Nuo šio sezono dirbtinis sniegas galės nukloti visą kurorto teritoriją. Vaikų slidinėjimo parke nutiestas 51 m ilgio kilnojamas kilimas. Kurortas pasirūpino, kad slidininkai nenuobodžiautų ir vakarais – čia atidarytas naujas restoranas ir viešbutis „Pivovar Trautenberk“. Visa tai kainavo maždaug 7 milijonus Čekijos kronų (apie 260 tūkst. eurų).

Skiaréna Jizerky ir Tanvaldský Špičák

Kaip ir kituose kurortuose, čia išplatinta dirbtinio sniego nuotolio sistema. Kurortas turės ir naujas sniego patrankas, išplatintos stovėjimo aikštelės Tanvaldský Špičák I centre. Taip pat įrengta nauja terasa restorane „Špičák“ viršukalnėje. Investicijų suma – 3,5 milijonų Čekijos kronų (apie 130 tūkst. eurų).

Severák

Nauja slidinėjimo mokykla, praplėsta dirbtinio sniego sistema. Visa tai kainavo apie 2 milijonų Čekijos kronų (apie 74 tūkst. eurų).

Aldrov – Vítkovice slidinėjimo centras

Atvykę į šį slidinėjimo centrą galėsite internetu įsigyti „SKI PASS“, taip pat nebesijaudinti dėl to, yra sniego ar ne – nuo šiol visomis trasomis pasirūpins dirbtinio sniego sistemos, užtikrinsiančios, kad slidinėti būtų galima net orui „išdykaujant“. Bendra investicijų suma – 2,5 – 3 milijonų Čekijos kronų (apie 93 – 111 tūkst. eurų).

Daugiau informacijos apie slidinėjimo kurortus ir jų siūlomas paslaugas Čekijoje rasite Czechtourism.com

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius