Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Penki svarbūs patarimai planuojantiems medaus mėnesio kelionę

Sulaukus svarbiausio gyvenime klausimo būsimos nuotakos galvoje pradeda suktis ne tik vestuvių ceremonijos planai, bet ir mintys apie romantišką povestuvinę kelionę. Niekas nesiginčys – po ilgo vestuvių planavimo, menkiausių detalių derinimo ir streso antplūdžio tiek nuotaka, tiek jaunikis nusipelno pailsėti nuo rūpesčių ir pažinti vienas kitą iš naujo – tik dviese.
Povestuvinė kelionė
Povestuvinė kelionė / 123rf.com

Tačiau nuo ko pradėti? Kaip suplanuoti pačią svarbiausią kelionę, kad ji būtų tobula?

„Praėjo tie laikai, kai medaus mėnesį jaunieji leisdavo tik žydruose paplūdimiuose ar šalia baseino – dabar dažniausiai jis kombinuotas: pirmoji dalis aktyvi ir kupina nuotykių, o antroji – lepinimasis. Tokioms atostogoms dažnai renkamasi vykti į egzotines šalis, o ten, kur egzotika, atsiranda ir papildomų rūpesčių. Kaip bebūtų gaila, dažniausiai viskas klostosi ne taip, kaip filmuose, ir kelionių metu neišvengiamai susiduriama su stresu ir sunkumais“, – sako egzotinių kelionių organizatoriaus „Travel Planet“ vadovė Gabrielė Štaraitė.

Gabrielės Štaraitės/ „Travel Planet“ nuotr./Filipinai
Gabrielės Štaraitės/ „Travel Planet“ nuotr./Filipinai

Vis dėlto nesklandumų galima išvengti. G.Štaraitė dalijasi penkiomis pagrindinėmis taisyklėmis, kurios leis išvengti galimų keblumų ir padės susikurti sau tobulą medaus mėnesį.

Svarbiausia – kelionės laikas

Vienas svarbiausių aspektų renkantis kelionę – sezoniškumas.

Norint į medaus mėnesį išvykti iš karto po vestuvių, kai kurios atostogų kryptys gali atkristi dėl netinkamų oro sąlygų. Pavyzdžiui, didžiojoje dalyje Karibų rugsėjo–spalio mėnesiais gali užklupti smarkios audros bei uraganai, taip pat dėl sezoninių vėjų musonų ir lietaus patartina atidžiai rinktis kelionės datą į Tailandą ar kitas Pietryčių Azijos šalis bei Maldyvus.

Taigi, pirmiausia reikėtų nuspręsti, ar į kelionę norite vykti iškart po vestuvių šventės, ar galite lanksčiai prisitaikyti – pastaruoju atveju tiesiog pasidomėkite, kada prasideda geriausias oro sezonas jūsų pageidaujamoje vietovėje, ir kelionę planuokite tuo metu. Kainos, žinoma, yra aukštesnės sezono metu.

Gabrielės Štaraitės/ „Travel Planet“ nuotr./Maldyvai
Gabrielės Štaraitės/ „Travel Planet“ nuotr./Maldyvai

Kaip išsirinkti kelionių kryptį

Sunku apsispręsti dėl atostogų vietos? Planuojant savo medaus mėnesį, reikėtų rinktis kelionę, kuri suteiks daugiausiai džiaugsmo ir atitiks gyvenimo būdą. Statistika rodo, kad šiais laikais vis daugiau porų medaus mėnesiui renkasi nuotykių ir veiklos kupinas keliones, tačiau jei jūs ir jūsų partneris paslapčia svajojate apie „viskas įskaičiuota“ kelionę bei ramų poilsį balto smėlio paplūdimyje – daugiau mąstyti ir nevertėtų. Kita vertus, jei pagalvoję apie gulėjimą kaitrioje saulėje ilgiau nei penkias minutes susiraukiate, nemėginkite savęs įtikinti kitaip – taip tik susigadinsite atostogas ir iš jų grįšite dar labiau pavargę. Rinkitės kelionės kryptį pagal savo pomėgius, pasidomėkite, kuo populiarios tos šalys yra, ir išsirinkite tą, kuri jus labiausiai suintriguos.

Gabrielės Štaraitės/ „Travel Planet“ nuotr./Indonezija
Gabrielės Štaraitės/ „Travel Planet“ nuotr./Indonezija

„Štai neseniai viena jaunavedžių pora keliavo su mumis į Pietų Afrikos respubliką, kur ne tik stebėjo laukinius gyvūnus, bet ir abu nušoko su guma nuo vieno aukščiausių tam skirtų pasaulio tiltų – koks puikus jaunos šeimos išbandymas!”, – įspūdžiais dalijasi G.Štaraitė.

Kitas svarbus žingsnis – viešbučio paieška

Apsisprendus dėl kelionės krypties, galima rinktis ir viešbutį. Kiekvienas keliautojas, ieškodamas viešbučio, turi skirtingus prioritetus, tad į juos ir reikėtų atsižvelgti. Prieš pradėdami ieškoti, paklauskite savęs, kokio tipo apgyvendinimo norėtumėte ir kokia kaina atitiktų jūsų biudžetą. Apgalvokite, ar jums reikalingas viešbutis su SPA ir sveikatingumo centrais, ar labiau norėtumėte apsistoti jaukiuose svečių namuose ir kas rytą bendrauti su žaviais šeimininkais? Jei svajojate visas atostogas praleisti ragaujant įvairius tradicinius patiekalus ar keliaujant po šalį pėsčiomis, neverta švaistyti laiko ir pinigų ieškant tobulo penkių žvaigždučių viešbučio kitapus pasaulio.

Gabrielės Štaraitės/ „Travel Planet“ nuotr./Maldyvai
Gabrielės Štaraitės/ „Travel Planet“ nuotr./Maldyvai

Kai nuspręsite, kas jus labiausiai tenkintų, pasirinkimų ratas stipriai susiaurės. Domintis viešbučiais, verta atkreipti dėmesį į internete pateiktus vertinimus, lankytojų atsiliepimus. Kainų atžvilgiu kartais patartina kambarį užsisakyti viešbučio svetainėje, o kartais geresnes kainas gal pasiūlyti kelionių organizatoriai, turintys juose specialias nuolaidas. Nebijokite palyginti.

Pirmas svarbus patarimas: būkite spontaniški

Kad ir kur nuspręsite praleisti savo medaus mėnesį, vertėtų bent kelias dienas palikti laisvas – nesuplanuokite kiekvienos dienos ir net valandos. Juk nėra nieko romantiškiau už spontaniškumą! Pamėginkite nuveikti tai, ko niekada iš savęs nesitikėjote – išbandykite naujų patiekalų, praleiskite dieną žygyje arba sudalyvaukite ekskursijoje, kuri galbūt iš pirmo žvilgsnio atrodo per daug sunki ar tektų peržengti savo komforto zoną. Tai bus puiki proga pažinti vienas kitą ir suartėti dar labiau. Tik nepamirškite viso tai įamžinti atsiminimui!

Gabrielės Štaraitės/ „Travel Planet“ nuotr./Indonezija
Gabrielės Štaraitės/ „Travel Planet“ nuotr./Indonezija

Antras svarbus patarimas: pamirškite mobilųjį telefoną

Visiškai atsijunkite! Net jei kelionės metu naudojate fotoaparatą savo telefone, mobilųjį ryšį išjunkite. Juk visa medaus mėnesio esmė yra būti vienas su kitu, o ne su visu pasauliu. Po sunkaus atsakomybės ir detalių derinimo planuojant vestuves, medaus mėnesio brangus laikas turėtų būti praleidžiamas sutelkiant visą dėmesį į savo sutuoktinį.

Planuojantiems medaus mėnesį artimiausiu metu ir svajojantiems apie aktyvią bei naujų patirčių kupiną kelionę, G.Štaraitė rekomenduoja tokias kryptis kaip Peru, Tanzanija, Malaizija, o svajojantiems apie ramesnį, tačiau nenuobodų laiką, patariama pasidairyti po tokias šalis kaip Indonezija, Marokas, Šri Lanka, Filipinai ar tikru jaunavedžių rojumi laikomi Maldyvai ir Seišeliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius