Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalis su šeima: ką rinktis – Anykščius ar Ventspilį?

Savaitgalio išvyka su vaikais Ventspilyje – puiki idėja. Gražus, tvarkingas Latvijos miestas traukia įvairiomis veiklomis. Tačiau nemažiau smagi savaitgalio išvyka gali būti ir į Anykščius – žaliąjį Lietuvos perlą.
Kelionės su šeima visada kupinos nuotykių
Kelionės su šeima visada kupinos nuotykių / Graphicstock.com nuotr.

Ką šiuose miestuose veikti, kad atostogos su vaikais netaptų kančia? Kaip sudominti tiek vaikus, tiek jų tėvelius? Į kurį miestą nuvykti, kad savaitgalis su šeima suteiktų tik geriausias emocijas ir įspūdžius? Noriunoriunoriu.lt savaitgalio kelionių organizatorių komanda pateikia rekomendacijas, kokias vietas aplankyti visai šeimai.

Ventspilio vandens nuotykių parkas

Nuotykių parke vaikai mėgausis dirbtinėmis 1,6 m aukščio bangomis, atrakcionais ir čiuožyklomis. Tėvai tuo metu galės atsipalaiduoti SPA centre ar pasikaitinti pirtyse.

Karvių paradas

Tarptautinis meno projektas, sulaukęs didžiulio populiarumo visame pasaulyje. Ventspilio mieste išdėliotos įvairiaspalvės karvių skulptūros, kurių paieškos suteikia džiaugsmo ir azarto ne tik vaikams, bet ir suaugusiems.

Pauls Spridzans nuotr. /Žymioji Ventspilio karvutė
Pauls Spridzans nuotr. /Žymioji Ventspilio karvutė

Ventspilio paplūdimio vandens parkas

Šaliai Ventspilio paplūdimio įsikūrusiame vandens parke tiek mažieji, tiek suaugusieji turės galimybę paplaukioti baseinuose, atsipalaiduoti burbulinėje vonioje.

Ventspilio nuotykių parkas

Ventspilio nuotykių parke įrengtos 4 įvairaus sudėtingumo lyninių kelių trasos, kuriose jėgas išbandyti galės tiek vaikai, tiek suaugusieji. Be viso to, lankytojų laukia pramogos „Tarzano šuolis“, „Tiroliečių nusileidimas“, „Katapulta“, šokinėjimas su gumomis, dažasvydžio parkas, nusileidimas kalnų riedlentėmis – tad turint laiko, čia galima praleisti visą dieną.

Ventspilio vaikų miestelis „Fantazija“

Lielais prospekte esančiame vaikų miestelyje rasite daugiau nei 40 įvairių atrakcionų tiek mažyliams, tiek jau didesniems vaikams.

Elnių parkas

Šiek tiek už miesto, važiuojant link Būšniekų ežero, galite apsilankyti Elnių parke. Čia tiek vaikai, tiek tėveliai turės galimybę stebėti tauriuosius elnius, stirnas bei šernus.

Džiunglių takas

240 metrų ilgio take visa šeima galės apžiūrėti medines įvairių egzotinių gyvūnų skulptūras. Taip pat nukeliauti virvėmis nuo vieno iki kito medžio bei apžiūrėti apylinkes iš apžvalgos bokšto.

123rf.com nuotr./Ventspilio uostas
123rf.com nuotr./Ventspilio uostas

Inkarų kolekcija

Buities muziejuje prie jūros eksponuojama didžiausia Baltijos šalyse inkarų kolekcija, taip pat čia galima rasti daugybę eksponatų, susijusių su senovine žvejyba – valtis, tinklų džiovyklas, žvejybos reikmenis.

Ventspilio kūrybos namai ir planetariumas

Ventspilio kūrybos namuose esančiame skaitmeniniame planetariume rodomi 360 laipsnių pažintiniai filmai apie astronomiją ir žvaigždes. Taip pat čia įrengtas teleskopas, per kurį galima stebėti žvaigždes ir planetas.

Renkio parkas

Žaismingas parkas džiugins visus šeimos narius. Vaikai čia galės apžiūrėti skulptūras – avytes, milžinišką musę ir kitus gyvūnus, o tėveliai pasigrožėti šimtamečiais medžiais, fontanais, tvenkiniu.

Ventspilio amatų namai

Ventspilio amatų namuose savo dirbtuves įsikūrę kalviai, keramikai, audėjai ir kiti amatininkai. Šie namai vilioja senovinių amatų gerbėjus ne tik galimybe gyvai išvysti jų darbą, bet tai pat ir galimybe įsigyti rankdarbių.

Lembergo skrybėlė

Ventspilio miesto pakraštyje dirbtinai formuojamas unikalus kalnas, kurio papėdėje išsidėstę įvairūs atrakcionai, virvių trasa su kliūtimis, BMX trasa ir futbolo aikštė.

Mažasis traukinukas

Atrakcija mažiausiems keliautojams. Šiuo traukinuku visa šeima gali pasivažinėti po Pajūrio parką arba nuvažiuoti iki pramogų parko.

Anykščių turizmo informacijos centro nuotr./Anykščiai
Anykščių turizmo informacijos centro nuotr./Anykščiai

Anykščiai

Labirintų parkas

Aptvertoje 1 hektaro teritorijoje įsikūręs Labirintų parkas – puiki pramoga tiek vaikams, tiek suaugusiems. Šis parkas – puiki proga išbandyti savo sėkmę ir orientavimosi įgūdžius. Lankytojus pasitinka 3 skirtingi labirintai, kuriuose galima lenktyniauti, rasti labirinto centrą ir nepaklydus rasti išėjimą.

Šaudymo centras

Šiame šaudymo centre mažieji lankytojai, padedami tėvų ir instruktorių, turės galimybę išbandyti savo taiklumą pneumatiniais ginklais. Patyrusiems šauliams siūlomas šaudymas į skriejančias lėkštes, taip pat medžiokliniai, sportiniai ar net koviniai ginklai.

Dainuvos nuotykių slėnis

Keliaudami nuo medžio prie medžio, įveikdami skirtingo sudėtingumo trasas, įvairaus amžiaus lankytojai patirs neišdildomų įspūdžių. Taip pat kiekvienas norintis galės išbandyti „Skrydį per Šventąją“, kurio ilgis – daugiau nei 300 metrų. 6-11 metų vaikams įrengta speciali „Mažylių trasa“.

Anykščių regioninio parko direkcijos nuotr./Medžių lajų tako apžvalgos bokštas
Anykščių regioninio parko direkcijos nuotr./Medžių lajų tako apžvalgos bokštas

Lajų takas

Tai maždaug 300 metrų ilgio takas medžių viršūnėmis (apie 21 m aukštyje), kurio pradžioje įrengtas apžvalgos bokštas, siekiantis net 36 metrus aukščio. Anykščių gyventojai ir svečiai čia užlipę turi galimybę apžiūrėti Anykščių šilelį, Šventosios upės vingius. Informatyvios lentelės, su informacija apie miške augančius medžius ir augalus, taip pat gyvenančius gyvūnus – puiki edukacinė programa vaikams.

Siaurojo geležinkelio muziejus

Puiki atrakcija visai šeimai – pasivažinėti vieninteliu Lietuvoje „siauruku“. 2 val. kelionės metu pravažiuosite dar prieš Antrajį pasaulinį karą statytą tiltą, dvarą, cerkvę, stebėsite įspūdingus gamtovaizdžius ir pažinsite Anykščių istoriją.

Siaurojo geležinkelio klubo nuotr./Pramoginės kelionės siauruku
Siaurojo geležinkelio klubo nuotr./Pramoginės kelionės siauruku

Puntuko akmuo

Tėvai prisimins vaikystę, o vaikai pamatys antrąjį pagal dydį Lietuvoje riedulį, apipintą dainomis bei legendomis. Puntuko akmuo – vienas iš žymiausių Lietuvos simbolių, todėl verta jį aplankyti su visa šeima.

Kalitos kalnas

Pramogų ir kalnų slidinėjimo centras kviečia praleisti laisvalaikį tiek žiemos, tiek vasaros sezono metu. Vasarą visa šeima raginama nusileisti vasaros rogučių trasa – tai beveik 500 m ilgio atkarpa su posūkiais, kilpomis, tramplinu ir linksmaisiais kalneliais. Žiemos sezono metu čia kviečiami tiek pradedantieji, tiek jau pažengę slidininkai ir snieglentininkai.

„Cosmos Paukščių takas“

Tai Anykščių menų inkubatoriuje įsikūręs nedidelis veidrodžių kambarys. Užėjus į vidų kiekvienas pasijus tarsi begalinėje erdvėje, neturinčioje nei pradžios, nei pabaigos. Veidrodžių ir daugybės spalvas keičiančių lempučių pagalba pasijusite tarsi kosmose. Net patys mažiausieji bus sužavėti šiuo reginiu.

Anykščių kartingai

Aktyvų ir originalų laisvalaikį mėgstančioms šeimoms tikrai verta aplankyti Anykščių kartodromą. Čia rasite pramoginius važiavimus kartingais, keturračiais, motociklais, autokroso sportinio vairavimo mokymus bagiais, autokroso automobiliais, ralio vairavimo technikos tobulinimą ir ekstremalaus vairavimo mokymus nuosavais automobiliais. Šis kartodromas pramogas siūlo tiek žiemą, tiek vasarą!

SPA centras

Anykščiuose esančiame SPA centre atsipalaiduoti galės visa šeima. Čia veikia ne tik mineralinio vandens baseinas, sausa, turkiška pirtis, SPA zona su įvairiais masažais ir procedūromis, bet ir viešbutis bei restoranas. SPA centre taip pat siūlomos atskiros procedūros, skirtos vaikams.

Kad apsispręsti būtų lengviau, kurią iš poilsio šeimai vietų rinktis – Anykščius ar Ventspilį, siūlome įvertinti keletą dalykų:

  • Atstumas. Tiek viename, tiek kitame mieste veiklos tikrai daug, todėl apsispręsti gali padėti atstumas. Dažnai šeimos renkasi trumpesnę kelionę, nes ilgai būdami mašinose vaikai pavargsta, taip pat norisi greičiau pasiekti atostogų tikslą. Tačiau kartais tikrai verta rinktis ir ilgesnį kelią, o važiuojant apžiūrėti Latvijos ar Lietuvos apylinkes.
  • Atstumai nuo didžiųjų Lietuvos miestų iki Ventspilio bei Anykščių:
  • Vilnius – Ventspilis 439 km; Vilnius – Anykščiai 112 km;
  • Kaunas – Ventspilis 402 km; Kaunas – Anykščiai 115 km;
  • Panevėžys – Ventspilis 308 km; Panevėžys – Anykščiai 60 km;
  • Šiauliai – Ventspilis 233 km; Šiauliai – Anykščiai 133 km;
  • Klaipėda – Ventspilis 217 km; Klaipėda – Anykščiai 303 km
  • Sezoniškumas. Anykščiuose šaltuoju metų laiku galite apsilankyti SPA centre, „Cosmos“ paukščių take, pasivaikščioti Anykščių šilelyje esančiu Lajų taku, aplankyti Puntuko akmenį bei Siaurojo geležinkelio muziejų. Ekstremalių pramogų mėgėjams visus metus veikia kartodromas bei Kalitos kalnas. Ventspilyje šaltuoju metų laiku sušilti padės karvių skulptūrų paieška, Džiunglių takas, amatų namai, kūrybos namai ir planetariumas, elnių parkas.
  • Vaikų amžius. Savaitgalio kelionių organizatoriai pataria atsižvelgti ir į vaiko ar vaikų amžių. Ventspilyje daugybė vaikų žaidimų aikštelių, kurios sudomins 2-10 metų vaikus. Anykščiuose tokių aikštelių nėra daug, tačiau čia įdomiau bus šiek tiek vyresnio amžiaus (7-14 m.) vaikams, kurie, pavyzdžiui, galės susipažinti su mišku vaikštinėdami medžių lajų taku, važiuodami siauruku ar pramogaudami su kartingais bei rogutėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius