-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ši ramybe dvelkianti sala pripažinta geriausia Europoje

Pasaulio kelionių apdovanojimų ceremonijoje užburianti Portugalijos Madeiros sala buvo pripažinta geriausia kelionių vieta salų kategorijoje 2021 m. Europoje. Ir tai veikiausiai menka staigmena, mat Madeira šį titulą pelnė septynerius iš aštuonerių metų, rašo „Lonely planet“.
Madeira
Madeira / 123rf.com

Madeira išsiveržė į priekį ir aplenkė tokias salas kaip Azorai, Balearų salos, Kanarų salos, Kreta, Kiklados, Kipras, Gernsis, Džersis, Malta, Sardinija ir Sicilija.

Pastaruosius penkerius metus Madeirai atiteko ir geriausios salos pasaulyje titulas, tačiau šiemet iki jo paskelbimo dar teks palaukti lapkričio 27-os dienos.

Mažytė vulkaninė Madeiros sala yra 1076 km į pietvakarius nuo Portugalijos, ji alsuoja egzotiškomis spalvomis ir visus metus yra šildoma Atlanto saulės.

Tikruoju Atlanto perlu vadinama Madeira yra puiki atostogų kryptis. Mėgstantiems gamtą, patiks žygiai po levadas – siaurus drėkinimo kanalus, iškastus dar XV amžiuje ir kurie per amžius buvo naudojami vandeniui išsklaidyti. Salos juodojo smėlio paplūdimiai, aukštos uolų sienos ir trykštantys upeliai taip pat yra itin lankytini objektai.

Madeiros saloje karaliauja amžinas pavasaris, tvyro malonus, švelnus klimatas ir akį džiugina kalnų peizažas. Saloje yra keletas gražių paplūdimių, tačiau daugiausia poilsiautojų dėmesio užkariauja sodri augalija ir vešlūs miškai.

Vulkaninės kilmės viršukalnės ir įspūdingas reljefas yra puiki vieta norintiems tiesiog pasivaikščioti ar leistis į žygius su kuprine ant pečių. Salą patogu tyrinėti nuomotu automobiliu, o išplaukę laivu turėsite unikalią galimybę stebėti delfinus ir banginius. Portugalijos skonį tikrai pajusite apsilankę pagrindiniame Madeiros mieste Funšalyje, kur turėsite progos susipažinti su kolonijine architektūra, pasiklausyti tradicinės fado muzikos ir paragauti vietinio vyno.

Objektai, kurių jokiu būdu nereikėtų praleisti, lankantis Madeiroje – tai stiklo dugno apžvalgos aikštelė Kabo Žirau, kuri yra ant vienos iš aukščiausių jūros uolų pasaulyje, ir kalnų išmargintas peizažas Ariveiro viršukalnėje (1818 m).

Saloje apstu pramogų ir sėslesnį poilsį mėgstantiems keliautojams – tai vyno degustacija, vešlių botanikos sodų lankymas ir siuvinėjimo bei pintų audėjų stebėjimas jiems dirbant.

Salos svečiams patinka vykti stačiomis gatvėmis į Funšalį nuo stačių Montės kaimo šlaitų specialiomis pintinėmis rogėmis ant medinių bėgių, kurių greitis siekia 38 km/val. Ši tradicija siekia 100 metų, o vyrai, žinomi kaip carreiros, keleivius veža 2 kilometrus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius