Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šventinių Kalėdų mugių idėjos Europoje

Iki Kalėdų likus mažiau nei mėnesiui ir prasidėjus Adventui išankstinio nakvynės vietų užsakymo svetainė Booking.com atrinko geriausias Kalėdų muges Europoje, kurias verta aplankyti šiemet. Išskirtinės kalėdinės dovanos, gardūs vietiniai patiekalai, kalėdinės giesmės ir skirtingų šalių kultūra – tai tik keli šių mugių akcentai, padėsiantys pajusti šventinę nuotaiką ir pradėti dar nekantriau laukti Kalėdų.
Budapeštas jau išpuoštas Kalėdoms
Budapeštas jau išpuoštas Kalėdoms / Shutterstock.com

Praha, Čekija (lapkričio 26 d. – sausio 1 d.)

Prahos grožis pakeri bet kuriuo metų laiku, tačiau per Kalėdas čia dar nuostabiau. Ši sostinė puikiai tinka besidomintiems istorija, architektūra ir kultūra bei norintiems apsirūpinti kalėdiniais pirkiniais. Senamiesčio ir Vaclovo aikštėse įsikūrusiose Kalėdų mugėse lankytojai išvys galybę prekystalių, ant kurių – gardūs skanėstai ir tradiciniai rankų darbo gaminiai.

Shutterstock.com/Šventiška Praha
Shutterstock.com/Šventiška Praha

Kopenhaga, Danija (lapkričio 19 d. – gruodžio 31 d.)

Danijoje itin populiari koncepcija „hygge“ – mėgavimasis paprastais kasdieniais malonumais – puikiai tinka šventiškai ir atpalaiduojančiai kalėdinei Tivoli mugei apibūdinti. Čia galima užuosti tradicinio „glögg“ gėrimo ir „æbleskiver“ obuolinio deserto kvapų bei mėgautis jaukia atmosfera, kurią kuria 50 Kalėdų mugės prekystalių ir apšviestas Tivoli ežeras. Svarbi mugės dalis yra elnienos mėsa, kurios tikrai verta paragauti.

Shutterstock.com/Kopenhaga
Shutterstock.com/Kopenhaga

Niurnbergas, Vokietija (lapkričio 25 d. – gruodžio 24 d.)

Niurnberge žiemos metu atgyja seniausia Kalėdų mugė pasaulyje, veikianti nuo XVI a. Šventinę atmosferą kuria karšto vyno, gruzdintų migdolų ir meduolių kvapai, o viduramžiškame miesto centre galima rasti daugiau nei 180 prekystalių ir namelių. Mugėje taip pat gausu tradicinių kalėdinių dovanų, tarp kurių ir iš auksinės folijos bei džiovintų slyvų pagamintas „Zwetschgenmännle“.

Shutterstock.com/Nurembergo Kalėdų mugė
Shutterstock.com/Niurnbergo Kalėdų mugė

Batas, Jungtinė Karalystė (lapkričio 24 d. – gruodžio 11 d.)

Gražiame istoriniame Bato mieste vyksta didžiausios Kalėdų mugės visoje Jungtinėje Karalystėje. Per 150 namelių mugė yra tikrai britiška – daugiau nei 75 procentai čia parduodamų prekių yra pagamintos Bato mieste ir apylinkėse. Lankytojai šioje apdovanojimų pelniusioje mugėje pasijus tarsi magiškame kalėdinės prekybos rojuje.

Shutterstock.com/Kalėdų mugė Bate, Anglijoje
Shutterstock.com/Kalėdų mugė Bate, Anglijoje

Valkenburgas, Nyderlandai (lapkričio 18 d. – gruodžio 23 d.)

Ieškantys netradicinės Kalėdų mugės turėtų apsilankyti Valkenburgo olose. Čia esančios gelsvos spalvos uolos, apšviestos gausybe lempučių, sukuria išties išskirtinę atmosferą. Šiais metais ši mugė didesnė nei anksčiau – ant daugiau nei 50 prekystalių galima rasti kalėdinių gardumynų bei dovanų. „Velvet“ oloje lankytojai išvys ne tik kalėdinių prekių, bet ir gražių dekoracijų, įspūdingų freskų, skulptūrų bei išskirtinę XVII a. koplyčią.

Shutterstock.com/Valkenburgas
Shutterstock.com/Valkenburgas

Kelnas, Vokietija (lapkričio 21 d. – gruodžio 23 d.)

Vokietijoje tikrai apstu Kalėdų mugių, kuriose galima mėgautis karštomis dešrelėmis, karštu vynu, meduoliais ir žiemiška atmosfera, tačiau Kelnas garsėja kaip vienas svarbiausių šių šventinių tradicijų miestų. Gotikinė Kelno katedra yra puikus fonas net penkioms Kalėdų mugėms, kurių didžiausia, „Cathedral X-mas“ mugė, įsikūrusi katedros aikštėje. Čia rasite ir pagrindinę mugės žvaigždę – 50 000 lempučių apšviestą 25 metrų aukščio eglutę, kuri džiugina lankytojus visu šventiniu laikotarpiu.

Shutterstock.com/Kelno kalėdinis turgus
Shutterstock.com/Kelno kalėdinis turgus

Budapeštas, Vengrija (lapkričio 12 d. – gruodžio 24 d.)

Budapešto garsiausioje ir populiariausoje Kalėdų mugėje, įsikūrusioje Vorosmarty aikštėje, lankytojai ras daugiau nei šimtą medinių prekystalių, ant kurių – tradicinės vietinės rankų darbo prekės ir gardūs maisto gaminiai.

Čia gausu suoliukų ir stalų, prie kurių prisėdus galima mėgautis „Kürtőskalács“ – tradiciniu kalėdiniu saldžių mielių pyragu su karamele ir riešutais. Mugėje kasdien vyksta chorų pasirodymai, folkloriniai koncertai, knygų skaitymai ir vaikams skirtos Kalėdų Senelio pramogos bei dirbtuvės. Šventiniu laikotarpiu Budapešte taip pat galima pasivažinėti daugiau nei 35 000 lempučių apšviestais tramvajais, kursuojančiais kiekvieną vakarą už įprastinio bilieto kainą.

Shutterstock.com/Viena, Austrija
Shutterstock.com/Viena, Austrija

Viena, Austrija (lapkričio 12 d. – gruodžio 24 d.)

Vienoje įsikūrusios bent šešios Kalėdų muges, tačiau jei nėra laiko pamatyti jų visų, būtina aplankyti šalia miesto rotušės veikiančią mugę. Įspūdingos architektūros fone lankytojai vaikštinėja po medinių namelių eiles ir ragauja karamelizuotų migdolų. Pasaką primenančioje mugėje gausu veiklos ir vaikams: rotušėje įrengtose dirbtuvėse mažieji išmoks kepti kalėdinių sausainių ar gaminti žvakių. Žiemos kelionės į šią sostinę metu taip pat galima pasimėgauti itin populiaria Vienos kavos kultūra bei garsiaisias austriškais desertais: štrudeliu, Zacherio ar Linco tortais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius