Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Taisyti biologinį laikrodį geriausia kempinguose

Remiantis nauju moksliniu tyrimu, neseniai atliktu Kolorado universiteto tyrėjų, savaitė, praleista poilsiaujant gamtos apsuptame kempinge, gali sutvarkyti išsiderinusį žmogaus biologinį laikrodį. Kaip tai veikia? Biologiniu laikrodžiu mokslininkai vadina vidinę žmogaus organizmo sistemą, kuri reguliuoja žmogaus aktyvumą ir yra atsakinga už gerą bei kokybišką jo miegą. Pasirodo, jog būtent kempinguose šie biologiniai žmogaus organizmo procesai susitvarko geriausiai, rašo „The Daily Mail“.
Kempingas
Kempingas / „Scanpix“ nuotr.

Mokslininkų teigimu, šiuolaikinis gyvenimo būdas dažnai žmonėms sukelia miego sutrikimų. Prie fiziologinių procesų išsiderinimo prisideda ir dirbtinė šviesa bei tikros saulės šviesos bei šilumos trūkumas.

Būtent todėl, savaitės poilsis gryname ore, miegant palapinėje sutvarko „biloginį laikrodį“, taip, kad jis vėl veiktų teisingai – pagal įgimtą laiko pojūtį, kuris orientuojasi į saulės nusileidimo bei pakilimo ritmą, teigiama „Current Biology“ žurnale paskelbtame tyrime.

Be to, kempingas – tai patogus poilsio sprendimas, keliaujant su vaikais. Dažnai kempingai yra įrengti vaizdinguose gamtos kampeliuose, juose yra galimybė pasivažinėti dviračiais, pažaisti lauko žaidimus, pasimaudyti vandens telkiniuose. Dažnai gerai sutvarkytas ir organizuotas kempingas dar ir taupo poilsiautojų pinigus, nes už mažesnę kainą pasiūlo kokybišką aptarnavimą ir pigesnę nakvynę nei vietos viešbučiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius