-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trys dalykai, kuriuos atrasite keliaudami su vaikais

Į keliones išsiruošti su vaiku – iššūkis, kuriam ryžtasi ne kiekvienas. Visi, kurie vis dėlto keliauja su mažaisiais palydovais, žino, jog tokios kelionės nebus paprastos. Ir greičiausiai kai kuriuos objektus teks aplenkti, nes jie bus neįdomūs mažamečiui vaikui.
Vaikai supasi karuselėje
Vaikai supasi karuselėje / 123rf.com

Tačiau, kai tam nusiteiki, supranti, jog kelionės su vaikais dovanoja ir daugybę naujų galimybių bei atradimų. Štai trys iš jų.

1. Aplankysite vietas, į kurias vieni suaugusieji retai užsuka

Tikriausiai neįsivaizduojate, kad vien Vokietijoje yra daugybė pramogų parkų, kuriuose galima praleisti dieną ar dvi, norint išbandyti visus atrakcionus ir pramogas.

123rf.com /Amerikietiškieji kalneliai
123rf.com /Amerikietiškieji kalneliai

Keliaujant su vaikais tokios vietos taps jūsų „būtina pamatyti“ sąrašo objektais. Liūdėti, kad galbūt be reikalo iššvaistysite brangų savo atostogų laiką, nereikia. Geriau leisti sau sugrįžti į vaikyste ir visa jėga nerti į vaikiškas pramogas. Svajojote išbandyti amerikietiškuosius kalnelius? Pirmyn. Mintyse esate tyrinėjęs „Legolendą“ – važiuokite į jį.

123rf.com /Legolende Kalifornijoje
123rf.com /Legolende Kalifornijoje
123rf.com /Legolende
123rf.com /Legolende Malaizijoje

Jūsų mėgstamiausia knyga – apie Mumius? Trolių Mumių slėnis Suomijoje (tikslus pavadinimas – Sarkamieni parkas) laukia jūsų. O kur dar muziejai, kurie paprastai siūlo įvairias pramogas jauniesiems lankytojams.

TAIP PAT SKAITYKITE: Per kelionę aplink Baltijos jūrą Ridas Jasiulionis užsuko ir į savo personažo gimtinę

2. Atrasite „savo“ vietas

Mažieji keliautojai mėgsta rutiną. Tiksliau – jų organizmas. Todėl ilgėliau apsistojus vienoje vietoje greičiausiai vos per kelias dienas turėsite savo mėgstamas vietas. Tai – parduotuvė, kurioje skaniausi ledai, o pardavėjas įteikdamas juos išdidžiam pirkėjui šypsosi nuo ausies iki ausies.

Taip pat restoranas, kuriame paslaugūs padavėjai ne tik kad pakalbins jūsų vaikus, pasiūlys kėdutę ar nedūžtančius indus (jei valgytojas labai mažas), bet ir, reikalui esant, panešios mažylį, kol mama ir tėtis greit suvalgys taip trokštamą patiekalą.

3. Žinosite geriausias miesto vietas, skirtas šeimoms

123rf.com /Vaikai šoka į baseiną
123rf.com /Vaikai šoka į baseiną

„Po to, kai pradėjau keliauti su vaikais, galiu dirbti gide, sudarinėjančia maršrutus šeimoms“, – juokavo viena pažįstama keliautoja, išmaišiusi Europą su dviem atžalomis. Iš tiesų ruošiantis kelionei su vaikais tėvai paprastai atlieka namų darbus ir susiranda „budinčias“ vietas, t.y. žaidimų aikšteles, parkus, zoologijos sodus. Į juos visus kelionės metu nebūtina eiti. Tačiau, jei vaikui tądien nesinori lankytis vietose, į kurias suplanavo eiti tėvai, galima skubiai persiorientuoti ir aplankyti, pavyzdžiui, netoli jūsų apartamentų ar viešbučio esančią žaidimų aikštelę, baseiną arba paplūdimį. Nors į jį garantuotai užsuksite net ne kartą. Tai – vienas pagrindinių kelionės su vaikais „būtina pamatyti“ sąrašo objektų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius