-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trys dalykai, kuriuos patirsite tik keliaudami vieni

Keliauti vienam daugeliui vis dar tebėra iššūkis. Pirmiausia – psichologinis, nes mūsų visuomenėje įprasta atostogauti su kažkuo – draugais, antrąja puse ar šeimos nariais. Tačiau tie, kas nors kartą gyvenime leidosi į solo kelionę, žino: joje patiriamų įspūdžių negausi keliaudamas ne vienas.
Vieniša keliautoja
Vieniša keliautoja / 123rf.com

Tų patirčių – daugybė. Tačiau čia pristatysime tris jų.

1. Išeisite iš saugios komforto zonos

123rf.com /Keliautojas
123rf.com /Keliautojas

Kai keliauji vienas, viską ir sprendi vienas. Tik nuo požiūrio priklausys, kaip tokią galimybę vertinsi: ar kaip dovaną prie nieko nesiderinti ir daryti, valgyti, eiti kur nori bei kada nori. Ar kaip baimę – nes „kaip aš vienas rasiu muziejų, reikalingą metro liniją?!“.

Keliaujant vienam progų išeiti iš komforto zonos bus daugybė. Kai kuriems iššūkis bus gebėjimas paklausti vietinio reikiamo adreso, kitam – susiorientavimas sudėtingoje viešojo transporto sistemoje. Trečiam – gyvenimas hostelyje su nepažįstamais žmonėmis ir jų lindimas į tavo privačią erdvę.

Vis dėlto būtent dėl to, kad privalėsite perprasti logistikos subtilybes, kalbėtis su nepažįstamaisiais ir vienas pats planuoti savo laiką bei maršrutą įgysite neįkainojamos patirties. O kitoje kelionėje tikrai jausitės stipresnis. Ir taip bus su kiekviena nauja solo kelione.

2. Išgirsite save

123rf.com /Vieniša keliautoja
123rf.com /Vieniša keliautoja

Banalu, bet tai tiesa: kai keliaujate ne vienas, neturite laiko pabūti su savimi ir gilintis į savo mintis. Išgirsti jas neleidžia pašalinis „triukšmas“ – bendravimas su bendrakeleiviais ar naujais pažįstamais. Pastarųjų greičiausiai netrūks ir solo kelionėje (nebent demonstratyviai kratysitės bet kokių naujų pažinčių). Tačiau laiko pabūti su savimi, paieškoti atsakymų į giliai viduje esančius klausimus – ką aš noriu veikti, kodėl nesijaučiu laimingas ir panašiai, – tikrai turėsite. Daug keliautojų pasakoja, kad būtent po solo kelionių, ypač tokių, kurios nuveda į asketiškas gyvenimo ir keliavimo sąlygas siūlančias vietas, jie sugrįžta geriau jausdami save – tiek mintis, tiek savo kūną.

3. Patirsite naujų dalykų

Kai keliaujate ne vienas, daug dalykų nusprendžiate kartu. Kur valgyti, ką aplankyti, o ką palikti „kitam kartui“ – beveik viską turite aptarti su bendrakeleiviais. Tuo metu, kai keliaujate vienas, turite unikalią progą kelionę susiplanuoti pagal savo norus. Arba priešingai – nieko neplanuoti ir tiesiog leistis į likimo mestelėtus pasiūlymus.

Hostelyje per pusryčius prie jūsų prisėdęs toks pat vienišas keliautojas papasakojo apie unikalų gamtos kampelį, į kurį kaip tik keliauja? Junkitės – juk neturite jokių planų šiandienai.

123rf.com /Turistai
123rf.com /Žygis kalnų takeliais

Vaikštinėdama po miestą netikėtai prieš akis išvystate įdomaus koncerto afišą – užsukite. Seniai kirbėjo mintis paragauti netikėto patiekalo – paieškokite, gal jūsų lankomoje vietoje jis ruošiamas.

Pirmi kartai keliaujant vienam tiesiog laukia už kampo. Tereikia nusiteikti jiems ir pasinaudoti progomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius