Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verta aplankyti: 2. Glastonbury festivalis Anglijoje – šių dienų Vudstokas

Yra muzikos festivaliai ir yra nenuginčijami muzikos festivalių karaliai. Anglijoje kiekvienais metais birželio 22 – 26 dienomis vykstantis Glastonbury šiuolaikinių scenos menų festivalis, laikomas vienu populiariausių ir labiausiai jaudinančiu muzikos festivaliu Europoje ir netgi pasaulyje.
Glastonbury festivalyje kas met koncertuoja žymiausi pasaulio atlikėjai
Glastonbury festivalyje kas met koncertuoja žymiausi pasaulio atlikėjai / sxc.hu nuotr.

Pavyzdžiui, 2010 metais festivalio rengėjai pardavė 180 000 bilietų per 12 valandų. Ir šis neįtikėtinas skaičius buvo pasiektas dar prieš paskelbiant grosiančių atlikėjų sąrašą. Kita vertus, visi jau iš anksto žino, kad vienaip ar kitaip Glastonbury festivalyje išvys gausybę pasaulinių scenos žvaigždžių. Per pastaruosius 10 metų festivalio scenoje grojo tokie artistai kaip Lily Allen, Johnas Mayeris, The Who, Coldplay, Paulas McCartney, R.E.M., Rodas Stewartas ir Davidas Bowie.

Pabandykite įsivaizduoti: beveik tūkstantis meninių pasirodymų, apie 100 skirtingų scenų ir viskas tik per 5 festivalio dienas. Tai neįtikėtina muzikos, menų, bendrumo ir kultūros šventė.

Įspūdingo dydžio, 23 kv. kilometrų plote aplink Worthy fermą visada rasite daug daugiau nei tik populiariausią pasaulio muziką. Tai tikriausiai vienintelis festivalis pasaulyje, kuriame galite daugiau mažiau pajusti legendinio Vudstoko festivalio dvasią. Čia rasite ir teatrą, ir cirką, kabareto šokėjus, prekybininkus, įvairius amatus, komedijos trupes ir daug daugiau. Be to Glastonbury festivalis surado būdą, kaip per kultūros ir muzikos festivalį agituoti už gamtos saugojimą bei pasaulio skurstančių gelbėjimą. Rengiant masinę šventę bendradarbiaujama su pasaulinėmis organizacijomis, tokiomis kaip Greenpeace, Oxfam ar Wateraid.

Daug kas pravardžiuoja Glastonbury tik dar vienu hipių festivaliu, tačiau „Glasto“ iš tiesų yra visų žmonių šventė: susirinkusią didelę minią apgaubia draugiškumo dvasia, visi nori tapti dar geresniais nei buvo. O ką jau kalbėti apie puikią muziką.

Viso festivalio metu jums reiks kur nors apsistoti. Šventės rengėjai priima namelius ant ratų, tačiau tokią vietą reikia rezervuotis iš anksto, nes teritorija skirta tokioms mašinoms labai gretai užsipildo. Žinoma, daug daugiau šventės dalyvių renkasi tradiciškesnį apsigyvenimo būdą – palapines. Norintiems ramybės šis festivalis visai netinka, nesitikėkite, kad miegant palapinėje girdėsite čiulbant paukščius. Tai vieta, kur reikia atviros širdies, nes tik taip jūsų palapinės kaimynas galės per penkias festivalio dienas tapti jūsų geriausiu draugu.

Norintiems į festivalį pasiimti savo mylimiausius šunis, katinus, paukščius ar žiurkėnus, teks nusivilti. Į gausiausia Europos festivalį organizatoriai gyvūnų įsivesti neleidžia. Jei vis dėlto atkeliausite su augintiniu, teks nemažai sumokėti už jo išlaikymą atskiroje festivalio zonoje.

Jei mąstote, ar imti su savimi vaikus, ar ne, galime patikinti, kad kartu su tėvais šioje muzikos šventėje linksminasi daug vaikų. Tiesa, reiks daug visokių priemonių jais pasirūpinti, tad dėl tikslesnės informacijos pasitikrinkite oficialiame festivalio tinklapyje.

Tekstas paruoštas pagal Mostinterestingdestinations.com informaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius