Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsiausi pasaulio miestai – filmavimo aikštės

Visada įdomu pasidairyti po miestus, kurie buvo įamžinti kino juostose, paklaidžioti tomis pačiomis vietomis, kuriomis vaikščiojo garsūs aktoriai ir pan. Taigi kviečiame į virtualų miniturą!
Holivudas
Holivudas / Fotolia nuotr.

► Žvaigždžių Los Andželas

 

Los Andželas ir Holivudas – didžiojo kino gimtasis miestas, kuriame žvaigdždėmis lyte lyja, o miestas ištisus metus būna lyg filmavimo aikštelė. Užsukite į Graumano kinų teatrą, kurio kieme pamatysite garsenybių paliktus pėdų ir delnų atspaudus. Beje, ir pats teatras vertas dėmesio. Klaidžiojant po Los Andželą ir Holivudą, tiesiog būtina užsukti Shrine auditoriją, „Oskarų“ apdovanojimų namus ir į Hollywood Forever kapines, kuriose ilsisi daugybė žymių aktorių. Na, o kino juostų Los Andžele gimė tiek, kad suskaičiuoti jų tiesiog neįmanoma. Tad pasivaikščiokite gražiausiomis šio miesto gatvėmis ir vandenyno pakrante ir į atmintį grįš daugybė filmų.

 

► Amžinoji Roma

 

Vienas gražiausių pasaulio miestų tikrai turi kuo pasigirti. Po žydru Italijos sostinės dangumi gimė ne vienas legenda tapęs filmas. Ispanų laiptai, Trevio fontanas, Koliziejus, Panteonas, Vatikanas, siauros Trastevere gatvelės, tiltai ir parkai – kino juostose buvo įamžintas kiekvienas Romos kampelis. Šiame nepaprastame mieste sukurti filmai įkūnijo saldžiąją dolce vita svajonę – Federico Fellinio „Roma“ ir „Atostogos Romoje“ su žaviąja Audrey Hepburn nepalieka abejingų. O besivaikantiems paslapčių tiesiog būtina pasivaikščioti Dano Browno „Da Vinčio kodo“ maršrutu.

 

Roma
Fotolia nuotr. / Roma

 

► Šokantis Mumbajus

 

Kas gi neprisimena senųjų Bolivudo filmų, kuriuose margaspalviais drabužiais apsitaisiusios merginos ir vaikinai šokdavo ir dainuodavo, o šalia viso to virdavo aistros? Bolivudas, indiškasis Holivudas, įsikūręs Mumbajaus mieste, Juhu rajone. Sakoma, kad čia kasmet gimsta net 200 naujų filmų, o Mumbajaus gatvės, rūmai ir lūšnynai dažnai tampa filmavimo aikštele po atviru dangumi. Bene garsiausias iš jų – „Lūšnynų milijonierius“, kurio pagrindinio herojaus Džamalo istorija sujaudino viso pasaulio kino žiūrovų širdis. Tad jei būsite Mumbajuje, paprašykite vietinių nuvežti iki Dharavi rajono, kuriame pasijusite atsidūrę „Lūšnynų milijonieriuje“, o gal net išvysite suvaidintas scenas iš gangsterių filmo „Kartą Mumbajuje“.

 

Shutterstock nuotr. / Mumbajus
Shutterstock nuotr. / Mumbajus

 

► Paris, je t'aime!

 

Ar prisimenate mieląją Audrey Tautou heroję Ameliją iš Monmartro ir aikštingąją Coco Chanel? O Vanessą Paradis iš „Merginos ant tilto“? O Jeaną-Paulį Belmondo, rymantį Šv. Germano ir Eliziejaus Laukų baruose? O Nicole Kidman ir „Mulenružą“? Ir dar šimtus kitų veikėjų, filmų ir režisierių, privertusių įsimylėti Paryžių. Atrodo, mieste nebeliko nė vieno kampelio, kurio nebūtume išvydę kino ekrane. Prisėskite lauko kavinėje, užsisakykite kavos ir mėgaukitės gyvenimu tarsi iš filmo!

 

Shutterstock nuotr. / Paryžius
Shutterstock nuotr. / Paryžius

 

► Niujorkas, Niujorkas!

 

Turbūt nėra miesto, kuris kino juostose pasirodytų dažniau nei Niujorkas, o  visus iki vieno čia sukurtus filmus būtų labai sunku suskaičiuoti – vien garsesnių apie tūkstantis. Beje, maždaug šimte iš jų Niujorkas buvo sunaikintas – pradedant nuo 1933-iaisiais dienos šviesą išvydusio legendinio „King Kongo“ iki pernai pasirodžiusių „Keršytojų“. Tad jei lankysitės šiame mieste, neskubėkite užklydę į Little Italy kvartalą, kuriame Robertas De Niro praleido ne vieną dieną filmuodamasis juostoje „Neliečiamieji“. Penktojo aveniu ir 58-osios gatvių sankryžoje stabtelėkite taip, kaip tai padarė Audrey Hepburn filme „Pusryčiai pas Tifanį“. Užsukite į Penktajame aveniu esantį Rockeffelerio centrą, kuriame „Vienas namuose 2“ herojus Kevinas smagiai leido laiką. Galiausiai atsipalaiduokite ir pasijuskite tarsi kino juostoje – juk tai magiškasis Niujorkas!

 

Shutterstock nuotr. / Niujorkas
Shutterstock nuotr. / Niujorkas

 

► Elegantiškasis Londonas

 

Londonas, kaip ir kiti gražiausi Europos miestai, yra mėgstamas kino režisierių – tiek savų, tiek ir užsieniečių. Turbūt niekas nesiginčys, kad Londonas kine turi šimtus skirtingų veidų: nuo romantiškojo „Noting Hilo“ su Julia Roberts ir Hughu Grantu, pašėlusiai juokingos Bridžitos Džouns, paslaptingo senojo Londono su Hariu Poteriu ir Šerloku Holmsu iki žiauraus, purvino ir besikeikiančio bjauriausiais žodžiais Guy Ritchie filmų Tad kad ir kokioje Londono vietoje beatsidurtumėte, jūsų neapleis jausmas, kad kažkur šitą jau tikrai matėte. Ir neklystate, turbūt regėjote kokiame filme!

 

Fotolia nuotr. / Londonas
Fotolia nuotr. / Londonas

 

► Pasiklydę Tokijuje

 

Paslaptinga, tolima ir beveik nepažįstama – tokia dažniausiai atrodo Japonija. Na, o čia sukurtuose filmuose švysčioja samurajų kardai, tyliai šlama šilkiniai geišų apdarai ar akiai neįprasta aplinka. Jei teks atsidurti Tokijuje, būtinai prisiminkite tokius nepakartojamus kino šedevrus kaip „Pasiklydę vertime“ su Billiu Murray’umi ir Scarlett Johannson ir vaizdą pro Park Hyatt Hotel viešbučio langus. Leiskitės į tikrą nuotykį ir papietaukite Gonpachi restorane, tarsi būtumėte juostos „Nužudyti Bilą“ herojai ir Umos Thurman bičiuliai. O beklaidžiodami painiomis nepaprasto miesto gatvėmis, galbūt akies krašteliu išvysite Seaną Connery, išgirsite riaumojančią godzilą ar pasijusite tarsi Haruki Murakami knygoje „Norvegų giria“.

 

Fotolia nuotr. / Tokijus
Fotolia nuotr. / Tokijas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius