Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gražiausiame Europos kampelyje, ant ugnikalnio gyvenanti Monika: „Net eilinė diena rojuje turi trūkumų“

Monika Kaselytė pasakoja niekada nesiekusi gyventi ne Lietuvoje, nes čia jai niekad nieko netrūko. Tačiau mergina jau vienuolika metų gyvena ant ugnikalnio – salose, apie kurių egzistavimą sužinojo, galima sakyti, prieš pat į jas išvykstant. Pasak Monikos, Azorai – tai vieta, kur taip paprasta džiaugtis gamta ir, kaip bebūtų keista, viskam yra laiko.
Tą pačią dieną gali mirkti krioklyje ir karštojoje versmėje
Tą pačią dieną gali mirkti krioklyje ir karštojoje versmėje / M.Kaselytės nuotr.

– Kaip susiklostė, kad atsidūrėte, rodos, pačiame egzotiškiausiame Europos kampelyje?

– Galima sakyti, visiškai netyčia. Studijuodama universitete nusprendžiau pasinaudoti studentų mainų programa. Svajojau išvažiuoti ten, kur šilta ir saulė žeme ritinėjasi. Teko girdėti, kad Ispanijoje studentams sekasi sunkiai, nes mokymasis vyksta ispanų kalba.

Kaimyninėje Portugalijoje studijos anglų kalba vyko, tačiau žemyninėje dalyje vietų universitetuose jau nebuvo. Kaip tik ėjo pirmieji metai, kai Vilniaus Gedimino technikos universitetas buvo sudaręs sutartį su Azorų universitetu. Mažai kas apie tai buvo girdėjęs. Tuomet ir sužinojau apie šių salų egzistavimą.

Niekuomet neplanavau gyventi ne Lietuvoje, o tuo labiau - saloje. Sakyčiau, net priešingai. Pirmą kartą čia atvykus 2009 m. pamaniau, jog tikrai negalėčiau gyventi nuolat apsupta to neaprėpiamo Atlanto vandenyno vaizdo, ir tai truks tik neilgą gyvenimo tarpsnį. Tačiau ketvirto kurso pabaigoje grįžau į Azorus rašyti baigiamojo darbo, o po studijų dalyvaudama dar vienoje programoje gavau darbą. Vis pasitaikydavo galimybė, skatinusi pasilikti.

– Kas į Azorus labiausiai patraukė atgal?

– Išsireiškimas „gyvenimo kokybė“ šiame Europos pakraštyje įgauna tikrąją prasmę. Gyvenant beveik 87 kartus mažesnėje už Lietuvą San Migelio saloje (jos dydis – 750 kvadratinių kilometrų) taip paprasta rasti laiko ir vietos atsipalaidavimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius