Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kai gyvenimas įdomesnis už filmą: Danas Pankevičius apie COVID-19 chaosą išgirdo po atostogų be interneto mažoje saloje

Įsivaizduokite – kelioms dienoms atsijungiate nuo interneto, ramiai leidžiate laiką su šeima išsvajotoje menkai apgyvendintoje saloje. Tyla, ramybė, gamta... kol prisijungęs nepamatai, kad pasaulyje – dar neregėta panika. Valstybės skubiai uždaro sienas, ligoninės pildosi žmonėmis, užsieniečiai staiga tampa lyg raupsuotaisiais... Skamba kaip filmo pradžia, tiesa? Bet būtent taip nutiko Danui Pankevičiui. Staiga visiškai pasikeitusiame, chaotiškame pasaulyje atsidūrusiam keliautojui teko skubiai pasirūpinti ne tik savimi, bet ir tėvais.
Kai gyvenimas įdomesnis už filmą: Danas Pankevičius apie COVID-19 chaosą išgirdo po atostogų mažoje saloje be interneto
Kai gyvenimas įdomesnis už filmą: Danas Pankevičius apie COVID-19 chaosą išgirdo po atostogų mažoje saloje be interneto

Dano Pankevičiaus kelionėmis besidomintiems žmonėms tikrai nereikia pristatinėti. Daugiausiai šalių apkeliavęs lietuvis yra tapęs Lietuvos „Metų Kolumbu“, jis vis žavi originaliomis kelionėmis po turistų dar gerai nepažintas vietas. Pavyzdžiui, pats prieš daug metų pažinęs Šiaurės Korėją, į ją dabar veža ir kitus keliautojus. Praėjusiais metais itin didelio susidomėjimo sulaukė Dano ir 15min projektas „Ekspedicija Afrika“, kuriame jis aprašė savo įspūdžius iš kelionės po atokiausius Afrikos kampelius – neįžengiamas džiungles, dar nematytas gentis, atsidūrimą net karinio perversmo epicentre, kovą su pavojingomis ligomis.

Prieš naujus nuotykių kupinus žygius Danas ketino kurį laiką ramiau pabūti Azijoje, bet jo planus sužlugdė koronavirusas. Žinoma, keliones šis užkratas sujaukė milijonams žmonių, tačiau Dano patirtis – išskirtinė. Kartu su tėvais jis ramiai keliavo po atokias Kambodžos vietas, interneto neturėjo, jo ir nepasigedo. Tik galiausiai prisijungęs pamatė, kad pasaulis paniro į paniką, o tėvų skrydžiai namo jau pradėti atšaukti.

Teko skubiai rūpintis angliškai nekalbančių tėvų išskraidinimu namo tuo metu, kai vienos oro linijos po kitų skelbė apie atšaukimus, o bilietų kainos kilo tūkstančiais eurų. Tuomet – ir pačiam apsispręsti dėl ateities, kai vos su nedidele kuprine liko Tailande, o visas jo turtas – Vietname. Keliautojui teko patirti ir tokį elgesį su užsieniečiais Bankoke, kuris kitus gal šokiruotų. Tačiau užgrūdintas keliautojas ramiai pasakoja apie savo patirtį ir žada vėl keliauti pirmai saugiai galimybei atsiradus.

– Kaip ir kada atsidūrei Azijoje? Kiek planavai ten būti?

– Iš Lietuvos iškeliavau 2019 metų lapkritį, norėdamas aplankyti Saudo Arabiją. Ši valstybė tik prieš kelias savaites buvo atvėrusi sienas turizmui, tad pasitaikius puikiausiai progai, nedelsdamas nuvykau. Ne veltui ji buvo vadinama uždariausia ir konservatiškiausia pasaulio šalimi. Daug kartų bandžiau ten patekti, deja – nesėkmingai.

Kiek laiko būsiu kelyje ir kur konkrečiai mano maršrutas drieksis – išvykdamas net neįsivaizdavau. Mėgstu kartais pakeliauti ir be išankstinio plano. Būčiau grįžęs į Lietuvą bet kuriuo momentu, kai tik man to prireiktų. Perki lėktuvo bilietus ir jau kitą dieną būni Vilniuje.

Praleidęs kelias savaites itin konservatyvioje ir turizmui dar nelabai pasiruošusioje, bet išties įdomioje šalyje, išskridau į Bangladešą. Netikėtumai prasidėjo tik atvykus. Vietoje oficialiai deklaruojamos 30 dienų vizos, Čitagongo miesto oro uoste gavau tik 15-ai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius