-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keliaujame su mažyliais. Ką reikėtų žinoti?

Atostogų metu norime pailsėti, atsipalaiduoti, pakeliauti po kitas šalis. Tačiau jaunoms mažus vaikus auginančioms šeimoms kelionės į užsienio kurortus tampa nemenku iššūkiu: skrydis lėktuvu, klimato ir laiko zonų kaita, netradicinis maistas turbūt dažną priverčia apgailestauti nepalikus vaikų namuose.
Kelionė su mažyliu
Kelionė su mažyliu / Fotolia nuotr.

Vis dėlto gerai praleisti laiką, pailsėti galima ir su mažiausiais šeimos nariais – tereikia kelionei iš anksto tinkamai pasiruošti.

„Daugelis jaunų šeimų su mažais vaikais renkasi poilsines keliones arba su kelionių agentūros darbuotojais formuoja individualų planą, kad vaikai atostogų metu nenuvargtų ir visiems būtų galima ramiai mėgautis poilsiu“, – pasakoja UAB „BPC Travel“ generalinis direktorius Gvidas Aukštuolis.

♦ Jei atostogauti vyksite lėktuvu – pasidomėkite skirtingų oro linijų politika vaikų atžvilgiu. Vienos kūdikiams iki 2 metų amžiaus teikia nuolaidas, kitos pigesnius bilietus siūlo ir vyresniems vaikams. Nuo to, ar vaikui perkate atskirą lėktuvo bilietą, priklauso ir nemokamo rankinio bagažo galimybė. Skrendant lėktuvu, taip pat galioja tarptautinė taisyklė, leidžianti tėvams, keliaujantiems su kūdikiais, paimti į saloną skysčių: paruošto pieno mišinio, sulčių ir kt., tiksliau tiek, kiek gali prireikti skrydžio metu.

♦ Planuodami, kokiame viešbutyje apsistosite, rinkitės tą, kuris skirtas šeimai. Poilsiui su šeima skirtuose viešbučiuose būna vaikų žaidimų kambarys ar aikštelė, galima gauti specialią kūdikio lovelę, o viešbučio restorano valgiaraštyje yra vaikams skirtų patiekalų. Pasirinkę šeimos viešbutį, galėsite būti ramūs, kad viešbučio aplinka bus pritaikyta ir jauniausiems svečiams.

♦ Planuodami kelionę su vaiku, nepamirškite, kad jis greitai pavargsta, išalksta, ištrokšta, darosi neramus. Šiek tiek nukreipti jaunojo turisto dėmesį galima nešantis jo mėgstamų žaislų ar knygelių. Taip pat teisinga būtų į dienotvarkę įtraukti veiklos, kuri įdomi jūsų vaikui: kiekvienoje šalyje galima rasti specialiai mažiesiems skirtų pramogų, pavyzdžiui, zoologijos sodų, pramogų parkų. Kai kurie muziejai siūlo specialias programas vaikams: jie gali ne tik susipažinti su eksponatais, bet ir pažaisti žaidimus ar užsiimti kūrybine veikla. Keliaujant su atžalomis, patartina susiplanuoti ne daugiau kaip porą pažintinių veiklų per dieną, o likusį laiką skirti poilsiui, tarkime, ramiam pabuvimui paplūdimyje ar iškylai bei pasivaikščiojimui parke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius