Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po Europą keliausiantys jaunuoliai kviečia prisijungti: „Kada, jei ne dabar?“

Trečius metus iš eilės jaunų kelionių entuziastų grupelė automobiliu keliauja aplink Europą. Aplankydami žymiausias vietas ir įveikdami ne vieną tūkstantį kilometrų jie patiria nepamirštamų nuotykių. Šiemet jie kviečia prisijungti visus norinčius ir kartu pasižvalgyti po svetimas žemes.
„BigTrips“ keliautojų įspūdžiai: per Europą traukiantys jaunuoliai sutinka daug naujų bičiulių.
„BigTrips“ keliautojai vienos iš savo kelionių metu. / Asmeninio albumo nuotr.

Kelionių entuziastus vienijantį projektą „BigTrips“ įkūrė Tomas Vyšniauskas ir Vaidas Gegužis. Keliones mėgstantys vaikinai 2013 metais organizavo pirmąją kelionę aplink Europą, kurios metu per 17 dienų keturi keliautojai aplankė 14 valstybių, 12 sostinių ir automobiliu įveikė 9944 kilometrus.

Asmeninio albumo nuotr./„BigTrips“ keliautojų įspūdžiai
Asmeninio albumo nuotr./„BigTrips“ keliautojų įspūdžiai

Prabėgus metams prie jų prisijungė dar keturi nuotykių ir pažinčių su nuostabiais pasaulio kampeliai ištroškę keliautojai.

2014 metais jau aštuoniese jie aplankė Slovėniją, Bosniją, Albaniją, Kroatiją, Graikiją ir dar 9 valstybes bei įveikė daugiau kaip 9110 kilometrų.

Šią vasarą kompanija planuoja leistis į naują „eurotripą“ ir ketina nuvažiuoti 7500 kilometrų. Kelionės maršrute – Austrijos Alpės, Monakas, Nica, Barselona, Valensija, Bilbao, Bordeaux, Paryžius, Vokietijoje esantis „Holiday“ atrakcionų parkas ir Praha bei Čekijos stalaktitų urvai.

Patirties tokiose kelionėse jau turintys jaunuoliai skaičiuoja, kad šiemet kelionės biudžetas turėtų siekti apie 800 eurų. 

„Stengsimės pamatyti kuo daugiau garsių ir gražių vietų, taip pat leisime sau pasimėgauti ir šilta jūra bei saulėtais paplūdimiais. Mūsų vasara bus ilgesnė nei likusių Lietuvoje, todėl visi norintys dar turi galimybę prisijungti prie mūsų“, – keliauti kartu kvietė viena iš būsimų kelionės dalyvių Eglė Petruškevičiūtė.

Kelionės – geriausias būdas išeiti iš komforto zonos

Antrus metus su šia kompanija keliaujanti mergina pasakoja, jog kiekviena kelionė yra naujas iššūkis, nauji neišdildomi įspūdžiai.

„Grįžus po kelionės supranti, jog tapai kitokiu žmogumi. Juk keliaujant taip, kaip keliaujame mes, tenka išeiti iš savo komforto zonos: nakvoti po atviru dangumi, šalia laukinių šunų, ožkų, karvių, asilų. Aišku, yra ir problemų. Pagrindinės – kur miegoti, ką pavalgyti ir kur, bent kas keletą dienų, išsimaudyti“, – kalbėjo E.Petruškevičiūtė.

Kai viename socialiniame tinkle pamačiau pasiūlymą keliauti automobiliu po Europą, susižavėjau ir pasiryžau išbandyti. Galiu pasakyti, jog tai buvo vienas geriausių sprendimų mano gyvenime

Pasak jos, kelionė padeda visiškai atsiriboti nuo kasdienio gyvenimo rūpesčių. Ji prisipažįsta, jog tik pradėjusi keliauti suprato, jog tam nereikia ypatingai ruoštis. Užtenka pasakyti sau: „O kada, jei ne dabar?“

„Visą gyvenimą žavėjausi kelionėmis, tačiau buvau aplankiusi vos keletą šalių – Lenkiją, Vokietiją, Norvegiją.

Kelionė aplink Europą buvo mano svajonė, tačiau neturėjau draugų, kurie „sirgtų“ kelionių liga, kaip aš. Kai viename socialiniame tinkle pamačiau pasiūlymą keliauti automobiliu po Europą, susižavėjau ir pasiryžau išbandyti. Galiu pasakyti, jog tai buvo vienas geriausių sprendimų mano gyvenime,“ – pasakoja keliautoja.

Asmeninio albumo nuotr./„BigTrips“ keliautojų įspūdžiai
Asmeninio albumo nuotr./„BigTrips“ keliautojų įspūdžiai

Nuo nakvynės paplūdimyje ir nakties prabangioje viloje

Anot jos, kelionės yra organizuojamos paprastai: visų pirma suburiama komanda žmonių, norinčių patirti nepaprastus nuotykius. Žinoma, tai padaryti nėra lengva. Nors susidomėjusių daug, bet į kelią eiti pasiryžta vos keli.

Vienus stabdo finansai, kitus – baimė keliauti su nepažįstamais žmonės. Subūrus komandą visi kartu planuoja maršrutą. Didžiausią darbą atlieka organizatoriai T.Vyšniauskas ir V.Gegužis, tačiau prie organizavimo gali prisidėti kiekvienas, pasiūlydamas vietas, kurias norėtų aplankyti.

Asmeninio albumo nuotr./„BigTrips“ keliautojų įspūdžiai
Asmeninio albumo nuotr./„BigTrips“ keliautojų įspūdžiai

Keliautojai visą maršrutą įveikia automobiliais. Stengiamasi laikytis iš anksto nustatyto maršruto, tačiau kartais vietos, kur būtų galima apsistoti, tenka ieškoti ekspromtu.

„Mūsų kelionėse yra labai daug kontrastų – vieną naktį gali tekti miegoti laukuose, įsisupus į miegmaišį, o kitą – prabangioje viloje, esančioje vos keliasdešimt metrų nuo jūros,“ – pasakojo mergina. Ir prisiminė vieną nuotykį.

„Praėjusiais metais, nuvykę į Albaniją, neradome planuotos vietos nakvynei, tad vaikinai pusę nakties ieškojo, kur galėtume apsistoti. Kadangi ši šalis mus pasitiko didelėmis spūstimis keliuose ir gausybe laukinių šunų, norėjome surasti saugią vietą.

Tada ir pamačiau, kad link manęs atbėga koks penkiolika didelių laukinių šunų. Jau maniau, kad mano gyvenimas baigtas, tačiau jie turbūt manęs išsigando ne ką mažiau nei aš jų ir nubėgo

Po ilgų ieškojimų įsikūrėme apleistame parke, netoli viešbučio. Kadangi teritorija buvo aptverta, jautėmės saugiai. Vis dėlto klydome: pabudusi ryte pamačiau, jog kai kurių iš mūsų batai yra apgraužti ir išmėtyti toliau nuo poilsiavietės.

Pabudau pirma, nutariau surasti visus dingusius batus. Tada ir pamačiau, kad link manęs atbėga koks penkiolika didelių laukinių šunų.

Jau maniau, kad mano gyvenimas baigtas, tačiau jie turbūt manęs išsigando ne ką mažiau nei aš jų ir nubėgo“, – laimingai pasibaigusią istoriją papasakojo Eglė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius