Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lost latinos“: 1. gyvenimą keičianti kelionė į Pietų Ameriką

„Mano gyvenimas pasikeis“. Ši mantra pasąmonėje nuskambėjo 4 valandą nakties. Gulėjau storame miegmaišyje kelininkų angaro šaltame kambaryje. Las Grutas, 4000 m virš jūros lygio esančiame Argentinos pasienio poste paprastai sezono metu apsistoja alpinistai.
Kelionės vadovas Rasius
Kelionės vadovas Rasius / Lost latinos nuotr.

Skirtingai nei Čilėje, šioje Andų pusėje namelių kalniečiams nėra. Todėl „dos lituanos“ ilsėjosi aukščiausios Andų perėjos kelio prižiūrėtojų laikinuose namuose. Po aukščiausios viršūnės savo gyvenime – Cerro San Francisco (6023 m) sėkmingo šturmo. „Lost Latinos“ – mįslingai ir intriguojančiai tada skambėjo mintyse. 10 kelionių, top 10 vietų ir 10 iššūkių – tokios mintys vis sukosi galvoje ir neleido užmigti. Taip netikėtai gimė ši svajonė. Ir ji galėjo likti tik svajone. Todėl turiu padėkoti žingeidumui, kuris anksti padėjo suvokti mechanizmą, kaip svajones paversti tikrove.

Lost latinos nuotr./Dos Lituanos
Lost latinos nuotr./Dos Lituanos

Iš tikrųjų, mano gyvenimas pasikeitė gerokai anksčiau. O tiksliau jau pirmąją dieną Limoje. Aiškiai supratau, kad giliai įklimpau. Tokia meilė, kuri perauga į aistrą, nutinka jau antrą kartą. Aš įsimylėjau Pietų Ameriką! Gali atrodyti netikėtai, bet turėjau nuojautą, kad taip ir atsitiks. Taip jau nutiko pirmą kartą išvykus į kalnus.

Lost latinos nuotr./Kolkos kanjonas
Lost latinos nuotr./Kolkos kanjonas

Nuo to laiko praėjo trys metai. Antroje kelionėje po Peru su antra puse 2012 m. gegužę gavome neįtikėtinų pamokų (vien kiek patirties davė pavėlavimas į tranatlantinį skrydį namo) ir nuotykių (3 savarankiški kalnų trekai).

Lost latinos nuotr./Maču Pikču
Lost latinos nuotr./Maču Pikču

Šiame nuotykyje pradėjo dėliotis mintys, gavau krūvą motyvacijos, potencialą reikėjo kažkur realizuoti.  2012 vasarą HUB Vilnius bendradarbystės centre startavo pirmoji Gyvenimo dizaino laboratorija, vedama Lino Matulio. Laboratorijoje bendraminčių būryje gimė naujas produktas. Sugretinti jį su paprasta kelione būtų neteisinga. „Lost latinos“ – tai tolimi kraštai, nauji potyriai, nepakartojami nuotykiai, apjungti „gyvenimo kelionių“ cikle.

APIE MARŠRUTĄ:
http://blogamore.lt/penketas-lietuvaiciu-ruosiasi-gyvenimo-nuotykiui-macu-pikcu

KOMANDA:
Užduotis suburti stiprią komandą nebuvo lengva. Dalyviams iškelti tam tikri reikalavimai. Susidomėjimas kelione didelis, bet daugelio norą pasiryžti tokiam nuotykiui dažnai nugali išgalvoti pasiteisinimai, kodėl nevykti. Akivaizdu, kad geriausias būdas užčiaupti skeptikus – parodyti pavyzdį. Savo kailiu patyriau – analizės ir įtikinėjimai nėra efektyvūs. Visuomenė užprogramuota pirmame plane matyti neigiamus dalykus, kurie sukuria baimę. Tačiau baimė – tai lyg slibinai, saugantys didžiausius mūsų turtus.

Lost latinos nuotr./Maču Pikču
Lost latinos nuotr./Maču Pikču

Pirmoji komandoje atsirado banko darbuotoja Olga. Ji baigė „Montis Magia“ kalnų kelionių technikos mokymus (juos pats esu baigęs). Šis kursas duoda kelionių po kalnus pagrindus, skatina savarankiškai domėtis ir saugiai keliauto po kalnus.

Lost latinos nuotr./Komandos narė Olga
Lost latinos nuotr./Komandos narė Olga

Olga apie save:

Turiu polinkį klajoti po pasaulį, dažnai autostopu. Bandžiau neklajoti – nesigauna... Pagal profesiją esu IT specialistė.
Charakteris labai katiniškas – mėgstu būti viena, bet su įdomiais žmonėmis irgi gera. Mėgstu nuotykius ir jei jų nerandu, tai susiorganizuoju.

Kai nedirbu, ieškau gražių daiktų arba žmonių... kartais juos ir fotografuoju.

Ko tikitės iš kelionės:

Tai bus bene didžiausias iš visų mano nuotykių, kurių šiaip buvo nemažai... Visada norėjau savo akimis pamatyti Maču Pikču, atėjo laikas šį norą įgyvendinti. Tikiuosi susirasti naujų draugų – ir lietuvių, ir inkų palikuonių. Noriu bent truputį patyrinėti kitą kontinentą ir išsaugoti atmintyje jo grožį.

Įtariu, kad skaitytojai sužinos viską, ką norės iš kelionės dienoraščio ir foto.

Antras į komandą pateko programuotojas Petras. Su Petru susipažinome HUB Vilnius viename iš renginių.

Petro dosjė:

Lost latinos nuotr./Komandos narys Petras
Lost latinos nuotr./Komandos narys Petras

Programuotojas. Pagal profesiją. Ir pagal gyvenimo būdą. Portfolio: http://petraszd.com.

Jau ganėtinai seniai nebuvau niekur išvykęs iš už Lietuvos ribų. Ir iš vis: atostogų kaip po tokių neturėjau kokius tris metus. Taigi, pagrindinis tikslas, kad nepažįstami pasaulio vėjai prapūstų galvą. Toliau. Toliau – senovės civilizacijos yra pats kiečiausias dalykas. Vienas iš kietesnių, tai tikrai.

Charakteris. Visą laiką bandau apsimetinėti, kad esu melancholikas. Kažkaip labai gerai man tas žodis skamba. Bet tikriausiai, tai flegmatikas. Kas ne taip gerai skamba. Petro blogas: http://petraszd.blogspot.com/

Verslininkas Aurimas į komandą pateko paskutinis. Su juo susipažinau jau minėtoje laboratorijoje, kur Aurimas dalinosi įžvalgomis ir patirtimi apie produktus. Tada apie „Lost latinos“ jis net nežinojo, bet netikėtai sulaukiau jo skambučio su klausimais apie Pietų Ameriką. Išgirdęs apie augmenijos sodinimą džiunglėse, Aurimas neatsispyrė.

Lost latinos nuotr./Komandos narys Aurimas
Lost latinos nuotr./Komandos narys Aurimas

Aurimo dosjė:

Garbanotas (buvo). Viską moka – nieko dorai. Renka šiukšles. Vis dar tiki kad po 50 metų žmonės gyvens Žemėje. Kelionės tikslas – tik geras! Veikla – www.rupi.lt

Komandoje bus ir operatorius Vytautas.

Lost latinos nuotr./Operatorius Vytautas
Lost latinos nuotr./Operatorius Vytautas

Su Vytautu esame seni bičiuliai, mūsų paauglystė prabėgo Molėtuose. Vytauto tėvo Arvydo dėka pirmą kartą išvykau į Kaukazo kalnus, nuo ko ir prasidėjo kitokia pažintis su pasauliu. Vytautas daug prisidėjo prie filmo „Slaptas kelias į Maču Pikču“ kūrimo, kurio premjera įvyko šį savaitgalį. Taip pat jis sukūrė IceCamp.lt 2013 kelionės 12 serijų apie ledo laipiojimo stovyklą Norvegijoje (viskas yra http://IceCamp.lt).

Vadovas Rasius. „Asmeniškai stipriai neveža tokie dalykai, kurie jau egzistuoja“.

Lost latinos nuotr./Kelionės vadovas Rasius
Lost latinos nuotr./Kelionės vadovas Rasius

Mėgstu žygius kalnuose savo sukurtais maršrutais. Keliauju tam, kad geriausias pamatytas idėjas parsivežčiau ir įdiegčiau čia, Lietuvoje.

Daugiau – http://blogamore.lt/blogamore

Montis Magia
Montis Magia

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius