Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mongolijos ralio komanda Turkijoje: kas atsitinka, kai Stambule baigiasi Ramadanas

Statistiškai daugiausiai pakeltų nykščių į viršų „Subarikas“ sulaukė Graikijoje ir Turkijoje. Net ir pasienyje, muitininkai mus pasitinka su plačia šypsena, o į tradicinį klausimą kur važiuojate, išgirdę atsakymą, juokiasi balsu. Maža to, linki ne gerų dienų, o mėnesių…
Aplankėme Stambulą, kur viešojo transporto grafikus reguliuoja vienas iš mūsų remėjų „Trafi“
Aplankėme Stambulą, kur viešojo transporto grafikus reguliuoja vienas iš mūsų remėjų „Trafi“ / Go Bananas komandos nuotr.

Čia skaitykite ankstesnius Mongolijos ralio komandos pasakojimus.

Graikija – šalis nemėgstanti čekių ir kredininių kortelių. Bet gamta graži, žmonės atsipalaidavę. Vidurnaktį užsukę į pirmą pasitaikiusių kempingą papuolėm į graikiškas vestuves. Ką jau ką, bet šventes švęsti moka. Tiesa, daužomų lėkščių šou nebuvo, arba mes tiesiog pavėlavom, bet šokiai… Rimtas reikalas.

Kol kas iš visų aplankytų šalių turkai pasižymi savotišku supratimu kas yra kempingas. Jų manymu, kempingas yra tiesiog betoninė automobilių stovėjimo aikštelė. Tokį radom Stambule vidurį centro, ant molo. Miegoti šiek tiek kietoka, bet sako stuburui sveika. Tiesa, miegojom ne ilgai ir ne kietas grindinys buvo to priežastis.

Kaip tik tą dieną baigėsi Ramadamas. O tai reiškia, kad vos tik saulei nusileidus prasideda linksmybės. Siautė miestas, kas parkuose kepsnius kepė, kas šiaip alėjoje susiradęs žolės lopinėlį iš krepšių traukė namuose ruoštus gardumynus. Aplink pokšėjojo fejerverkai, mirgsėjo įvairiausios lemputės – visas šurmulys kažkuo priminė Naujus metus. 

Go Bananas komandos nuotr./Stambulas. Siaučiantis miestas baigėsi Ramadamas, linksmybės tęsėsi visą parą.
Go Bananas komandos nuotr./Stambulas. Siaučiantis miestas baigėsi Ramadamas, linksmybės tęsėsi visą parą.

2:30 ryto. Iš garsiakalbių pasigirsta rimto dėdės balsas. Po kelių minučių trukusios kalbos, rimtas dėdė pradeda kažką dainuoti iš visų žodžių suprantam tik Aaaaaaaaaa Aaaiiiiiiiiiaaaiiiiiii. Ir taip pusvalandį, valandą, pusantros be sustojimo. Negana to, šalia plapinės įsitaisęs šuo ima staugti į rimto dėdės dainos ritmą. Pataiko be priekaištų lyg turėtų absoliučią klausą. 

Po maždaug poros valandų stoja tyla. Apima džiugesys, nors valanda miego. Deja, tylu buvo lygiai dvi minutes. Po to, rimtas dėdė atsikrenkštė ir pradėjo kelių valandų pamokslą su įvairiausiais paūbavimais. Tai turbūt pirmas rytas kai be žadintuvo viską susipakavę dar prieš septynias stovėjome prie mašinos, pasiryžę per dieną įveikti 800 kilometrų iki Samsuno. 

„Subarikas“ burzgia gerai, tik po Albanijos „autostradų“ truputį neatlaikė galinė šakė – įtrūko. Vyrai sako rimta problema. Tačiau rasti veikiantį servisą, bent kaip supratome iš vietinių bus praktiškai misija neįmanoma, juk laisvadienis. Žmonės gi visą naktį siautė.

Go Bananas komandos nuotr./„Subariko“ remontas. Servise radome ir daugiau raliui tinkamų automobilių
Go Bananas komandos nuotr./„Subariko“ remontas. Servise radome ir daugiau raliui tinkamų automobilių

Bet vieną radom.  Jis iš pirmo žvilgsnio priminė automobilių laužyną. Ir net nebuvo panašu, kad jis veikia. Bet iš  nedidelės būdelės – namuko išlindo dėdė. Išklausęs kokios bėdos mus užklupo tarptautine gęstų kalba parodęs vieną minutelę ėmė be sustojimo skambinti telefonu. Maždaug po pusvalanduko iš lovos pavyko išversti vieną meistrą. Pažadėjo netrukus atvažiuoti. Kol laukiam paslaugus laužyno savininkas – prižiūrėtojas  pavaišino arbata, aprodė savo valdas kur tarp bėgiojančių žasų  stovėjo ne vienas dėmesio vertas egzempliorius Mongolijos raliui.   

Go Bananas komandos nuotr./Privirino „Subariko“ galinę šakę
Go Bananas komandos nuotr./Privirino „Subariko“ galinę šakę

Po maždaug valandos „Subarikas“ buvo suvirintas ir palopytas. Kaip sakė meistras padarė kur kas geriau nei buvo. 

Go Bananas komandos nuotr./Pakeliui į Samsumą. Mečetė, kurios viduje jaukiai įsikūrusi maisto prekių parduotuvė
Go Bananas komandos nuotr./Pakeliui į Samsumą. Mečetė, kurios viduje jaukiai įsikūrusi maisto prekių parduotuvė

Rytinis Turkijos kraštas Samsunas Ordu, Trabzon nors turi ir neblogus paplūdimius nelabai lankomas turistų. Nors žmonės čia kur kas paprastesni ir labai svetingi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius