Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Natūristai iš Belgijos po pasaulį keliauja nuogi, o savo nuotykius fiksuoja nuotraukose

Koronaviruso pandemijos pradžioje Nickas ir Lins De Corte įstrigo Meksikoje negalėdami parskristi atgal į Europą, kadangi šalys uždarė savo sienas ir buvo griežtinamos galimybės keliauti.
Natūristų pora iš Belgijos po pasaulį keliauja nuogi
Natūristų pora iš Belgijos po pasaulį keliauja nuogi / Instagram nuotr.

„Turėjome čia praleisti kone tris mėnesius, tokiame, sakyčiau, – pusiau uždaryme. Tačiau nebuvo taip blogai, bent jau turėjome čia nudistų paplūdimį“, – pasakoja Nickas.

30-mečiai Nickas ir Lins iš Belgijos yra natūristai. Kur tik įmanoma, jie po pasaulį keliauja nuogi, o savo kelionių įspūdžius dokumentuoja tinklaraštyje Naked Wanderings bei „Instagram“ paskyroje.

Hondūre jie nardė be drabužių, gėrė alų Portugalijos pievose ir nuogi žygiavo per Amazonės atogrąžų mišką.

Tris mėnesius per karantiną praleidę nepaprasto grožio Oachakos mieste Meksikoje, liepos mėnesį jie grįžo į Europą. Nuo to laiko jie keliauja po Prancūziją, kadangi šioje šalyje, pasak poros, yra begalės natūristams skirtų vietų.

Natūrizmą atrado netyčia

Nickas ir Lins De Corte abu yra kilę iš Gento miesto, Belgijoje, čia jie susipažino ir prieš 12 metų tapo pora.

„Netrukus po pažinties, atradome natūrizmą, galima sakyti, nutiko tai visai netyčia. Nuvykome į SPA centrą Belgijoje, kur nuogumas buvo privalomas. Nusprendėme pabandyti ir mums tai buvo nepakartojama patirtis. Apsilankėme ten dar ne vieną kartą, kol galiausiai nutarėme išbandyti ir daugiau galimybių. Taip mes atradome natūristų klubus, natūristų stovyklavietes, įvairias veiklas, renginius ir tiesiog vis labiau įsitraukėme į natūrizmą“, – pasakoja Nickas.

Išsklaido mitus

Po kelerių metų pora pradėjo rašyti savo tinklaraštį, jo tikslas, pasak jų, buvo išsklaidyti tam tikrus natūristinį gyvenimo būdą gaubiančius mitus.

„Yra dvi pagrindinės išankstinės nuostatos, kurias žmonės susidaro išgirdę apie natūrizmą. Pirma – kad tai susiję su seksu. Daugelis žmonių nesupranta, kad žmonės gali būti nuogi kartu be jokių seksualinių intencijų – tai vienas didelis klaidingas mitas. Kitas klaidingas nusistatymas yra tai, kad natūrizmas skirtas tik seniems žmonėms“, – pasakoja Nickas.

Savo tinklaraščiu pora ne tik bando sugriauti šias nuostatas, bet ir siekia pademonstruoti savo linksmus nuotykius bei suteikti informacijos apie natūristinį gyvenimo būdą ir nuogiems žmonėms pritaikytus kurortus visame pasaulyje.

Anot Lins, įsimintiniausia jų aplankyta vieta – nuostabaus grožio paplūdimys Kolumbijoje, Tayrona nacionaliniame parke.

„Čia daugiau nieko nėra, aplinkui tik Nacionalinis parkas, gamtoje galima ir nakvoti. Tiesa, kad pasiektumėte paplūdimį, reikia eiti bent keletą valandų. Tačiau, kai jau čia atsiduri, supranti, kad tikrai buvo verta. Man tai yra pats gražiausias paplūdimys, kokį esu mačiusi“, – pasakoja Lins. Tuo tarpu Nickas išskiria nudistų paplūdimius Portugalijoje.

Užmegzti ryšius ir susitikti su panašiai mąstančiais natūristais iš viso pasaulio taip pat svarbu porai. O tinklaraščio rašymas jiems abiem tapo pagrindiniu darbu, tačiau ir dėl to kilo tam tikrų iššūkių.

Tokie socialiniai tinklai, kaip „Instagram“ ir „Facebook“, laikosi griežtos nuogumo politikos, o poros įrašai visada balansuoja ant to, kas leidžiama, ribos.

Sumanūs keliamų nuotraukų apkirpimai ir meistriškai išdėstyti daiktai paprastai leidžia jiems apeiti taisykles, tačiau jų pirminė „Instagram“ paskyra praėjusiais metais buvo užblokuota, tad teko susikurti naują. Pora tikina niekada neturėjusi jokių dvejonių dėl savo gyvenimo būdo dalijimosi internete.

„Iš pradžių žmonės dar klausdavo mūsų – kaip jūs kada nors dar susirasite darbą? Apie jūsų nuogus užpakalius net laikraščiuose rašė! Tačiau mes galvojame paprastai – jei vien dėl to tam tikra įmonė mūsų nesamdytų, tai mes joje ir patys nelabai norėtume dirbti“, – tikina Nickas.

Susidomėjimas natūrizmu pandemijos metu išaugo

Pandemijos įvedimo pradžioje susidomėjimas natūrizmu pasaulyje augo. Birželio mėnesį „British Naturism“ komercijos vadybininkas Andrew Welchas CNN sakė, kad per JK uždarymą vis daugiau žmonių susidomėjo natūristiniu gyvenimo būdu.

Tuo tarpu Prancūzijos natūristų asociacijos, gyvuojančios nuo 1953 metų, pirmininkas Laurentas Luftas taip pat patvirtino šalies gyventojų susidomėjimo didėjimą natūrizmu.

„Žmonės seka mūsų vaizdo įrašus, siunčia mums elektroninius laiškus, dėkodami už įkvėpimą ir tikina būtinai patys išbandysiantys.

Kai dėl įvestų suvaržymų jaučiatės uždaryti, bent jau galite nusimesti drabužius – tai būdas šiek tiek išsivaduoti“, – tikina Nickas.

Anot poros, jų „Instagram“ paskyra pandemijos metu sulaukė daugiau sekėjų. Tačiau pati pandemija sugriovė ne vienos kelionės planus. Kai tik vėl galės saugiai keliauti, Nickas ir Lins žada aplankyti natūristams tinkamas vietas Pietų Afrikoje, Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje. Pora taip pat nori patikrinti keletą naujų Tailande atidaromų nudistų kurortų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius