Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rudens atostogos su vaikais

Vienas nuostabiausių ir veiksmingiausių būdų plėsti vaikų akiratį yra kelionės. Nesvarbu, ar keliautumėte į gretimą miestą, ar į kitą šalį. Nauji įspūdžiai, aplankyti įdomūs objektai – visa tai jūsų atžaloms nepaprastai į naudą...
Vaizdas į Vieną iš apžvalgos rato
Vaizdas į Vieną iš apžvalgos rato / Fotolia nuotr.

Šįkart norime aptarti kelis miestus, kurie lavinamuoju požiūriu ypač tinkami kelionėms su mokyklinio amžiaus vaikais.

► Viena

Elegantiškoji Viena graži visais metų laikais, o pramogų ir įdomybių čia ras net įnoringiausi turistai. Istorijos mėgėjai liks sužavėti Šionbruno rūmais (vokiečių k. Schloss Schönbrunn), kuriuose įrengtas ir vaikų kampelis: čia mažieji galės pasimatuoti karališkus drabužius ar sužinoti, kaip prieš kelis šimtus metų gyveno vaikai. Na, o karališkajame parke netrūksta labirintų! Drugelių namai (vokiečių k. Schmetterling Haus) – tai nedidukė oranžerija, kurioje gyvena tūkstančiai įvairiaspalvių drugelių. Jei norite pamatyti Vieną iš paukščio skrydžio, būtinai užsukite į Praterio pramogų parką ir išbandykite Reisen Rad apžvalgos ratą. Bene įdomiausias Vienoje – BOGI pramogų parkas. 4650 m² ploto parke galima išbandyti neįtikėčiausių dalykų: kopimą į ugnikalnį, čiuožyklas, urvus, labirintus, batutus ir daugybę kitų pramogų. Kiti dėmesio verti objektai Vienoje: vaikų muziejus ZOOM, Ispanų jojimo mokykla (vokiečių k. Spanische Hofreitschule).


► Paryžius

Romantiškasis Paryžius gali būti puiki kelionių kryptis su mažaisiais: suaugusieji galės mėgautis vienu gražiausių Europos miestų, muziejais, gurmanišku maistu ir vynu, o vaikai tikrai nenuobodžiaus. Ką siūlo Paryžius? Pirmiausia – disneilendą. Ir viskas tuo pasakyta! Tačiau ir be šios visų vaikų svajonės yra ką veikti Prancūzijos sostinėje. Pavyzdžiui, Atradimų rūmuose (prancūzų k. Palais de decouverte) galima rasti gausybę informacijos iš astronomijos, chemijos, fizikos, biologijos srities. Mokslo ir industrijos mieste (prancūzų k. Cite des sciences & de l’ industrie) vaikų lauks nepaprasti išradimai, technikos stebuklai, milžiniškas planetariumas ir daugybė kitų įdomybių. Cineaqua – tai dar viena įstabi vieta, kurioje mažieji susipažintų su povandeniniu pasauliu ir jo gyventojais. Tiesą sakant, akvariumai su egzotinėmis žuvimis, pasirodymai, edukacinės programos, užsiėmimai ir net filmai bus įdomūs ir tėveliams! Na ir galiausiai – jau 25 metus gyvuojantis Zingaro žirgų teatras (prancūzų k. Académie du spectacle équestre), apkeliavęs bene visą pasaulį.

Scanpix nuotr. / Disneilendas Paryžiuje
Scanpix nuotr. / Disneilendas Paryžiuje

► Miunchenas

Bavarijos sostinė Miunchenas turistus vilioja ne tik spalio mėnesį vykstančia alaus švente Octoberfest. Šis miestas žavi ir įspūdinga architektūra, muziejais bei kvapą gniaužiančiais Nymphenburgo rūmais. Ne taip toli nuo miesto stūkso Alpės ir tyvuliuoja Ammersee’o ir Starnbergerio ežerai. Viešėdami Miunchene, būtinai užsukite į Žaislų muziejų (vokiečių k. Spielzeug Muzeum), sukaupusį kone didžiausią pasaulyje Europos ir Amerikos žaislų kolekciją. Hellabrunn zoologijos sodas – tai pirmasis pasaulyje geozoologijos parkas, garsėjantis nykstančių gyvūnų veisimu. Šiame nepaprastame zoologijos sode tiek vaikai, tiek ir suaugusieji bus sužavėti gyvūnų ir natūralias jų buveines imituojančia aplinka. Jei planuojate keliauti po Miuncheno apylinkes, užsukite į Wildpark Poing. Tai daugybės laukinių gyvūnų namai, o vaikams čia įrengtos žaidimų ir bendravimo su gyvūnais zonos. Vos už trijų valandų kelio nuo Miuncheno yra įsikūręs Europos parkas (vokiečių k. Europa Park) – vienas didžiausių atrakcionų parkų pasaulyje. Be daugiau kaip 100 atrakcionų ir 11 amerikietiškųjų kalnelių, čia pristatomos Europos šalys, jų kultūra ir istorija.

Fotolia nuotr. / Nymphenburg pilis Miunchene
Fotolia nuotr. / Nymphenburgo pilis Miunchene

► Stokholmas

Stokholmas garsėja daugybe salų, Vazų muziejumi (švedų k. Vasamuseet) ir jame esančiu XVII a. pastatytu laivu, Ledo baru, Katarinos liftu, iš kurio atsiveria nuostabi miesto panorama, ir daugybe kitų įdomių lankytinų objektų. O ką, be išvardytų pramogų, veikti su vaikais Švedijos sostinėje? Užsukite į Junibacken centrą, skirtą rašytojos Astridos Lindgren pasakų personažams. Muziejuje kasdien rodomi spektakliai vaikams, čia įsikūręs ir didžiausias Švedijoje vaikų literatūros knygynas. Leksaland – tai netradicinis žaislų istorijos muziejus ir vaikų žaidimų aikštelė. Barbėmis, „Žvaigždžių karų“ personažais, Džeimsu Bondu, Disnėjaus herojais, McDonald’s žaislais ir kitais eksponatais žavėsis ne tik mažieji, bet ir suaugusieji. Norintiesiems susipažinti su Švedijos gamta, rekomenduojama užsukti į Aquaria muziejų, kuriame originaliai pristatoma pasaulio ir šalies augalija bei gyvūnija. Jame yra trys pagrindiniai skyriai: atogrąžų miškų, akvariumų, Šiaurės vandenų. 

Fotolia nuotr. / Vazų muziejus Stokholme
Fotolia nuotr. / Vazų muziejus Stokholme

► Londonas

Kelionė į Londoną jau nieko nebestebina, o ir nebuvusiųjų jame turbūt ne taip lengva rasti. Tačiau šis gyvas ir kosmopolitiškas miestas puikiai tinka trumpai rudens atostogų išvykai su vaikais. Tad kuo nustebinti ir sudominti mažuosius Anglijos sostinėje? Rinktis tikrai yra iš ko. Gamtos istorijos muziejus (anglų k. Natural History Museum), kuriame tarp nepaprastų eksponatų nenuobodžiauja ne tik vaikai, bet ir suaugusieji, HMS Belfast – didžiausias Europoje Antrojo pasaulinio karo laikų povandeninis laivas, Vaikystės muziejuje (anglų k. V&A Museum of Childhood) kiekvienas atras mylimiausią savo žaislą ir susipažins su žaislų istorija, Anglijos banko muziejuje (anglų k. Bank of England Museum) mažieji sužinos pinigų atsiradimo istoriją ir daugybę neįtikėtinų dalykų. Na, o Mokslo muziejus (anglų k. Science Museum) pateikia daugybę staigmenų. Įėjimas į bene visus išvardytus muziejus yra nemokamas. 

Fotolia nuotr. / Londono tiltas
Fotolia nuotr. / Londono tiltas

Tekstas Dalios Smagurauskaitės 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius