Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užburiantis Mianmaras: būtina važiuoti dabar!

Mianmaras tik visai neseniai plačiau atvėrė duris turistams. Čia jų apsilanko dar labai nedaug, tad kol kas tai yra tobula nepaliesta Azijos šalis tikros autentikos mėgėjams.
Mianmaras
Mianmaras / Vaidos Vincevičiūtės nuotr.

Žmonės – angelai

Didžiausia staigmena čia – žmonės. Dažnai sakoma, kad visi azijiečiai labai malonūs ir mieli, tačiau tai, ką sutinki Mianmare, galima padauginti iš tūkstančio.

Asmeninė nuotr./Egzotiškas, bet nuoširdus Mianmaras
Asmeninė nuotr./Straipsnio autorė ir vietinė mergaitė

Tokio mielumo, nuoširdumo ir gerumo žmonių šioje planetoje reikėtų ieškoti su žiburiu. Jie šypsosi ne dėl to, kad esi vaikštantis doleris, kaip pavyzdžiui, Tailande ar Vietname, o dėl to, kad jiems esi iš tiesų įdomus.

Daugelis jų nėra matę balto žmogaus, todėl čia netrunki pasijusti žvaigžde. Gatvėje žmonės į tave tiesia rankas, kalbina, bėga labintis, prašo fotografuotis. O jų paslaugumui ribų, berods, visai nėra. Pamirš save ir padarys viską, kad tik jaustumeisi gerai.

Rinktis transportą reikia atsakingai

Tiesa, keliauti Mianmare dar kiek sudėtinga. Kai nėra turistų, nėra ir jiems išvystytos infrastruktūros. Čia viskas dar labai paprasta ir gana vargana. Keliavimui šalyje geriausia rinktis autobusus arba lėktuvus, o miestuose nuomotis motorolerį. Traukiniai labiau prilygsta kankinimo priemonėms – be galo seni, siūbuoja į visas puses, be langų, purvini ir dar su daugybe duobių bėgiuose. Tai įspūdžiai iš VIP klasės. Bet geras nusiteikimas ir vaizdai pro langą padeda įveikti viską.

Asmeninė nuotr./Egzotiškas, bet nuoširdus Mianmaras
Asmeninė nuotr./Egzotiškas, bet nuoširdus Mianmaras

Užburiančios šventyklos

Religija čia yra gyvenimo pagrindas. Pagarba įspūdingoms šventykloms ir religijai yra be galo stipri kiekvienuose namuose. O pačios šventyklos atima žadą jose lankantis. Šventi bokštai kiekviename mieste šauna į dangų žibėdami auksu ir kvepėdami smilkalais bei gėlėmis. Nepamirškite nusiauti batų ir užsijuosti skaros ant šortų ar trumpo sijono. Bene įspūdingiausias šventyklų kompleksas yra Bagan mieste.

Asmeninė nuotr./Egzotiškas, bet nuoširdus Mianmaras
Asmeninė nuotr./Egzotiškas, bet nuoširdus Mianmaras

Čia skaičiuojame per 2 tūkst. šventyklų, stovinčių jau nuo amžių amžinųjų. Saulėtekiai ir saulėlydžiai užsilipus ant jų čia kone pravirkdo iš grožio, o jei dar danguje plaukia oro balionų flotilė – abejingų nelieka nei vieno.

Mano adresas – ežeras

Kai kurie žmonės čia gyvena tiesiog ant ežero. Virš Inle ežero yra įkūrę ištisi miestai. Čia pastatai suręsti tiesiog ant medinių polių, o vandens gatvelėmis plaukioja daugybė valtelių. Ant ežero įsikūrę ir vietinių sodai. Iš žemių vidury vandens supiltos kiek aukštesnės lysvės, prie kurių pomidorų ar agurkų nusiskinti atplaukiama taip pat valtele. Ežeras šio miesto gyventojus maitina ne tik žuvimis ir daržo gėrybėmis, tačiau čia pat auga ir augalai, iš kurių verpiami audiniai. Moterys čia taip pat suka į kvapnius cigarus iš ant ežero kranto, kalno papėdėje, augančio tabako. Inle ežero vieta tiesiog unikali iki netikėjimo.

Asmeninė nuotr./Egzotiškas, bet nuoširdus Mianmaras
Asmeninė nuotr./Egzotiškas, bet nuoširdus Mianmaras

Tarsi ant mielių kylanti sostinė

Didžiausias šalies miestas Jangonas yra modernesnis, nei gali tikėtis. Čia labai stipriai jaučiasi užsienio investicijos: į dangų kyla įvairių organizacijų nauji pastatai, atnaujinami senieji. Mieste gausybė parkų, o kinų kvartalo turguje gali rasti pačių gardžiausių skanumynų ir sendaikčių lobyną.

Asmeninė nuotr./Egzotiškas, bet nuoširdus Mianmaras
Asmeninė nuotr./Egzotiškas, bet nuoširdus Mianmaras

Kainos gatvėje labai draugiškos, tačiau apgyvendinimo paslaugos, kaip ir visoje šalyje, nėra pigios. Kadangi viešbučių čia dar labai nedaug, didelė paklausa atitinkamai laiko aukštas kainas. Jos ypač aukštos ir paplūdimių kurortuose, į kuriuos kol kas užsuka dar labai nedaug turistų.

Tačiau, nepaisant to, čia apsilankyti patartina kuo anksčiau – tol, kol ši šalis nevirto dar vienu turistiniu Tailandu. O tai neišvengiamai kažkada įvyks.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius