Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užgavėnės prancūziškai – daugiau nei savaitę trunkančios linksmybės Nicoje

Žiema išvaroma ne tik iš tų kraštų, kur ji būna pažymėta sniegu, šalčiu ar bent jau purvinąja šlapdriba. Tradiciniai persirengėlių karnavalai vyksta daugelyje Europos šalių, taip pat ir Prancūzijoje. Vasario 11 d. Nicoje prasidėjęs kasmetinis karnavalas truks iki vasario 25 d. Jame šiuo metu viešintis Marius Vizbaras dalinasi įspūdžiais.
Nicos karnavalas
Nicos karnavalas / Mariaus Vizbaro nuotr.

Nicos karnavalas – tai vienas įsimintiniausių renginių ne tik Prancūzijoje, bet ir visoje Europoje. Šventė prasideda vasario 11 d. ir trunka iki 25 d. Kasmet paskelbiama nauja tema. Šiais metais karnavalo tema, kuriai ruošėsi visi dalyviai, buvo „Energijos karalius“.

Mariaus Vizbaro nuotr./Nicos karnavalas
Mariaus Vizbaro nuotr./Nicos karnavalas sutraukia daugybę žmonių – tiek vietinių, tiek ir turistų

Karnavalo dienomis į Nicos centrą susirenka labai daug žmonių. Iš tiesų jų gausu visame mieste. Užsėsti beveik visi restoranų staliukai ir didesnės nei įprastai eilės parduotuvėse.

Beje, už apsilankymą šiame karnavale teks susimokėti.

Pagrindinėje A zonoje bilietai suaugusiems į sėdimą vietą kainuoja 26 Eur, stovimas bilietas -12 Eur. Zonoje B bilieto kaina 5 Eur, tačiau iš čia matoma tik parado eisena.

Tačiau jeigu dėvi karnavalinį kostiumą, t.y. esi persirengęs nuo galvos iki kojų, tai gali pretenduoti į nemokamą įėjimą į stovimą zoną. Todėl nieko nuostabaus, kad gatvėse dabar galima pamatyti daugiau karnavalo kostiumais persirengusių nei įprastais rūbais vilkinčių žmonių.

Nors karnavalas prasidėjo vasario 11-ąją, įspūdingiausia jo pabaiga. Šių metų karnavalo uždarymo šventėje buvo galima matyti 17 pagrindinių skulptūrų. Kur kai kurios iš jų siekė net kelių aukštų pastato dydį ir subtiliai atitiko karnavalo temą.

Tradiciškai ceremoniją pradėjo Karalius saulė. O po jo sekė Žalioji karalienė, kurios skulptūra pasakojo apie švarią energiją. Bet viena iš įspūdingiausių buvo Pasikeitimų vėjas, savo išvaizda primenantis JAV prezidentą Donaldą Trumpą.

Mariaus Vizbaro nuotr./Nicos karnavalas
Mariaus Vizbaro nuotr./Nicos karnavalas ir viena iš jo „skulptūrų“

Daugelis meninių šventės instaliacijų tikrai aiškiai suprantamos visiems. Tačiau buvo ir tokių, į kurias žiūrint teko pasukti galvą ir prisiminti pasaulio įvykius. Tačiau net ir nesigilinant į užslėptą prasmę, miestiečiams ir miesto svečiams, suvažiavusiems iš viso pasaulio, Nicos karnavalas – viena įspūdingiausių švenčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius