Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kruizai – kelionių plaukiojančiais viešbučiais ypatumai

Nuo vaikystės kažkokiais keistais ryšiais buvau susaistyta su jūra. Pirmą kartą pamačiusi tokį didelį kiekį vandens, taip išsigandau, kad ilgus metus buvau tik „daiktų saugotoja krante“. Vėliau visgi vanduo pasiėmė mane savo globon. O kažkada netgi puoselėjau viltį tapti laivavede. Tačiau tada ši profesija buvo laikoma išskirtinai vyriška.
Vandenų pakerėta arba kelionių plaukiojančiais viešbučiais ypatumai. MSC Cruises nuotr.
Vandenų pakerėta, arba Kelionių plaukiojančiais viešbučiais ypatumai. MSC Cruises nuotr.

Kaip visada, gyvenimas daro savas korektūras, tad pirmą kartą mėgavausi Baltijos jūros bangomis draugo jachtoje. Taip susiklostė, kad vos Lietuvai iškovojus nepriklausomybę, pradėjau dirbti  turizmo srityje ir kelionių agentūros savininkų pakviesta turėjau puikią progą pasidomėti kelionėmis jūra ir vandenynais.

Pirmasis krikštas buvo lyg šaltas dušas, nes Lietuvoje kelionių kruiziniais laineriais dar niekas nesiūlė. Juk keliauti kruiziniais laivais ar jachtomis buvo labai brangus malonumas.

Ilgą laiką vyravusi nuomonė, jog kruizinės kelionės skirtos pagyvenusiems žmonėms, jau seniai paneigta. 

Tad pirmą kartą, kai atlikdama stažuotę užsienyje esančiame agentūros biure ir ragelyje išgirdau malonų vyrišką bosą su pažadu ryt užsukti užsisakyti kruizinę kelionę, čiupau visas biure esančias vaizdo kasetes (taip, taip – tai buvo dar kasečių laikai) ir parėjusi namučio visą naktį žiūrėjau „Kaip užsakyti kruizinę kelionę“, „Kaip parinkti kruizinį laivą, atitinkantį kliento lūkesčius“ ir kt.

Belieka tik dėkoti, kad jau tais laikais amerikiečiai turėjo puikios mokomosios medžiagos bei senas kelionių jūromis ir vandenynais tradicijas.

Daina Fijalkauskienė. Asmeninio archyvo nuotr.
Daina Fijalkauskienė. Asmeninio archyvo nuotr.

Manau, dabar pagalvojote: „Žinoma, juk tai keliavimo būdas, skirtas pusamžiams ar garbaus amžiaus žmonėms“. Neslėpsiu, pirmieji  mano keliauninkai buvo du šaunūs pusamžiai draugai, kurie savo nuotaikingais pasakojimais iš savo kruizinių kelionių mane tiesiog užbūrė šių kelionių aistra.

Tačiau jiems besidalinant savo įspūdžiais puikiai suvokiau, kad nėra smagesnio laiko, skirto tik šeimai, tik draugų kompanijai ir galų gale tik dviem žmonėms, kaip kelionė kruiziniu laivu. Vanduo ir jūra vėl pasigrobė mano mintis, praplėsdami svajonių horizontą.

Laikas keičia ne tik keliautojų svajones, keliavimo įpročius, bet ir finansines galimybes. Spartėjant gyvenimo tempui, vis dažniau stengiamės ištrūkti trumpų atostogų ir vis dažniau ieškome įdomaus ir įspūdžių kupino, tačiau patogaus keliavimo būdo, kaip sakoma, „įspūdingo laiko sau“.

Man labai malonu, kad vienas tokių pasirinkimų ir yra kelionės jūromis ir vandenynais. Taip pat malonu, kad ilgą laiką vyravusi nuomonė, jog kruizinės kelionės skirtos pagyvenusiems žmonėms, jau seniai paneigta. Man ir pačiai buvo lengva tuo įsitikinti, nusprendus keliauti  kruiziniais maršrutais Viduržiemio jūra rudens pabaigoje.

Laivai buvo pilni jaunų žmonių, šeimų, nes nedidelės kainos ir kokybiškų paslaugų bei kainos santykis – puikiausias pagrindas praleisti atostogas keliaujant laivu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius