Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasariškas lapkritis Miunchene

Miunchenas, esantis Vokietijos pietuose, visada buvo labiau bavariškas nei vokiškas. Pradėjęs studijuoti vokiečių kalbą ir kultūrą, tuo įsitikinau dar kartą: skirtingi papročiai, skirtinga kalbėjimo maniera, skirtingas klimatas, pragyvenimo lygis ir, žinoma, futbolas – tai kuo Miunchenas labiausiai skiriasi nuo likusios Vokietijos.
Miunchenas
Miunchenas / 123rf.com nuotr.

Aplankyti šį miestą planavau jau kurį laiką. Tad, rugsėjo mėnesį, sužinojęs apie naują „Wizz Air“ kryptį iš Vilniaus oro uosto į visai netoli nuo Bavarijos sostinės esantį Memingeną, nieko nelaukiau ir įsigijau bilietus.

Karolio Kadikino nuotr./Miuncheno vaizdas iš bokšto
Karolio Kadikino nuotr./Miuncheno vaizdas iš bokšto

Buvau patenkintas visomis sąlygomis: pigūs bilietai (dviems žmonėms skrydžiai į abi puses tekainavo 70 eurų), geras laikas keliauti (skrydžiai vykdomi penktadienių-pirmadienių rytais) ir puikus susisiekimas su pačiu Miunchenu (autobusas į centrinę autobusų stotį nuveža per 1.30 val).

Vos atvykę į Vokietiją iškart pradėjome ieškoti vietos, iš kurios išvyksta autobusas. Taupydami pinigus, autobuso bilietus įsigijome internetu (perkant internetu jų kaina yra 15 eurų, vietoje – 20 eurų).

Tiesa, mūsų autobuso būtų reikėję laukti apie dvi valandas. Buvo ir ankstesnis variantas, tačiau jo atsisakėme apsidrausdami nuo galimų lėktuvo vėlavimų.

Žinodami vokišką tvarką, abejojome, jog pavyks įlipti į ne savo laiku važiuojantį autobusą, tačiau buvo nustebinti: „Keine probleme“ (liet. Jokių problemų), atsakė kasininkė, paklausta, ar galime įsiprašyti į anksčiau važiuojantį autobusą.

Atsisėdome, užmerkėme akis ir už mažiau nei poros valandų jau klajojome Miuncheno metro tuneliuose. 

Atvykę anksčiau nei planavome nusprendėme iš pradžių važiuoti apžiūrėti nuo 1972 m. olimpiados išlikusio Olimpinio parko. Užkilome į 182 m aukštyje esančią Olimpinio bokšto apžvalgos aikštelę bei ten įrengtą nedidelį roko muziejų su Jimmy Hendrixo, Madonos ir kitų legendų drabužiais, dėvėtais per koncertus įvairiose Vokietijos vietose.

Karolio Kadikino nuotr./Olimpinio kaimelio namas
Karolio Kadikino nuotr./Olimpinio kaimelio namas

Vėliau lankėmės Olimpinio stadiono ekskursijoje, tačiau mano laukiamiausias objektas vis dar laukė eilėje – tai buvo Olimpinis kaimelis ir jame esantis 33-ias namas, kuriame vyko 9 žydų delegacijos narių paėmimas įkaitais ir, kaip vėliau paaiškėjo, nužudymas 1972 m. olimpiados metu.

Prieš kelionę žiūrėjau kelis dokumentinius filmus apie šią vietą ir, nors tikėjausi kažko daugiau negu vieno nedidelio paminklo prie įėjimo į namą, tačiau vis tiek vien buvimas ten leido pajusti baisius praeities įvykius.

Dabar šiame kaimelyje daugiausiai gyvena studentai.

Jau gerokai įsidienojus pasukome link savo viešbučio, pakeliui dar aplankydami dydžiu visiškai neišsiskyrusį didžiausią Miuncheno prekybos centrą. 

Atėjus vakarui, patraukėmė link senamiesčio. Metro Miunchene važiuoja visą parą, tad problemų nei nuvykti į priekį, nei sugrįžti atgal neturėjome. Truputį pasižvalgę po įprastas ir galbūt kiek nuobodžias turistines vietas, užsukome į barą pagaliau pakilnoti garsiųjų bavariškų litrinių alaus bokalų ir atsikvėpti.

Karolio Kadikino nuotr./Litriniai alaus bokalai
Karolio Kadikino nuotr./Litriniai alaus bokalai

Kitą dieną planavome bent jau pabandyti gauti bilietus į miesto pažibos -„Bayern“ futbolo klubo – rungtynes, tad po poros bokalų kilnojimo besimerkiant akims patraukėme laikinų namų link.

Laukite tęsinio

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius