-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Virtuali kelionė: kvapą gniaužiantys pasaulio kampeliai

Kai žvelgiame į gražiausias gamtos, miestų, kraštovaizdžių nuotraukas kartais užgniaužia kvapą. Tuomet pasimiršta daugybė negatyvių, skaudžių ar nemalonių dalykų. Jie atrodo tokie beverčiai, palyginti su didžiu mūsų planetos grožiu... Kviečiame į virtualią kelionę!
 Havasu krioklys Didžiajame kanjone, JAV
Havasu krioklys Didžiajame kanjone, JAV / Shutterstock nuotr.
Temos: 1 Kelionės

Druskų lyguma (Bolivija)

Pasivaikščiojimas debesyse? Pasirodo tai įmanoma Bolivijoje, kur plyti didžiulė druskų lyguma. Per lietingus sezonus ji, plaunama lietaus, tampa tikru veidrodžiu, kuriame atsispindi kai kas dieviško ir nepakartojamo, ar ne?

Fotolia nuotr./Druskų lyguma, Bolivija
Fotolia nuotr./Druskų lyguma, Bolivija

Tianzi kalnai (Kinija)

Įspūdingas Kinijos kraštovaizdis ir dar labiau akis prikaustantys kalnai. Tarsi išdidūs valdovai, styrantys toliuose, jie atrodo šiame pasaulyje atsidūrę iš fantastinio filmo. Susiformavę po vandeniu prieš 380 milijonų metų, šiandien šie gamtos stebuklai išties stulbina.

Fotolia nuotr./Tianzi kalnai, Kinija
Fotolia nuotr./Tianzi kalnai, Kinija

Arkties kūriniai (Suomija)

Pasirodo, kad šie keisti tvariniai – tai medžiai, padengti sniegu ir ledynais. Ar gali būti įspūdingiau? Taigi, kai temperatūra nukrenta žemiau nei 40 laipsnių, nėra ko skųstis šaltuku, kadangi jis sukuria kai ką nepakartojamo.

Fotolia nuotr./Arkties kūriniai, Suomija
Fotolia nuotr./Arkties kūriniai, Suomija

Įspūdingi urvai (Kinija)

Stalaktitų ir stalagmitų kupini urvai – viena populiariausių vietų, pritraukiančių turistus jau daugelį šimtų metų. 240 m ilgio kraštovaizdžiui dabar pasitelkiamas ir įmantrus apšvietimas. Nieko keisto, kad tai daugiau nei gražu – siurrealistinė aplinka, atimanti žadą.

Fotolia nuotr./Įspūdingi urvai, Kinija
Fotolia nuotr./Įspūdingi urvai, Kinija

Rapsų laukai (Kinija)

Rapsų laukų galima išvysti ir Lietuvoje, tačiau šis vaizdelis prikausto akis. Geltonumu žėrinti šių paprastų augalų jūra... Kad ir kaip prieštaringai vertinamas rapsų aliejus (šie augalai auginami būtent tokiam tikslui), viską atperka lašelis nepakartojamos egzotikos.

„Scanpix“ nuotr./Rapsų laukai, Kinija
„Scanpix“ nuotr./Rapsų laukai, Kinija

Raudonasis paplūdimys (Kinija)

Pamatyti, kaip raudonoje žolių jūroje nardo reti ir egzotiški gyvūnai, būriuojasi šimtai paukščių, maga kiekvienam, todėl rudens metu į Kinijos provinciją šiaurės rytuose Panjin traukia būriai smalsuolių ir turistų iš viso pasaulio. Reginys išties vertas dėmesio – sodrios raudonos spalvos nuklotas plotas atima amą. Savo pavadinimą ši vieta gavo nuo jūržolių, kurios dėl druskingos žemės įmantriai papuošia paplūdimį.

Žolės pradeda augti balandžio-gegužės mėnesį. Vasarą jos būna žalios, na, o atėjus rudeniui subręsta ir nusidažo raudona spalva. Tuomet paplūdimys atrodo tarsi nesibaigiantis raudonasis kilimas, išryškinantis nuostabų ir retai pasitaikantį peizažą.

„Scanpix“ nuotr./Raudonasis paplūdimys Kinijoje
„Scanpix“ nuotr./Raudonasis paplūdimys Kinijoje

Antilopės kanjonas (Arizona, JAV)

Ką pasakytumėte apie štai šį pasaulio stebuklą? Iš pirmo žvilgsnio sunku patikėti, kad visa tai sukūrė gamta. Atrodo, kad žvelgi į prašmatnų paveikslą, kuriame nutapytos neįtikėtinai gyvybiškos jėgos, nuo kurių neįmanoma atitraukti akių.

Fotolia nuotr./Antelope kanjonas Arizonoje, JAV
Fotolia nuotr./Antelope kanjonas Arizonoje, JAV


Bigar krioklys (Rumunija)

Šis daugiau kaip 8 metrų aukščio krioklys puikiai tiktų iliustruoti magijos kupinas pasakas. Sukuriantis išties stebuklingą ir paslaptingą vaizdą, jis vadinamas vienu įspūdingiausiu visame pasaulyje.

Fotolia nuotr./Bigar krioklys, Rumunija
Fotolia nuotr./Bigar krioklys, Rumunija

Žvaigždžių jūra (Vaadhoo sala, Maldyvai)

Dieną jūra ir paplūdimys atrodo įprastai (žinoma, tas įprastumas Maldyvuose veikiausiai ir taip užburia savo grožiu), tačiau naktį pradeda švytėti... žvaigždėmis. Toks reginys sukuriamas dėl jūros gyventojų – fitoplanktonų, kurie naktį „pavirsta žvaigždėmis“. Ak, koks romantiškas ir žavingas vaizdinys!

VIDEO: Žvaigždžių jūra, Maldyvai

Medžių kapinės (Namibija)

Tai ne gąsdinangtis paveikslas, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Nudžiūvę medžiai įsilieja į rusvą kraštovaizdį, kuriame sukuriamas kone mistinis ir kiek šiurpą keliantis vaizdelis. Tačiau šios medžių ir dykumos spalvos tikrai prikausto dėmesį.

Fotolia nuotr./Medžių kapinės, Namibija
Fotolia nuotr./Medžių kapinės, Namibija

Siurrealistiniai medžia (Jemenas)

Nuotraukoje matote drakono kraujo medį (Dracaena cinnabari). Pirmiausia kyla klausimas, kodėl šis medis pavadintas tokiu skambiu vardu? Drakono kraujo medžiai auga Sokotros saloje, esančioje prie Indijos vandenyno. Šie vieniši, didingi, keistos ir skėtį primenančios lajos formos augalai atrodo lyg sustingę laike. Dėl raudonos spalvos sakų, kurie teka iš kamienų, medžiai ir gavo tokį pavadinimą. Jie naudojami spalvai išgauti, medicinoje, netgi įvairiems magiškiems ritualams, meno dirbiniams. O kas paneigs, kad juose slypi išties magiška energija?

Fotolia nuotr./Siurrealistiniai medžiai, Jemenas
Fotolia nuotr./Siurrealistiniai medžiai, Jemenas


Danxia kraštovaizdis (Gansu, Kinija)

Ar tik čia neprisilietė dailininko teptukas? Spalvingas kalnų grožis – tikras džiaugsmas turistų akims. Spalvingas kraštovaizdis, paliestas saulės, vėjo, lietaus ir milijonų metų šiandien dar kartą įrodo, kad gamta – nepakartojama ir visagalė.

Fotolia nuotr./Danxia kraštovaizdis, Gansu, Kinija
Fotolia nuotr./Danxia kraštovaizdis, Gansu, Kinija

Ryžių laukai (Kinija)

Šiandien ryžių galima rasti bet kuriame pasaulio kampelyje gyvenančių žmonių virtuvėse. Ryžiai kilę iš Pietryčių Azijos, kur buvo auginami dar priešistoriniais laikais. Ar žinote, kad ryžiai viena savybe skiriasi nuo absoliučiai visų kultūrinių augalų? Jie vieninteliai auginami vandeniu užlietuose laukuose.

Fotolia nuotr./Ryžių laukai, Kinija
Fotolia nuotr./Ryžių laukai, Kinija

Pamukalės mineralinės versmės (Turkija)

Tai vienas iš pasaulio stebuklų, kuriuos verta pamatyti. Kadangi Turkija viena mėgstamiausių lietuvių atostogų krypčių, manome, ten apsilankė tikrai daugybė tautiečių. Vaizdas iš tolo primena apledėjusius, varvekliais apkibusius baseinėlius ir tik priėjus paaiškėja, kad paslaptis slypi druskų ir kalkių sluoksnyje.

Fotolia nuotr./Pamukalės mineralinės versmės, Turkija
Fotolia nuotr./Pamukalės mineralinės versmės, Turkija

Caño Cristales upė (Kolumbija)

Vaivorykštinė upė Kolumbijoje tokia tapo dėl ypatingos floros ir faunos, kuri su malonumu joje glaudžiasi. Nieko keisto, kad vienoje vietoje ji juoda, kitur geltona, žalia, raudona, mėlyna... Ją supančiomis uolienoms daugiau kaip milijonas metų, o tie, kurie aplankė šią vietą, tikrai negaili komplimentų.

Fotolia nuotr./Caño Cristales upė, Kolumbija
Fotolia nuotr./Caño Cristales upė, Kolumbija

Gėlių jūra (Olandija)

Ar reikia žodžių? Įspūdingas vaizdelis, kvepiantis pavasariu... 

Fotolia nuotr./Gėlių jūra, Olandija
Fotolia nuotr./Gėlių jūra, Olandija

Žiedų tunelis (Japonija)

Ar norėtumėte pasivaikščioti tokiu tuneliu?

Fotolia nuotr./Žiedų tunelis, Japonija
Fotolia nuotr./Žiedų tunelis, Japonija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius