„15 Lt – jėga“: Azijos Šveicarija

Po Pietryčių Aziją keliavę vilniečiai Rytis ir Kotryna dienraščio „15min“ skaitytojams pasakoja, ką galima nuveikti su 15 Lt Singapūre. Singapūro valiuta – Singapūro doleris. 15 Lt – tai beveik 8 doleriai.
Indiškame rajone sotūs pietūs kainuoja 15 Lt.
Indiškame rajone sotūs pietūs kainuoja 15 Lt. / R.Davidovičiaus nuotr.

Singapūras – brangi šalis, neretai vadinama Azijos Šveicarija. Čia vienas iš Azijos verslo centrų, kur išvystytos finansinės, sveikatos apsaugos paslaugos, gyventojai daug dirba ir uždirba, tačiau jiems neleidžiama mitinguoti, suvaržyta spaudos laisvė.

Visoje Pietryčių Azijoje 15 Lt yra nemenka jėga, o Singapūre – priešingai. Nakvynės surasti už tokią sumą nepavyks, nes paprasčiausia lova bendrame keliautojų kambaryje kainuoja dvigubai daugiau (apie 30 Lt, apsistojant šešiaviečiame kambaryje). Vieną įspūdingiausių visos Azijos muziejų „Azijos civilizacijų muziejų“ galima aplankyti už 8 dolerius vienam asmeniui. O mieste nepamainomas transportas yra metro. Keturi bilietėliai kainuoja 15 Lt.

„Merginų nakties“ vilionės

Maisto kainos nėra bauginančios, priešingai, jos yra labai patrauklios, lyginant su visomis prekėmis bei paslaugomis. Šalyje daug indiškų restoranų, juose pietūs vienam asmeniui kainuoja apie 8 dolerius. Kita populiari pietų, vakarienės alternatyva yra maisto „turgūs“, kur vienoje vietoje veikia daugybė nedidelių restoranėlių-kioskelių. Kiekvienas tiekia skirtingą maistą, pradedant europietiškais kepsniais ir baigiant japoniškais sušiais. Juose vienas asmuo taip pat gali pavalgyti už 15 Lt.

Po dienos vaikščiojimo užsukus į populiarų barą, už vietinio alaus „Tiger“ bokalą teks pakloti ne mažiau kaip 8 dolerius. Kaina didelė, nes valstybė taiko didžiulius mokesčius alkoholio bei tabako gaminiams. Nepaisant to, barai pilnutėliai, ypač savaitgaliais, kai singapūriečiai ir miesto svečiai stengiasi nuplauti darbo savaitės nuovargį. Tiesa, yra viena diena, kuomet pagrindiniai miesto naktiniai klubai pateikia neatremiamą pasiūlymą merginoms. Trečiadieniais visame mieste yra paskelbiama „Ladies night“ („Merginų naktis“). Tą dieną merginoms kokteiliai yra nemokami. Vietiniai pasakoja, jog kai kurios dailiosios lyties atstovės netekusios saiko išgeria tiek, kad nebelieka nieko kito, kaip tik paryčiais jas nunešti nuo baro ant rankų. Kitą dieną po tokio vakarėlio be vandens neišsiversi. Už 15 Lt galima nusipirkti keturis jo butelius (po 1,5 l).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius